29 Σεπ 2011

Αντανάκλασις Μουσικό Φεστιβάλ Μυκόνου: Διαμάντια από την κλασική μουσική

Αντανάκλασις
Μουσικό Φεστιβάλ Μυκόνου Ιούλιος - Οκτώβριος 2011
Σάββατο 1η Οκτωβρίου, ώρα 20:30
Γρυπάρειο Πολιτιστικό κέντρο


Διαμάντια από την κλασική μουσική
Έργα Mendelssohn, Mahler and Frank

Διαμάντια από την κλασική μουσική, είναι ο τίτλος της τρίτης συναυλίας, που θα δοθεί στην καρδιά του φθινοπώρου, την 1η Οκτωβρίου, με την διακεκριμένη πιανίστα Αλεξάνδρα Νομίδου, τον Βέλγο βιολονίστα Michael Guttman και μέλη του Κουαρτέτου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών ..
(Παναγιώτης Τζιώτης-βιολί, Πάρις Αναστασιάδης-βιολί, Ισίδωρος Σιδέρης-τσέλο), οι οποίοι θα ερμηνεύσουν αριστουργήματα του κλασικού ρεπερτορίου. Η Αλεξάνδρα Νομίδου έχει ηχογραφήσει για την Ε.Μ.Ι. έργα Schumann, Schubert, Brahms και Ravel, που απέσπασαν εξαιρετικές κριτικές, ενώ από το 2005 δημιούργησε στην Αθήνα τον κύκλο συναυλιών «Γύρω απ`το πιάνο» του οποίου είναι η καλλιτεχνική διευθύντρια. Ο Michael Guttman, τον οποίο οι New York Times χαρακτήρισαν ως «ένα βιολονίστα γεμάτο πάθος, με εξαιρετικό ηχόχρωμα», έχει έντονη διεθνή παρουσία τόσο ως βιολονίστας όσο και τελευταία ως Μαέστρος, συμπράττοντας με σολίστ όπως Martha Argerich, Boris Berezovsky, Natalia Gutman, ενώ είναι και ο ίδιος ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής ενός περίφημου Φεστιβάλ, του Pietrasanta in concerto στην Τοσκάνη της Ιταλίας. Το Κουαρτέτο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών αποτελείται από εξέχοντα μέλη της Κ.Ο.Α. που έχουν διαγράψει ξεχωριστή πορεία στο χώρο της μουσικής δωματίου. Με κίνητρο την ανάδειξη των έργων για κουαρτέτο, ρεπερτόριο που είναι σχετικά παραμελημένο στη χώρα μας, το Κουαρτέτο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών φιλοδοξεί, με τη θεσμική υποστήριξη της ΚΟΑ, να καλύψει το κενό αυτό.

Η συναυλία αυτή, τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας του Βελγίου στην Αθήνα και πραγματοποιείται με την υποστήριξή της.

Τιμές εισιτηρίων : 10 και 5 ευρώ για φοιτητές και μαθητές
Με την υποστήριξη του Γρυπαρείου Πολιτιστικού Κέντρου
Ευχαριστούμε τους τοπικούς χορηγούς που δίχως την ευγενική τους συμπαράσταση, η πραγματοποίηση αυτού του Φεστιβάλ θα ήταν αδύνατη.

Διοργάνωση specs 'n' arts artist management & promotions
Πληροφορίες στη Μύκονο : Μάκης Μωράκης, +30 6942 481 399 &
Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο : +30 22890 28636
Προπώληση εισιτηρίων στη Μύκονο στα σημεία : Scala Gallery, οδός Ματογιάννη /
Elena Hotel, περιοχή Ρόχαρη / Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο, Αργύραινα
Πληροφορίες στην Αθήνα : specs 'n' arts, +30 210 2029 737 / www.specsnarts.gr
Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...