6 Αυγ 2011

Σούπερ Λίγκα: Κλήρωση πρωταθλήματος με εκκρεμότητες


Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση για Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός τη 10η αγωνιστική
Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας για τη σεζόν 2011-12 και στις πρώτες αγωνιστικές, όπως αναμένονταν, δεν υπάρχουν ντέρμπι. Εκκρεμότητες για δύο θέσεις, καθώς η απόφαση για τη συμμετοχή ..
του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας θα γίνει γνωστή την επόμενη εβδομάδα και όχι σήμερα, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Το πρώτο ντέρμπι της σεζόν είναι την 4η αγωνιστική ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, ενώ το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός θα διεξαχθεί τη 10η αγωνιστική.
 
Περισσότερο από μία ώρα καθυστέρησε η διαδικασία της έναρξης της κλήρωσης, καθώς αντί για τις 14:00 πραγματοποιήθηκε στις 15:30. Αιτία, η υπογραφή της συμφωνίας με τη NOVA για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, μέχρι το 2015. Είναι η πρώτη ομαδική σύμβαση που υπογράφεται για τα τηλεοπτικά μετά από 10 χρόνια. Ξεχωριστή περίπτωση είναι αυτή της Ξάνθης, η οποία έχει ήδη συμβόλαιο για τη σεζόν που μπαίνει με την ΕΡΤ, οπότε η συνεργασία της με τη NOVA θα ξεκινήσει από τη σεζόν 2012-13.

Από κει και πέρα λίγο μετά τις 2 έγινε γνωστό ότι η ΕΠΟ θα αποφασίσει για το μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας την επόμενη εβδομάδα και όχι σήμερα, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Οι δύο ομάδες έχουν καταθέσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, που τις στέλνει στη Β’ Εθνική, λόγω εμπλοκής τους στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια. Οπότε, στην κλήρωση υπήρχαν δύο κενές θέσεις, οι οποίες καλύφθηκαν με την «Ομάδα Α’» και την «Ομάδα Β’». 

Πριν την έναρξη της διαδικασίας ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε για πόλεμο που δέχεται το ελληνικό ποδόσφαιρο από κάποιους που «μέσα από την καταστροφή του επιθυμούν να το χειραγωγήσουν» και ζήτησε ενότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η συγκεκριμένη επίθεση.

Παράλληλα, μίλησε για κάθαρση, που μπορεί να γίνει μόνο αν υπάρχει σεβασμός στους νόμους: «Η κάθαρση στο ποδόσφαιρο, όποια και να είναι, πρέπει να γίνει ουσιαστικά και με σεβασμό στους νόμους, αλλά προπάντων τίμια. Χωρίς κραυγές, υποκρισίες, μεγαλοστομίες και βεβιασμένες ενέργειες, κάτω από το βάρος του να βρούμε γρήγορα κάποια θύματα στο βωμό των εύκολων εντυπώσεων. Έτσι δεν λύνεται το πρόβλημα, απλώς καλύπτεται και σύντομα θα ξαναφουντώσει».

1η αγωνιστική (27-28 Αυγούστου)

Πανιώνιος – Εργοτέλης 
Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης
ΠΑΟΚ – Ξάνθη
Κέρκυρα – Παναθηναϊκός 
ΑΕΚ – Ομάδα Β’
Ολυμπιακός – Ομάδα Α’
ΟΦΗ – Ατρόμητος 
ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης 

Τα ντέρμπι

4η αγωνιστική: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 
5η αγωνιστική: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 
6η αγωνιστική: ΑΕΚ-Ολυμπιακός 
7η αγωνιστική: Άρης-ΠΑΟΚ 
8η αγωνιστική: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 
9η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 
10η αγωνιστική: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός  
19η αγωνιστική: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 
20η αγωνιστική: ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 
21η αγωνιστική: Ολυμπιακός-ΑΕΚ 
22η αγωνιστική: ΠΑΟΚ-Άρης 
23η αγωνιστική: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
24η αγωνιστική: ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
25η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 

 Πηγη  enet.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...