28 Οκτ 2011

Το «καλό» πρωινό παχαίνει

Μύθος είναι, σύμφωνα με γερμανούς επιστήμονες, ότι ένα καλό πρωινό κρατά το στομάχι γεμάτο και βοηθά στη μείωση πρόσληψης θερμίδων την υπόλοιπη ημέρα. Αποτέλεσμα: το «καλό» πρωινό παχαίνει.Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στην ....
επιστημονική επιθεώρηση Nutrition Journal, έδειξε πως τα άτομα που κατανάλωναν μεγάλες μερίδες και πολλές θερμίδες για πρωινό, προκειμένου να τους «κρατήσει» την υπόλοιπη ημέρα, δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα.
Έτσι, οι επιστήμονες συστήνουν τη μείωση θερμίδων του πρωινού, σε όσους δυσκολεύονται να χάσουν βάρος.
Η Βρετανική Διαβητολογική Εταιρεία επισημαίνει πως το πρωινό είναι απαραίτητο για μία διατροφή με σωστό ισοζύγιο, καθώς ξεκινώντας την ημέρα με ένα υγιεινό γεύμα, συχνά συνδέεται με απώλεια βάρους.
Η ομάδα ειδικών από το Πανεπιστήμιο του Μονάχο παρακολούθησε περίπου 400 άτομα για δύο εβδομάδες.
Οι συμμετέχοντες κρατούσαν αναλυτικό ημερολόγιο για το τι έτρωγαν, τι ώρα και σε τι ποσότητα.
Κάποιοι έτρωγαν «γενναίο» πρωινό, κάποιοι λίγο και κάποιοι άλλοι δεν έτρωγαν καθόλου.
Τα άτομα που κατανάλωναν «γενναία» πρωινά, δηλαδή με 400 θερμίδες περισσότερες από αυτούς που έτρωγαν τα λίγο, προσλάμβαναν καθημερινά περίπου 400 θερμίδες περισσότερες.
«Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν πως τα άτομα κατανάλωναν τις ίδιες ποσότητες μεσημεριανού και βραδινού, ασχέτως της ποσότητας του πρωινού», αναφέρει ο δρ Volker Schusdziarra, υπεύθυνος της μελέτης.
Οι ειδικοί αναφέρουν πως αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να καταργηθεί το πρωινό, καθώς όσοι το αποφεύγουν, τείνουν να «τσιμπούν» διάφορα σνακς κατά τη διάρκεια της ημέρας, συνήθεια άκρως παχυντική και ανθυγιεινή.

Πηγή : ifitness.gr
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...