12 Μαρ 2014

Θες να ρυθμίσεις δάνειο ή κάρτα; Δες πόσα θα σου ζητήσουν να πληρώσεις (με ψυχραιμία)

Ο αναλυτικός κατάλογος των χρεώσεων που θα επωμιστεί ο δανειολήπτης που θέλει να εντάξει το δάνειό του σε καθεστώς ρύθμισης, προκαλεί δέος. Το συνολικό ποσό των επιβαρύνσεων που πρέπει να επωμιστεί κάποιος προκειμένου να εξασφαλίσει εκτοξεύεται.........
σε ύψη δυσθεώρητα τα οποία μπορείτε να υπολογίσετε διαβάζοντας την ανάλυση που ακολουθεί

Της Έφης Καραγεώργου.
Θέλετε να ρυθμίσετε οφειλές από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, με προσημείωση ακινήτου;Θα πρέπει να έχετε στο πορτοφόλι σας, τουλάχιστον 1.500 ευρώ, ζεστό χρήμα. Διότι τόσο κοστίζει κατά μέσο όρο η όλη διαδικασία, για να εγγραφεί δηλαδή στο υποθηκοφυλακείο η προσημείωση και να πληρωθούν τα δικαστικά έξοδα. Και κρατηθείτε. Υπάρχει χρέωση ακόμα και για τη δακτυλογράφηση των εγγράφων. 

Τώρα κατά πόσο ο δανειολήπτης που έχει δάνεια ή κάρτες σε καθυστέρηση πάνω από 90 μέρες, έχει τα 1.500 ευρώ (μπορεί το ποσό να είναι και μεγαλύτερο) είναι το μεγάλο ερώτημα. Διότι κάποιος που έχει την οικονομική ευχέρεια, θα είχε πληρώσει τις δόσεις του και δεν θα χρειαζόταν να πάει σε ρύθμιση. 

Ας δούμε όμως τι θα πρέπει να πληρώσει ο δανειολήπτης που θέλει να προσημειώσει κάποιο ακίνητο, προκειμένου να μεταφέρει την οφειλή του σε νέο δάνειο, με μεγαλύτερη διάρκεια αποπληρωμής και χαμηλότερο επιτόκιο.
  • Έλεγχος τίτλων (αμοιβή δικηγόρου): 100 ευρώ
  • Αμοιβή μηχανικού για διενέργεια τεχνικού ελέγχου του ακινήτου: 170 ευρώ.
  • Σύνταξη δικογράφων και περιλήψεων και παράσταση στο δικαστήριο: 330 ευρώ
  • Επισήματα προσημείωσης: 32 ευρώ.
  • Δακτυλογράφηση: 15 ευρώ
  • Αμοιβή πληρεξούσιου δικηγόρου του οφειλέτη: 170 ευρώ
  • Εγγραφή προσημείωσης στο υποθηκοφυλακείο και παραλαβή πιστοποιητικών: 37 ευρώ
  • Υποβολή δήλωσης βάρους στο κτηματολόγιο: 75 ευρώ.
  • Τέλη εγγραφής προσημείωσης υποθήκης που αντιστοιχούν στο 1% του ποσού της προσημείωσης. Δηλαδή αν το δάνειο είναι ύψους 50.000 ευρώ, η προσημείωση λαμβάνεται για το 130% ήτοι για ποσό 65.000 και τα τέλη εγγραφής προσημείωσης είναι 650 ευρώ
Και φυσικά θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι ρυθμίσεις αυτές είναι εξαιρετικά χρονοβόρες. Κατά μέσο όρο χρειάζονται περί τους 5 μήνες, από τη στιγμή που θα υποβληθεί το αίτημα, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Και με την προϋπόθεση ότι το ακίνητο που θα μπει ως υποθήκη, μπορεί να σηκώσει το «βάρος» που διαμορφώνεται στο 130% του ποσού του δανείου.
Πηγή : fpress.gr
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...