28 Οκτ 2011

Θεατρική παράσταση από τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Μυκόνου,με το έργο του Βασίλη Αναστασιάδη "Τρεις ναζί στην κόλαση μαζί" (Videos)

 Μια ομάδα απο μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου με πολύ κέφι, χιούμορ, νεανική διάθεση και αφέλεια, καλό συντονισμό από την Θεολόγο κα Βάσια Γκότση και την Φιλόλογο κα Τάνια Τσερτσενέ και πάνω απ’ όλα αγάπη και συνεργασία , το πρωί της 27ης Οκτωβρίου , γιόρτασαν την επέτειο του ΟΧΙ παρουσιάζοντας γελοιογραφίες του 1940 καθώς και μια καλοστημένη και αξέχαστη θεατρική παράσταση σε όσους είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν....
Το μονόπρακτο του Βασίλη Αναστασιάδη ΄΄Τρεις ναζί στην κόλαση μαζί΄΄ και σκηνικό τον παράδεισο και την κόλαση.
Υπόθεση του έργου:
Η ιστορία εκτυλίσσεται στον παράδεισο, και συγκεκριμένα στο «Γραφείο Διαλογής του Αγίου Πέτρου». Εκεί , εν αγνοία του Αγίου, Βρίσκεται ο Διάβολος ο οποίος όπως αναφέρει και στο έργο δεν έχει χώρο να βάλει άλλους ΠΕΛΑΤΕΣ!
Πρώτος Πελάτης του Γραφείου ένας Άγγλος ,ο οποίος πραγματοποίησε «Σαμποτάζ» στις αποθήκες των όπλων των Γερμανών!
Ο Επόμενος , είναι ένας Εβραίος ο οποίος περιγράφει το πώς πέθανε σε φούρνο από τους Χιτλερικούς!
Ένας Έλληνας , που βασανίστηκε και στο τέλος εκτελέστηκε για παραδειγματισμό!
Οι 3 αυτοί πηγαίνουν στον Παράδεισο!
Στην Συνέχεια , έρχεται ο Αδόλφος Χίτλερ, ο οποίος  εκνευρίζεται με τον Άγιο καθώς δεν μπορούσε να  καταλάβει τι έκανε ο Χίτλερ στον πόλεμο!
Ακολουθεί ο Μπενίτο Μουσολίνι , συνεταιράκι του Αδόλφου, ο οποίος ήθελε Ειρήνη!
Τελευταίος πελάτης   Ο Δωσίλογος, ο καταδότης , ο κουκουλοφόρος ο οποίος με ένα Μισό μπουκάλι λάδι και με κλάματα προσπαθεί  να πείσει τον Άγιο να μείνει στον Παράδεισο!
Αυτοί οδηγούνται στην κόλαση όπου ο Διάβολος τους παίρνει κάνοντας έναν μικρό διάλογο με  τον Άγιο!
Στο τέλος ο Άγιος Πέτρος με τον Αρχάγγελο μιλούν για την κουραστική μέρα καθώς και το πώς τιμούνται οι νεκροί σήμερα!

Η εκδήλωσε είχε μεγάλη επιτυχία και την παρακολούθησαν, σε ένα γεμάτο αμφιθέατρο, οι καθηγητές, οι γονείς και οι μαθητές του Λυκείου.

Η πολύ καλή σκηνική παρουσία, οι επιλεγμένοι διάλογοι, οι σωστές ενδυμασίες αλλά πάνω απ’ όλα η πολύ καλή απόδοση των ρόλων από τα παιδιά , τα οποία με το κέφι της νιότης τους έδωσαν τη δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να περάσουν ενα ευχάριστο πρωινό.
Δείτε Videos
Οι μαθητές που έλαβαν μέρος στο Θεατρικό είναι οι:
ΓΑΒΡΙΗΛ:  Γιαρένη Αναστασία
ΜΙΧΑΗΛ:  Ζαράνης Γιάννης
ΔΙΑΒΟΛΟΣ: Μποβολανέας Ραφαήλ-Σωτήρης
ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ: Ξυδάκης  Νίκος
ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ: Παπακώστας Άγγελος
ΑΓΓΛΟΣ(ΤΖΩΝ ΧΙΟΥΣΤΟΝ): Κοντομήτρος Νίκος
ΕΒΡΑΙΟΣ (ΙΣΑΑΚ ΛΕΒΙ): Ζουγανέλης Αντρέας
ΕΛΛΗΝΑΣ(ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΚΑΤΕΜΕΝΟΣ):Ρουσουνέλος  Λευτέρης
ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ: Γρίμπλα Κατερίνα
ΜΠΕΝΙΤΟ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ: Πανταζόγλου Κώστας
ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ: Κουσαθανά Δήμητρα
 
Φωτο : Αλέξανδρος  Νεστούρης
Video : Βαγγέλης Κάστας 
Συντάκτης : Κουσαθανά Δήμητρα
Πηγή : Mykonos Ticker

Το Mykonos Ticker απευθύνει ευχαριστίες και συγχαρητήρια στούς μαθητές και τους καθηγητές του Λυκείου,που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να πραγματοποιηθεί η εξαιρετική αυτή παράσταση και τους ευχόμαστε να μας παρουσιάσουν και άλλες τέτοιες επιτυχίες.

** Η θεατρική παράσταση δεν χαρίζει μόνο απόλαυση στα παιδιά, αλλά συγχρόνως τα βοηθάει να αντιμετωπίσουν και να ξεπεράσουν δυσκολίες που τα απασχολούν και τα βασανίζουν, όπως η υπερβολική συστολή, η έλλειψη αυτοπεποίθησης και οι επί μέρους φυσικές μειονεξίες.
Μέσα από τη διαδικασία τής πρόβας, μέχρι την ολοκλήρωση της θεατρικής παράστασης, το παιδί μαθαίνει και κατακτά πράγματα που με κανένα άλλο μέσο δεν θα κατάφερνε να κατακτήσει: τον σωματικό έλεγχο, την αυτοπειθαρχία, τη συνειδητοποίηση της σπουδαιότητας της ομαδικής δημιουργίας και τη μεγάλη ευχαρίστηση της αποδοχής του από ένα κοινό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...