29 Σεπ 2011

Αίτημα Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών για πλήρη κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης

THN κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητεί η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου αλλά και τις θέσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) υπέρ της εξομοίωσης ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης με αυτό της κίνησης...
Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών δηλώνει ότι η εξομοίωση είναι απαράδεκτη και θα πλήξει τους οικονομικά αδύναμους, θα εξοντώσει τα πρατήρια καυσίμων λόγω της περαιτέρω μείωσης της κατανάλωσης, ενώ δεν θα αποδώσει όσον αφορά την πάταξη της λαθρεμπορίας, αφού το φαινόμενο εντοπίζεται κυρίως στο ναυτιλιακό καύσιμο, που απαλλάσσεται πλήρως από φόρους και δασμούς.

Σύμφωνα με την ΟΒΕ, το 2012 ο ΕΦΚ θα αυξηθεί από 21 ευρώ το χιλιόλιτρο στα 412, δηλαδή κατά 1.861,9%. Ο δε ΦΠΑ επί του ΕΦΚ θα αυξηθεί από 4,83 ευρώ το χιλιόλιτρο στα 94,76 ευρώ. Συνολικά, ο επιπλέον φόρος μόνο από την αύξηση του ΕΦΚ και του ΦΠΑ θα είναι 480,93 ευρώ το χιλιόλιτρο. Οι αυξήσεις αυτές ήδη ισχύουν από 15/10/2011 για τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν πετρέλαιο για θέρμανση, οδηγώντας πολλές από αυτές σε οικονομικό αδιέξοδο.

Η ΟΒΕ, ενόψει της πρώτης αύξησης των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης από 15/10/2011, ζητεί την πλήρη κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, τη δραστική μείωση των φόρων στα άλλα καύσιμα και την πάταξη της λαθρεμπορίας με την εισαγωγή των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών.

Πηγή: Express.gr



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...