30 Οκτ 2011

Έλληνες ο Ράιχενμπαχ είναι ο νέος σας πρωθυπουργός"!

“Τα χρήματα των γερμανών φορολογουμένων δεν σώζουν τους Έλληνες αλλά τους κατόχους ελληνικών ομολόγων” αναφέρει ο βουλευτής της γερμανικής “Αριστεράς”, Ντίτερ Ντεμ ο οποιός εξαπολύει επίθεση στην καγκελάριο Μέρκελ.
Για τα περί “τεμπέληδων του Νότου” αναφέρει, μιλώντας.........
στη Real News: “Η κυρία Μέρκελ επενδύει στις προκαταλήψεις και αναμοχλεύει εθνικιστικές εντάσεις. Κάνει τα πάντα για να δημιουργήσει την εντύπωση ότι οι Έλληνες – όπως και οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι και οι Ιταλοί – ήταν τεμπέληδες και έζησαν πάνω από τις δυνατότητές τους. Μία πολύ επικίνδυνη δημαγωγία. Δεν αντιλήφθηκε τη μεγάλη ιδέα και το πνεύμα της Ενωμένης Ευρώπης”.
“Η Ευρώπη της κ. Μέρκελ δεν είναι η Ευρώπη των λαών αλλά των τραπεζών” τονίζει στην εφημερίδα.
Ως προς το ρόλο του επικεφαλής της Task Force της Κομισιόν για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, ο κ. Ντεμ είναι κοφτός: “Η απάντηση είναι κυνικά ότι 'ναι' είναι ο νέος σας πρωθυπουργός. Όλοι αυτοί που δουλεύουν για την Task Force δεν είναι φίλοι της Ευρώπης, αλλά υπάλληλοι των αγορών. Δεν μπορώ να ξέρω τις προθέσεις του κ. Ράιχενμπαχ αλλά πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο σχέδιο στους σκοπούς του και για μένα είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι ο ελληνικός λαός δεν αποτελεί προτεραιότητα για τον ίδιο και την ομάδα του”.
O Diether Dehm - βουλευτής της "Linke"

Παράλληλα η εφημερίδα φιλοξενεί αφιέρωμα για το “πως τα περνά” ο κ. Ράιχενμπαχ στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο που διαμένει στους πρόποδες του Λυκαβηττού.

Όπως λέει ο δημοσιογράφος ο κ. Ράιχενμπαχ δίνει την εικόνα κλασσικού γερμανού τεχνοκράτη με ατσαλάκωτο προφίλ και συγκρατημένο χαμόγελο – ευγενούς και λιτού κατά τα άλλα. Το πρωινό του απαρτίζεται κυρίως από φρούτα ενώ τελευταία κάνει παρασπονδίες με τα παραδοσιακά ελληνικά τυροπιτάκια, στα οποία φαίνεται να έχει αδυναμία.

Σύμφωνα με την Real οι κρατήσεις τριών μονόκλινων – για τον ίδιο και τους δύο βοηθούς του - στον πέμπτο όροφο του πολυτελούς ξενοδοχείου έγιναν απευθείας από την Κομισιόν.

Πηγή : newsit.gr
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...