10 Μαρ 2014

Μαθήματα επιχειρηματικότητας στο εξωτερικό με αμοιβή έως 1.100 ευρώ τον μήνα

Αν έχετε ξεκινήσει πρόσφατα μια επιχείρηση, ή πρόκειται να ξεκινήσετε σύντομα, μπορεί να πληροίτε τις προϋποθέσεις για να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα ανταλλαγών Erasmus για νεαρούς επιχειρηματίες, το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να ωφεληθείτε ........
από πεπειραμένους επιχειρηματίες που ζουν σε άλλη χώρα της ΕΕ, κατά τη διάρκεια παραμονής σας στη χώρα αυτή (1- 6 μήνες), με χρηματοδότηση έως 1.000 ευρώ ανά μήνα παραμονής, από την ΕΕ.

Για να μπορέσετε να συμμετάσχετε, θα πρέπει:
* είτε η νεοσύστατη επιχείρησή σας να είναι 3 το πολύ ετών
* είτε να έχετε ήδη ένα επιχειρηματικό σχέδιο που να αποδεικνύει τη σοβαρή πρόθεσή σας να ιδρύσετε επιχείρηση.

Θα πρέπει επίσης να είστε μόνιμος κάτοικος χώρας της ΕΕ και να μπορείτε να συμπληρώσετε τη βοήθεια της ΕΕ με δικούς σας πόρους για να καλύψετε όλα τα έξοδα διαμονής σας στο εξωτερικό.

Διάρκεια διαμονής στο εξωτερικό
Μπορείτε να περάσετε από 1 έως 6 μήνες σε μια άλλη χώρα της ΕΕ δίπλα σε έναν έμπειρο επιχειρηματία. Μπορείτε να μοιράσετε το διάστημα διαμονής σας σε διάφορες περιόδους (π.χ. 2 εβδομάδες κάθε μήνα), υπό τον όρο ότι θα ολοκληρώσετε το πρόγραμμά σας εντός 12 μηνών από την έναρξή του.

Χρηματοδότηση από την ΕΕ
Για τη διαμονή σας στο εξωτερικό θα λάβετε χρηματική βοήθεια για να καλύψετε τα έξοδα ταξιδίου και τα ημερήσια έξοδα διαβίωσής σας. Το μηνιαίο ποσό της βοήθειας εξαρτάται από τη χώρα στην οποία θα πάτε: φτάνει έως 1.100 ευρώ στη Δανία και κατά μέσο όρο είναι της τάξης των 800-900 ευρώ.

Αρμόδιοι επικοινωνίας
Το πρόγραμμα συντονίζουν σε κάθε χώρα της ΕΕ οι κατά τόπους αρμόδιοι επικοινωνίας. Αυτοί θα σας καθοδηγούν καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος και θα σας καταβάλουν το ποσό της χρηματοδοτικής βοήθειας.

Για να υποβάλετε αίτηση συμμετοχής, πρέπει να εγγραφείτε μέσω διαδικτύου και να επιλέξτε ένα σημείο επικοινωνίας στη χώρα διαμονής σας.

Για την υποβολή της αίτησης θα χρειαστείτε τα ακόλουθα έγγραφα:
• το βιογραφικό σας (CV)
• μια επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος
• (για νέες επιχειρήσεις) ένα επιχειρηματικό σχέδιο

Δείτε πληροφορίες http://www.erasmus-entrepreneurs.eu/
Δ. Καδδά
Πηγή : capital.gr
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker


Πηγή:www.capital.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...