30 Σεπ 2011

Push-ups: Φτιάξε κορμί σε 5 βήματα

Τα push-ups είναι μια πολύ καλή άσκηση για το πάνω μέρος του σώματος σου. Δεν χρειάζεται να γίνεις σαν τον Vin Diesel από το xXx, απλά να δυναμώσεις λιγάκι και το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι δεν χρειάζεται να τρέχεις στο γυμναστήριο αλλά μπορείς να τα κάνεις άνετα στο σπίτι σου.Τα παρακάτω βήματα σου δείχνουν πώς ....
να κάνεις σωστά push-ups έτσι ώστε να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα και ν’ αποφύγεις πιθανούς τραυματισμούς.
Βήμα 1: Αρχικά ξάπλωσε έχοντας το στήθος σου στο πάτωμα, τους ώμους σου σηκωμένους, τις παλάμες σου στο πάτωμα και τα πόδια σου ενωμένα και παράλληλα το ένα με το άλλο. Κοίτα ευθεία μπροστά κι όχι το πάτωμα. Το μόνο σημείο του προσώπου σου που θα είναι σ’ επαφή με το πάτωμα θα είναι το πιγούνι σου κι όχι τα μάτια σου. Διατήρησε τα πόδια σου σε πλήρη ευθεία και τα δάχτυλα των ποδιών σου κάτω από τα πόδια σου, όχι πιο μπροστά ούτε πιο πίσω.
Βήμα 2: Βάλε δύναμη στα χέρια σου καθώς σηκώνεις το σώμα σου από το πάτωμα. Μην κουνήσεις καθόλου τις παλάμες σου και διατήρησε το σώμα σου σε ευθεία. Προσπάθησε να κρατήσεις ίσια την πλάτη, μην τη λυγίσεις καθόλου καθ’ όλη την διάρκεια των push-ups. Εξέπνευσε καθώς τα χέρια σου θα είναι τελείως τεντωμένα.
Βήμα 3: Κάνε παύση για ένα λεπτό και μείνε πάνω.
Βήμα 4: Χαμήλωσε αργά και σταθερά το σώμα σου προς το πάτωμα. Λύγισε τους ώμους σου, κρατα τις παλάμες σου στη θέση τους και διατήρησε το σώμα σου στην ευθεία. Χαμήλωσε το σώμα σου μέχρι το στήθος σου ν’ αγγίξει το πάτωμα, αλλά προσπάθησε να μην λυγίσεις τη πλάτη σου. Απόφυγε ν’ ακουμπήσεις τα γόνατα σου στο πάτωμα και εισέπνεσε καθώς λυγίζεις τα χέρια σου.
Βήμα 5: Μείνε σ’ αυτή τη θέση για ένα λεπτό και ξεκίνα να δυναμώνεις τα χέρια σου για ένα δεύτερο push-up κι εξέπνευσε καθώς σηκώνεις ξανά το σώμα σου.

Πηγή : ifitness.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...