19 Οκτ 2013

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ- ΟΡΙΑΚΑ Η ΔΗΜΑΡ
Μικρό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 1% δίνει σημερινή δημοσκόπηση, σε αντίθεση με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που φέρνουν στην πρώτη θέση τη Νέα Δημοκρατία.......

Στη νέα δημοσκόπηση της Pulse RC για την «Εφημερίδα των Συντακτών» ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων με 24,5% έναντι 23,5% της ΝΔ.

Η Χρυσή Αυγή υφίσταται φθορά στα ποσοστά της, καθώς φτάνει το 10,5% από 15% που είχε το Σεπτέμβριο. Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει μικρή μείωση 0,55 συγκεντρώνοντας 7,5%, στο 6% το ΚΚΕ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 5%, και η Δημοκρατική Αριστερά στο οριακό 3,5%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ φτάνει το 46% έναντι 36% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άλλο κόμμα απάντησε το 8%. Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός τα ηνία κρατάει ο «κανένας» με 45%. Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 30% και ο Αλέξης Τσίπρας 23%.

Ωστόσο, τα δύο κόμματα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής το ένα από το άλλο καθώς στην δημοσκόπηση της Metrisis για την εφημερίδα Παραπολιτικά η ΝΔ προηγείται κατά 1,2% του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά, προβάδισμα 1,2% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, τη ΔΗΜΑΡ να μένει εκτός Βουλής και τη Χρυσή Αυγή να είναι τρίτο κόμμα, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Metrisis, και η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα, Σάββατο, στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 21,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,7%. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 5,7%. Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ με το ίδιο ποσοστό (5,1%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,7% ενώ η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει το 1,9% των ερωτηθέντων.
Πηγή : newpost.gr
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...