30 Σεπ 2011

Μνήμες DDR3 προσεχώς και σε smartphones/tablets

Οι μνήμες DDR3 βελτίωσαν σημαντικά τις επιδόσεις των υπολογιστών, όταν αντικατέστησαν τις παρωχημένες πλέον DDR2. Οι DDR3 ετοιμάζονται τώρα να εισβάλουν και στην αγορά των μικρών φορητών συσκευών, με τα πρώτα προϊόντα να ....
βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης.

Η Samsung ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ότι κατασκεύασε μια μονάδα DRAM Low-Power DDR3 (LPDDR3) με χωρητικότητα 4GB. Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για υλοποιήσεις που θα κληθούν να καλύψουν τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των tablets και των smartphones.

Η μνήμη της Samsung μεταφέρει δεδομένα με ταχύτητα έως και 1600 megabits ανά δευτερόλεπτο. Με άλλα λόγια, είναι 50% γρηγορότερη από τις LPDDR2 που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά, ενώ καταναλώνει 20% λιγότερη ενέργεια. Το τελευταίο είναι ζήτημα κεφαλαιώδους σημασίας για τα tablets και τα smartphones, καθώς η αυτονομία της μπαταρίας είναι πάντα μια από τις κρίσιμες παραμέτρους.

Οι πρώτες φορητές συσκευές με LPDDR3 αναμένονται σε ένα περίπου χρόνο. Όπως γίνεται συνήθως, θα κάνουν το ντεμπούτο τους σε high end smartphones και tablets, ενώ αναμένεται να κυριαρχήσουν μέσα στο 2013.

Πηγή: computerworld
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...