22 Οκτ 2011

Η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αρτεμίου

Με προεξάρχοντα τον Μητροπολίτη Σύρου και Μυκόνου Δωρόθεο Β΄και συνλιτανεύοντες τον Αρχιερατικό Επίτροπο κ.Βασίλειο Τζανιδάκη ,τον εφημέριο του Ναού Πρωτοπρεσβύτερο Πέτρο Μαραγκό και τούς Ιερείς του νησιού, έγινε η Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αρτεμίου.
Μετά το πέρας της λειτουργίας της Θείας  Λειτουργίας συγκεκριμένα στις 10.30 π.μ , με την συμμετοχή του λαού και των αρχών της πόλης,ξεκίνησε η θρησκευτική πομπή από τον Ιερό Ναό στους........
κεντρικούς δρόμους  της πόλης με τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου.
Η Ιερή Εικόνα του Αγίου Αρτεμίου,λουλουδοστολισμένη παίρνει την θέση της στην μακριά ακολουθία της Λιτανείας.
Προπομπός η φιλαρμονική,ακολουθούμενη από τους Ιερείς ,τα Ιερά Λείψανα και την Εικόνα ,ενώ ενδιάμεσα παρεμβάλλονται πιστοί με τα Εξαπτέρυγα.


Των Ιερέων προεξήρχε και καθοδηγούσε την πομπή ο Αρχιερατικός Επίτροπος κ.Βασίλειος Tζανιδάκης με τον εφημέριο του Ναού Πρωτοπρεσβύτερο Πέτρο Μαραγκό. 
Ακολουθεί ο Σεβασμιώτατος Δωρόθεο Β΄,ο Δήμαρχος  Μυκόνου κ. Αθάνασιος  Κουσαθανάς – Μέγας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Σκαγιάς , οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ειρήνη Γρυπάρη, Μίλτος Ατζαμόγλου, Γιάννης Θεοχάρης,Γιάννης Κονταράτος, Μαριγούλα Αποστόλου, Σαλάχα Νικόλαος Λάμπρος Παναγιωτακόπουλος, Μαρουσούλα Χανιώτη και ο Επικεφαλής της Δημ. Παράταξης «Μυκονιάτικη Άνοιξη» κ. Αντώνης Κουσαθανάς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ.Κωνσταντίνος Κουκάς.
με τους πιστούς να  ακολουθούν τη λιτανευόμενη εικόνα και τα ιερά λείψανα
Η πομπή βγαίνει από την Λάκκα και περνάει από τον Αγιο Γεώργιο,εκεί θα πραγματοποιηθεί η πρώτη Δέηση όπως έχει φροντίσει ο επίτροπος του Ναού.
Στην διαδρομή ο κόσμος ακολουθεί την πορεία της εικόνας
Καθόλη τη διάρκεια οι καμπάνες ηχούσαν από τον Άγιο Αρτέμιο,τον Αγιο Γεωργιο την Πανάχρα και την Αγία Κυριακή.
Εν συνεχεία αφού διέσχισε τα παραδοσιακά «Ματογιάνια» κατευθύνθηκε
στήν Πλατεία της Αγίας Κυριακής ,εκεί την θρησκευτική πομπή ανέμενε ο εφημέριος του Ναού Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Γαλανάκης με την Ιερά  Εικόνα του συνεορτάζοντος Αγίου Γερασίμου.
Η Λιτάνευση,μετά την Δέηση στην Αγία Κυριακή κατευθύνθηκε με τελικό προορισμό την παραλία της πόλης μπροστά από το Μνημείο Ηρώων ,όπου τελέστηκε εόρτιος χαιρετισμός.
Μετά το τέλος της Ιερής Λιτανείας ,επανελθούσης της πομπής, και αφού εψάλλει δέηση και ύμνος στα σκαλοπάτια του αύλειου χώρου της εκκλησίας ,ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους συμμετάσχοντας.
Δείτε Βίντεο:
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και της Λιτανείας και αφού έγινε η απόλυση, προσφέρθηκε κέρασμα από την επιτροπή της Ενορίας του Αγίου στους πιστούς με αναψυκτικά ,ποτά και τοπικά  παραδοσιακά γλυκίσματα.
Τo Mykonos Ticker ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν για τηνπραγματοποίηση και επιτυχία της εορταστικής εκδήλωσης.
Φωτο : Αλέξανδρος  Νεστούρης
Video: Βαγγέλης Κάστας
Συντάκτης : Κ.Γριντέλα
Πηγή : Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...