25 Σεπ 2011

Ένσταση από τον Γ. Χατζημάρκο για το εκλογικό αποτέλεσμα της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου

 
Με την εκλογή δύο μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου, την εκλογή ενός μέλους στο Εποπτικό Συμβούλιο και την εκλογή ενός μέλους στη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε. ολοκληρώθηκε η παρουσία του ανεξάρτητου ψηφοδελτίου που ...
συγκρότησαν μέλη της δημοτικής κίνησης "H Ρόδος Μπροστά" στις αρχαιρεσίες της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου.
Συγκεκριμένα, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου εξελέγησαν οι κ. Χατζημάρκος Γιώργος και Ζανετίδης Φιλήμων. Στο Εποπτικό Συμβούλιο εξελέγη ο κ. Ταρασλιάς Κώστας και στην Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε. ο κ. Ζωγραφίδης Ηλίας.
Ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης « Η Ρόδος Μπροστά» κ. Χατζημάρκος Γιώργος εστίασε στην τοποθέτηση του κατά την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης στο ζήτημα της πραγματοποίησης της Γενικής Συνέλευσης εκτός των γεωγραφικών ορίων της Περιφέρειας, γεγονός που όπως επισήμανε υποβαθμίζει την ανάδειξη της νησιωτικότητας της Περιφέρειας και έθεσε ευθέως θέμα κατάργησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ίδρυσης Περιφερειών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, αφού όπως επισήμανε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι και η μόνη Περιφέρεια στην Ελλάδα που δεν πέτυχε να αποκτήσει συνοχή σε κανένα επίπεδο.
Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου σημαδεύτηκαν από την εσφαλμένη κατανομή των εδρών που ανακοινώθηκε από την Εφορευτική Επιτροπή και που οδήγησε τους εκπροσώπους δύο συνδυασμών, κ.κ. Δαμουλάκη Γεράσιμο ( Δήμαρχο Μήλου) και Χατζημάρκο Γιώργο να καταθέσουν ένσταση διεκδικώντας από μία επιπλέον έδρα που τους αναλογεί με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα και την ορθή εφαρμογή των διατάξεων της εκλογικής νομοθεσίας.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ρόδου κ. Γιώργος Χατζημάρκος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση :
«Η ανεξάρτητη κάθοδος μας στις εκλογές της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου συνοδεύτηκε με επίτευξη όλων των στόχων που αυτή είχε. Είναι απαράδεκτη η αφαίρεση μίας επιπλέον έδρας που κερδίσαμε στην κάλπη και θέλω να πιστεύω πως τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής θα διδαχθούν από τα αποτελέσματα των εκλογών των Π.Ε.Δ. στην υπόλοιπη χώρα και θα διορθώσουν την εγκληματική κατανομή εδρών που αρχικά ανακοίνωσαν».
Πηγή :  palmosaigaiou.gr
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα  Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...