11 Μαρ 2014

Μετατάξεις-εξπρές σε δήμους για να λυθεί ο γόρδιος δεσμός τις κινητικότητας

Με διαδικασίες - εξπρές επιχειρεί η κυβέρνηση να κλείσει το θέμα της μετακίνησης πλέον των 4.000 υπαλλήλων σε δήμους, με τους οποίους θα καλυφθεί ο μνημονιακός στόχος για 25.000 «διαθέσιμους»......

Τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιταχύνει τις μετακινήσεις, δίνοντας πράσινο φως ώστε χωρίς την άμεση εμπλοκή του ΑΣΕΠ και με απλή συνεννόηση δύο δήμων - αυτού στον οποίο υπηρετεί κάποιος υπάλληλος και εκείνου στον οποίο θα μεταφερθεί - να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Οι νέες ρυθμίσεις αφορούν την εθελοντική κινητικότητα, για την οποία έχουν ήδη υποβληθεί περίπου 4.800 αιτήματα από δήμους και άλλους φορείς της Αυτοδιοίκησης προκειμένου να καλύψουν κενές θέσεις που διαθέτουν. «Μπορεί για παράδειγμα ο δήμος της Νίκαιας να έρθει σε συνεννόηση με τον δήμο του Κορυδαλλού και να γίνει η εθελοντική μεταφορά προσωπικού από τον έναν δήμο στον άλλο, εφόσον υπάρχουν ανάγκες» σχολίαζαν στελέχη του Δημοσίου.

Πλέον με τις προωθούμενες ρυθμίσεις δεν απαιτείται να περάσουν από το ΑΣΕΠ οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων προς μετακίνηση υπαλλήλων και να καταρτιστεί από την ανεξάρτητη Αρχή ενιαίος πίνακας κατάταξής τους ανάλογα με τα προσόντα ώστε στη συνέχεια να διοχετευθούν σε άλλους φορείς.

Αντιθέτως, οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι αρκεί να υποβάλουν αίτηση δηλώνοντας τον φορέα στον οποίο επιθυμούν να μετακινηθούν και εντός τριών ημερών από τη λήξη υποβολής των αιτήσεων ο δήμος στον οποίο επιδιώκουν να απασχοληθούν θα εκδίδει την απόφαση μετάταξης. Ο ρόλος του ΑΣΕΠ περιορίζεται στην εκ των υστέρων έγκριση της μετακίνησης.

Η επιτάχυνση της εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και δεδομένου ότι ο στόχος για τη διαθεσιμότητα πρέπει να έχει επιτευχθεί το αργότερο έως τα τέλη Μαρτίου - ήδη έχει δοθεί από τους δανειστές παράταση, καθώς η αρχική συμφωνία όριζε την ολοκλήρωση της διαδικασίας μέχρι τα τέλη του 2013.

«Με δεδομένες τις δεσμεύσεις της χώρας μας, στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων που αυτή έχει αναλάβει και επειδή η ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών δεν είναι εφικτό να έχει επιτευχθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου, με την παρούσα διάταξη επιχειρείται η σύντμηση των διαδικασιών διενέργειας των μετατάξεων ώστε αυτές να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό» αναφέρει χαρακτηριστικά η αιτιολογική έκθεση για την επίμαχη τροπολογία.
Πηγή : tanea.gr
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...