30 Σεπ 2011

Εξι ψηφιακά προγράμματα για τους μαθητές

Επαφή των μαθητών με την ιστορία, τη γενική ιστορία της χώρας, την τοπική ιστορία, αλλά και την τοπική αρχιτεκτονική προβλέπει ένα πολύ ενδιαφέρον σχέδιο.
Με τρόπο εύληπτο και φρέσκο και μέσα από ψηφιακές εφαρμογές. Εγγυάται η πείρα ενός υπουργείου που έχει αναγάγει σε επιστήμη τα εκπαιδευτικά προγράμματα, του....
υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας του. Εξι προγράμματα κατάρτισε το ΥΠΠΟΤ για το υπουργείο Παιδείας ύστερα από μακροχρόνια συνεργασία της γενικής γραμματέως Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Β. Κουλαϊδή.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε προχθές την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του οποίου θα χρηματοδοτηθούν και θα υλοποιηθούν. Θα ολοκληρωθούν στα τέλη του 2013 και το εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο θα προκύψει από την υλοποίησή τους, θα είναι προσβάσιμο στο Διαδίκτυο. Οι Πράξεις που έχουν ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση", με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠΠΟΤ, είναι οι ακόλουθες:
* Το θέατρο ως φορέας παιδείας και πολιτειακής αγωγής στην αρχαιότητα και σήμερα. Η έκθεση θα παρουσιάζεται στην Αθήνα σε έναν ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο που γειτνιάζει με τον αρχαιολογικό χώρο του διονυσιακού θεάτρου, που συνδέεται με τη γένεση του θεάτρου στην αρχαιότητα.
* Σχεδιασμός και παραγωγή παιδαγωγικών εργαλείων για την ανάδειξη της σημασίας του θεάτρου στην αρχαιότητα και σήμερα (ενίσχυση της θεατρικής και κλασικής παιδείας των μαθητών, αλλά και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών).
* Επικαιροποίηση και ψηφιοποίηση πολιτιστικού εκπαιδευτικού υλικού για την ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας (γνωριμία με αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας).
* Στα ίχνη της γραφής. Η ιστορία της γραφής και της γλώσσας στον ελλαδικό χώρο. Σκοπό έχει την κατανόηση από τους μαθητές της αξίας της ελληνικής γραφής και της γλώσσας και της σημασίας της για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον κάθε κοινωνίας.
* Πόλη και πολιτιστική ταυτότητα: σχεδιασμός και παραγωγή παιδαγωγικών εργαλείων για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς οκτώ πόλεων (Διδυμότειχο, Βόλος, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Πάτρα, Ναύπλιο, Χίος, Ηράκλειο) και ενός αγροτικού οικισμού (Ζάκρος, Ν. Λασιθίου) του ελλαδικού χώρου με μακραίωνη ιστορία και δυναμικό "παρών".
* Σχεδιασμός και παραγωγή εκπαιδευτικών εργαλείων για το σύγχρονο αστικό περιβάλλον και την αρχιτεκτονική κληρονομιά. Καινοτόμος δράση για την ενίσχυση της διδασκαλίας της αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.
Πηγή : erroso.blogspot 
Επιμέλεια Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...