31 Οκτ 2011

Τα ποιήματα γίνονται τραγούδια

Το ευρύτερο κοινό θα μπορέσει να βιώσει τις κυρίαρχες όψεις της ευαισθησίας και της έκφρασης του Ελύτη την Πέμπτη στο Μέγαρο Μουσικής (20.30, αιθ. «Χρήστος Λαμπράκης»), στο μουσικό πρόγραμμα «Ο κόσμος ο μικρός, ο Μέγας!» με νέες μελοποιήσεις και πρωτότυπη μουσική του Γιώργου Κουρουπού, που επιμελήθηκε η Ιουλίτα Ηλιοπούλου. .......
Τραγουδούν η Θεοδώρα Μπάκα και ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος καθώς και η Παιδική Χορωδία των Αρσακείων Σχολείων. Πρόκειται για μια σύνθεση ποιητικού και πεζού λόγου, εικόνας και μουσικής που αναδεικνύει τον λυρισμό, την αναζήτηση, την τόλμη, την πνευματικότητα, τις αισθήσεις και το αυθεντικό συναίσθημα του έργου του Ελύτη.
Η ποίηση του Ελύτη, σημειώνει συνοπτικά η καθηγήτρια Πάολα Μαρία Μινούτσι, «είναι ποίηση αισθησιακή που ταυτόχρονα βασίζεται σε μια αναλυτική, γεωμετρική αντίληψη του κόσμου και των νόμων του• ποίηση αισιόδοξη, αλλά και ποίηση της αγωνίας και της εσωτερικής αναζήτησης που βρίσκεται κοντά στους μεγάλους λυρικούς της κλασικής εποχής• και ποίηση φιλοσοφική και της υπαρξιακής περισυλλογής που μερικές φορές εδραιώνει έναν διάλογο με την Ιστορία».
Πηγή : tanea.gr
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...