29 Σεπ 2011

Τσάμπα ήττα!


ΑΥΤΟΣ ο Ολυμπιακός που «ξύπνησε» μετά το 20' μπορούσε να φύγει ακόμη και με τη νίκη από το Λονδίνο με ΑΥΤΗ την Άρσεναλ! Τελικά ηττήθηκε με 2-1 και απώλεσε ακόμη περισσότερες ελπίδες πρόκρισης!  
Η Άρσεναλ έπαιζε χωρίς δέκα, όμως το αρνητικό σερί του Ολυμπιακού στο Νησί διατηρήθηκε, η ήττα (2-1) ήταν η δέκατη σε δέκα παιχνίδια, αν και η εικόνα του μόνο...
πικρή γεύση αφήνει στους φίλους του. Οι «ερυθρόλευκοι» πλήρωσαν το εφιαλτικό πρώτο εικοσάλεπτο, όπου δέχθηκαν δύο γκολ, με τη συνέχεια να είναι εξαιρετική και να αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον. Οι Πειραιώτες θα μπορούσαν ακόμα και τη νίκη, με την τύχη να γυρίζει την πλάτη με το δοκάρι του Τοροσίδη.
Έτσι έπαιξε
Αιφνιδιασμός από Βαλβέρδε στην ενδεκάδα, με τον Βάσκο να προτιμά τους Φέισα, Ορμπάιθ, Φουστέρ για τη μεσαία γραμμή, αφήνοντας παράλληλα εκτός τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Ειδικότερα, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κοστάντσο, στα δεξιά ο Τοροσίδης, αριστερά ο Χολέμπας, στο κέντρο της άμυνας οι Μέλμπεργκ-Μαρκάνο. Στα χαφ οι Φέισα, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, με τον Φουστέρ στα δεξιά, αλλά να συγκλίνει, τον Μιραλάς αριστερά και τον Τζιμπούρ μοναδικό προωθημένο.
Εφιάλτης χωρίς προηγούμενο...
Ξεκίνημα βγαλμένο από το χειρότερό του εφιάλτη, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά προσπάθησε να ελέγξει τον ρυθμό, όμως η Άρσεναλ στο πρώτο εικοσάλεπτο είχε... πέσει στο καναβάτσο. Ο άξονας υπολειτουργούσε, η άμυνα ήταν... εκτός, οι επιστροφές των μπακ ήταν ένα... βήμα πίσω και οι αλληλοκαλύψεις δεν υπήρχαν πουθενά. Αποτέλεσμα; Ο 18χρονος Τσάμπερλεν να κάνει στο 8' άνω κάτω την άμυνα του Ολυμπιακού από μπαλιά του Σονγκ από τον άξονα και να πετυχαίνει με ωραίο πλασέ το 1-0, γράφοντας παράλληλα το όνομά του με κεφαλαία γράμματα στην ιστορία της ομάδας. Η έμπνευση του Βενγκέρ πέτυχε το 200ό γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ με τον νεαρό να το πανηγυρίζει έξαλλα...
Αντίδραση πάντως υπήρξε και μάλιστα να... τραβάς μαλλιά, αφού στο 14' ο Τζιμπούρ έχασε απίστευτη διπλή ευκαιρία από το μισό μέτρο, με τον Αρτέτα να διώχνει στη γραμμή. Οι Λονδρέζοι δεν πτοήθηκαν, εκμεταλλεύτηκαν την ταχύτητά τους στα άκρα, αλλά και τις αργές επιστροφές του Ολυμπιακού και στο 20' το σκορ ήταν ήδη 2-0. Ο Τοροσίδης... ξεχάστηκε στην επίθεση, όπως και ο Μέλμπεργκ, ο Χολέμπας έκοψε τον Σαμάκ σε πρώτη φάση, όμως ο Αντρέ Σάντος σαν σε προπόνηση άδειασε τον Μαρκάνο και δεν... δυσκολεύτηκε να κερδίσει τον Κοστάντσο, ο οποίος ακόμα μια φορά φέτος δέχτηκε γκολ στην κλειστή γωνία και χωρίς να αντιδράσει. Στο 24' ο Σαμάκ έκανε... δώρο στον Ολυμπιακό, με την άμυνα να απουσιάζει, αλλά τον Μαροκινό να αστοχεί!
Έπαιξε μπάλα...
Κάπου εκεί ο Βαλβέρδε αποφάσισε να περάσει τον Ορμπάιθ πιο πίσω, ο Ολυμπιακός έδεσε, τα άκρα είχαν αλληλοκάλυψη και η τριάδα Ιμπαγάσα-Φουστέρ-Μιραλάς πήρε μπρος. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τον έλεγχο και στο 27' μπήκαν στο παιχνίδι με τον Αργεντινό να κάνει μεγάλη σέντρα και τον Φουστέρ με καρφωτή κεφαλιά να μειώνει σε 2-1. Η... πολιορκία όμως μόλις είχε αρχίσει, στο επόμενο λεπτό ο Σέζνι έβγαλε απίστευτο σουτ του Τζιμπούρ, ενώ ούτε και ο Μιραλάς βρήκε στόχο σε 30' και 39'.
Άτυχος...
Μπορεί ο ρυθμός να μην ήταν αυτός του τελευταίου εικοσαλέπτου, ωστόσο ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά, είχε αλληλοκάλυψη, καλή κυκλοφορία, αλλά και... ατυχία. Ο Τοροσίδης θα θυμάται καιρό την ευκαιρία του 65', αφού στη σουτάρα που εξαπέλυσε αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι στου Σέζνι. Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως είχαν και τις κακές στιγμές, η κούραση έκανε την εμφάνισή της και στο 70' ο Ορμπάιθ λίγο έλειψε να... στείλει τον Βαλβέρδε. Τραγικό λάθος στην άμυνα, ο Αρσάβιν βγήκε σε θέση βολής, αλλά ο Κοστάντσο για πρώτη φορά στο ματς έκανε τους συμπαίκτες του να χαμογελάσουν!
Ο Βενγκέρ αποφάσισε στο 70' να βάλει τον Φαν Πέρσι, όμως ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πάταγε καλύτερα στο ματς. Μοντέστο και Αμπντούν έδωσαν ανάσες και φρεσκάδα με την είσοδό τους στο 75', οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν πιο επιθετικοί με την παρουσία του Πάντελιτς από 80' και πάλευαν μέχρι τέλους, έχοντας κλείσει πίσω την Άρσεναλ. Το γκολ δεν ήρθε παρά τις προσπάθειες και η πικρή γεύση έμεινε στα στόματα των «ερυθρόλευκων».
Man of the match: Ο Σέζνι κράτησε την Άρσεναλ όρθια, αλλά ο τίτλος του καλύτερου παίκτη ανήκει στον Άριελ Ιμπαγάσα. Ο Αργεντινός ήταν εξαιρετικός και όποτε ανέβαινε αυτός, ανέβαινε και η ομάδα. Ο Ιμπαγάσα «κατάπιε» πολλά χιλιόμετρα, έκοβε και έραβε προκαλώντας πονοκεφάλους στην αντίπαλη μεσαία γραμμή, ενώ είχε και την ασίστ στο γκολ του Ολυμπιακού. Ακόμα και όταν κουράστηκε στην επανάληψη είχε πάθος, αλλά και ενέργειες που κρατούσαν την ομάδα του στο ματς.

Αδύναμος κρίκος: Το πολύ κακό ξεκίνημα πλήρωσε ο Ολυμπιακός, αφού στο πρώτο εικοσάλεπτο ήταν πίσω με δύο γκολ. Ο Μαρκάνο ήταν πολύ κακός, άφηνε πολλά κενά και έχει... συμμετοχή στα δύο γκολ της Άρσεναλ. Για ακόμα ένα ματς όμως προβλημάτισε και ο Κοστάντσο, αφού δέχθηκε γκολ πάλι από την κλειστή του γωνία, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς δεν είχε την ψυχραιμία που απαιτούνταν.

Στο ύψος του: Ο κόσμος του Ολυμπιακού ήταν πραγματικά 12ος παίκτης! Περισσότεροι από 3.500 οπαδοί έδωσαν το δικό τους, ερυθρόλευκο χρώμα στο «Έμιρεϊτς», βοηθώντας έτσι τους παίκτες της ομάδας τους να κάνουν την προσπάθεια ανατροπής. Φώναζαν καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, ακόμα και στο πρώτο εφιαλτικό εικοσάλεπτο όταν ο Ολυμπιακός δέχθηκε τα δυο γκολ.

Η γκάφα: Λίγο έλειψε ο Ορμπάιθ στο 70' να κάνει δώρο γκολ στην Άρσεναλ. Τραγικό λάθος με κάθετη μπαλιά απευθείας στα πόδια αντιπάλων, ο Βαλβέρδε... τρελάθηκε, όμως ο Κοστάντσο έβγαλε τεράστιο τετ α τετ με τον Αρσάβιν.

Το στραγάλι: Δεν είχε τη δύσκολη φάση ο Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο, μοίρασε κάρτες σε σκληρό παιχνίδι και δεν δίστασε να παίξει 50-50 μέσα στο «Έμιρεϊτς». Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως έχουν παράπονα για την φάση του β' μέρος στο χέρι του Τσάμπερλεν, με τον Ισπανό όμως να είναι κοντά στη φάση. Η παράδοση πάντως που τον θέλει όποτε σφυρίζει να κερδίζουν οι Άγγλοι συνεχίστηκε...

Το ταμείο του Gazzetta: Αυτός ο Ολυμπιακός δεν άξιζε την ήττα, είχε μοναδική ευκαιρία να πάρει ακόμα και τη νίκη στο «Έμιρεϊτς», όμως η τύχη τού γύρισε την πλάτη. Η Άρσεναλ των πολλών απουσιών πήρε το πάνω χέρι εξαιτίας λαθών της άμυνας, κάνοντας το έργο των Πειραιωτών ακόμα δυσκολότερο. Ωστόσο, η ομάδα του Βαλβέρδε έδειξε πολύ καλά στοιχεία, είχε πολύ καλή κυκλοφορία, δημιουργούσε ευκαιρίες και είναι από τις λίγες φορές που σε εκτός έδρας ματς για την Ευρώπη, ο Ολυμπιακός είχε περισσότερες τελικές προσπάθειες. Τελικά δεν έμεινε μόνο το αρνητικό σερί των δέκα αγώνων χωρίς βαθμό στο Νησί, αλλά και η καλή του μπάλα!
Άρσεναλ: Σέζνι, Σανιά, Μερτεζάκερ, Σονγκ, Σάντος, Φρίμπονγκ, Ροζίτσκι, Αρτέτα, Αρσάβιν (83' Γκιμπς), Τσάμπερλεϊν (67' Ράμσεϊ), Σαμάκ (71' Φαν Πέρσι).
Ολυμπιακός: Κοστάντσο, Χολέμπας, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Φέισα, Ορμπάιθ (75' Μοντέστο), Ιμπαγάσα, Φουστέρ (80' Πάντελιτς), Μιραλάς (75' Αμπντούν), Τζιμπούρ.

Από Αποστολή στο Λονδίνο: Δημήτρης Κωτσέλης
Πηγή : gazzetta.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...