29 Οκτ 2011

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου στή Μύκονο, έγινε επιμνημόσυνο τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος κ. Βασίλειος Τζανιδάκης, με τους Αιδεσιμότατους κ. Πέτρο Μαραγκό και κ. Εμμανουήλ Γαλανάκη, τέλεσε επιμνημόσυνο τρισάγιο και έψαλλαν μέ συγκίνηση τό "Αιωνία η μνήμη αυτών" στήν μνήμη όλων αυτών τών ηρώων. Η στιγμή ήταν ιερή....
Tου τρισάγιου ακολούθησε η τελετή κατάθεσης στεφάνων,στο Ηρώο Πεσόντων. Στεφάνια κατέθεσαν: o Δήμαρχος  Μυκόνου κ. Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας
Ο Διοικητής της 6ης ΜΣΕΠ
Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος
Και ο Λιμενάρχης Μυκόνου
Η τελετή κατάθεσης στεφάνων έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των προγόνων μας, που έπεσαν ηρωικά για την Πατρίδα μας και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Μυκόνου.
Χρέος δικό μας είναι φυσικά να τους τιμούμε, αλλά πρέπει και να μελετούμε και τον τρόπο της προσφοράς και της θυσίας τους, για να δίνουμε το οξυγόνο της επιβίωσης στη Πατρίδα μας.

Γνωρίζοντας την Ιστορία μας και έχοντας πρότυπα και καθοδηγητές τους άξιους προγόνους μας έχουμε μια αλάθητη πυξίδα που θα μας οδηγεί με ακρίβεια σε έργα μεγάλα και ηρωικά.

Γι' αυτό η Ελλάδα έγραψε σελίδες δόξας στον Μαραθώνα, στις Θερμοπύλες, στην Σαλαμίνα, έγραψε το θαύμα του '21 και το έπος του '40. Το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε σε αυτούς που θυσιάστηκαν είναι να διατηρήσουμε τη μνήμη τους και να τους τιμούμε πάντα.
Στο τρισάγιο παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Αθανάσιος Κουσαθανάς - Μέγας, ο Αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Βαμβακούρης, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Δημήτρης Σκαγιάς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ειρήνη Γρυπάρη, Μίλτος Ατζαμόγλου, Γιάννης Θεοχάρης, Μπάλας Δημήτρης, Κονταράτος Γιάννης, ο Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Επόμενη Μέρα» Ανδρέας Φιορεντίνος, Μαριγούλα Αποστόλου, Μαρουσούλα Χανιώτη, Λάμπρος Παναγιωτακόπουλος, Ζήσης Ασημομύτης, ο Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μυκονιάτικη Άνοιξη» κ. Αντώνης Κουσαθανάς και ο Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Μυκόνου Γιώργος Δήμας.
Ακολούθησε η μαθητική παρέλαση, παρουσία των επισήμων.
Φωτο: Αλέξανδρος Νεστούρης
Συντάκτης: Ντίνα Πρωτογεράκη
Πηγή: Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...