28 Σεπ 2011

Αντιμετωπίστε το πρόβλημα της τριχόπτωσης

Αντιμετώπισε το πρόβλημα της τριχόπτωσης με απλούς αλλά επιστημονικούς τρόπους.
Κάθε ενήλικος έχει στο κεφάλι του από 100.000 μέχρι 150.000 τρίχες. Όλοι χάνουμε...
50 με 100 τρίχες με το λούσιμο και το βούρτσισμα. Τι γίνεται όμως όταν αυτές λιγοστεύουν... επικίνδυνα; Τότε υπάρχει πρόβλημα που ευτυχώς αντιμετωπίζεται πια με τα κατάλληλα μέτρα.  Τι ακριβώς συμβαίνει ποιές λύσεις υπάρχουν  για να κρατήσεις... τα μαλλιά σου στο κεφάλι σου.
Τι ακριβώς συμβαίνει;
Οι τρίχες γεννιούνται μέσα σε βολβούς που βρίσκονται βαθιά μέσα στο δέρμα του τριχωτού, σαν διόγκωση στη ρίζα της τρίχας. Στην εσωτερική θέση του βολβού υπάρχει μια υποδοχή που δέχεται αγγεία και νεύρα, τροφοδοτώντας την τρίχα με αίμα και άλλα θρεπτικά συστατικά από τον οργανισμό και αναπτύσσοντάς τη για 2 ως 6 χρόνια. Μετά το στάδιο αυτό ακολουθεί η πορεία προς την επιφάνεια του δέρματος που κρατάει 2 εβδομάδες και περνά στο τελευταίο στάδιο που διαρκεί από 3 ως 4 μήνες, όπου διαμορφώνεται η τελική της μορφή. Σε όλη αυτή την εξελικτική της πορεία μπορεί να χάνονται ως και 100 τρίχες ημερησίως. Όταν, όμως, αυτή η βιολογική διαδικασία διαταραχτεί, δημιουργείται έντονη τριχόπτωση.
Τι την προκαλεί;
Οι αιτίες που προκαλούν την τριχόπτωση είναι πολλές:
- Οι ορμονικές αλλαγές Η εγκυμοσύνη και η εμμηνόπαυση περιλαμβάνονται στις πιο συνήθεις αιτίες.
- Ο τρόπος ζωής. Το άγχος, η κούραση, η μη ισορροπημένη διατροφή, ο λάθος τρόπος περιποίησης επιβαρύνουν σημαντικά τα μαλλιά σου.
- Η υπερβολική έκκριση σμήγματος και η ξηροδερμία.
- Οι ακραίες συνθήκες του περιβάλλοντος. Η ακτινοβολία UV, η ρύπανση, η ξηρασία και οι δυνατοί άνεμοι εντείνουν το πρόβλημα.
Απλές λύσεις
Το καλό είναι ότι η τριχόπτωση –περιστασιακή ή μόνιμη– αντιμετωπίζεται. Μάθε πώς.
- Με συχνό λούσιμο. Πρέπει, όμως, να το κάνεις σωστά, δηλαδή, με ήπιους χειρισμούς και κινήσεις ώστε να μην τραυματίζονται οι τρίχες. Επίσης, επίλεξε ένα καλό σαμπουάν με θρεπτικά συστατικά και φυτικά εκχυλίσματα.
- Με σωστή διατροφή. Η ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, συμβάλλει σημαντικά στη σωστή ανάπτυξη της τρίχας. Ακόμη, ένα συμπλήρωμα διατροφής με βιταμίνες Β1, Β2, Β5 και Ε βοηθά πολύ.
- Μην πιάνεις τα μαλλιά σου με λαστιχάκια. Το σφιχτό δέσιμο πιέζει υπερβολικά τους ήδη εγκλωβισμένους θύλακες της τρίχας, γεγονός που την αδυνατίζει.
- Μην ξεχνάς το βραδινό βούρτσισμα. Το ήπιο βούρτσισμα πριν κοιμηθείς απομακρύνει τους ρύπους και αφήνει τα μαλλιά υγιή. Διάλεξε μια βούρτσα με φυσική τρίχα και αραιά δόντια, χωρίς αιχμηρές άκρες
- Απόφυγε τον ζεστό αέρα. Εάν τα μαλλιά σου είναι πολύ αδύναμα, το styling με ζεστό αέρα απαγορεύεται!
«Εάν το πρόβλημα επιμένει, θα πρέπει να απευθυνθείς σε έναν ειδικευμένο δερματολόγο ο οποίος θα κάνει μια μικροσκοπική εξέταση (τριχοριζόγραμμα), έτσι ώστε να βγάλει συμπεράσματα και να προτείνει την κατάλληλη θεραπεία. Ανάλογα με την έκταση του προβλήματος είναι πιθανό να σου ζητήσει να κάνεις εξετάσεις αίματος και να σε παραπέμψει και σε ενδοκρινολόγο».
Συμπέρασμα. Τα μαλλιά συμπεριφέρονται όπως τα εσωτερικά μας όργανα και το δέρμα. Ο μόνος τρόπος για να τα διατηρήσουμε υγιή είναι η ισορροπημένη διατροφή και η φροντίδα.
Πηγή :  madata
Επιμέλεια Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...