2 Ιουλ 2013

Το φετινό παραλιακό dress code και πως θα γίνει για να συμβούν λιποθυμίες!!!

Μπορεί βέβαια οι ώρες της παραλίας να είναι συνώνυμο της χαλάρωσης και της ανεμελιάς, αλλά ποιος είπε ότι η σικ και μοδάτες εμφανίσεις μας κουράζουν και μας ταλαιπωρούν; Το αντίθετο μάλιστα!!! Άλλωστε, ποια είναι αυτή η γυναίκα που δεν χαίρεται όταν τα μάτια των γύρω της την παρατηρούν με θαυμασμό κι ενίοτε με ζήλια;
Ας δούμε λοιπόν, το φετινό παραλιακό dress code, τι θα χρειαστούμε για φετινές μας εξορμήσεις στην παραλία....
Πουκαμίσες,  παρεό και καφτάνια
Η φετινή μόδα για την παραλία προτείνει κάποιες αλλαγές, σε σχέση με όλα αυτά που είχαμε συνηθίσει. Τα καφτάνια, που τα δυο-τρία τελευταία χρόνια μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον στις θαλασσινές μας εμφανίσεις, έχουν υποχωρήσει και την πρωτοκαθεδρία πια έχουν τα φλοράλ κοντά ή μακριά φορέματα, οι ανάλαφρες τουνίκ και οι λουλουδάτες φόρμες, που είναι ιδανικές για τις μηχανόβιες. Το 70’s ή boho look με έντονες αναφορές στα παιδιά των λουλουδιών– όπως ήταν φυσικό – δεν θα μπορούσε να λείψει κι από αυτές μας τις εμφανίσεις.
Τσάντες με οικολογική συνείδηση
Οι τάσεις της μόδας που αφορούν τις τσάντες που θα κρατήσουμε φέτος στην παραλία, κινούνται σε δύο άξονες. Η μια τάση είναι οι μεγάλες τσάντες που με έντονα χρώματα και πολύχρωμα prints προβάλουν οικολογικά μηνύματα. Η δεύτερη τάση, που δεν αφορά μόνο την παραλία αλλά και τις εμφανίσεις μας στην πόλη, είναι οι τσάντες από φυσικά υλικά με πρώτες και κύριες τις ψάθινες, που χαρίζουν μια ξεχωριστή ρομαντική νότα στην εμφάνισή μας. 
Οι λεγεωνάριοι στα πόδια σας
Πρέπει να προσέξετε, τουλάχιστον για φέτος, θα πρέπει να αποχωριστείτε τις σαγιονάρες σας και να φορέσετε σανδάλια. Κι εδώ οι προτεινόμενες λύσεις είναι δύο. Η μια είναι τα σανδάλια που έχουν ελεύθερη τη φτέρνα μας και η δεύτερη - που φαίνεται ότι είναι και πιο trendy επιλογή - είναι αυτά που με λουριά που αγκαλιάζουν τον αστράγαλο και ανεβαίνουν δένοντας στην κνήμη. Φαίνεται ότι οι θηλυκοί εκατόνταρχοι θα κυριαρχήσουν στις καυτές αμμουδιές!

Φυσικά το μαγιό μας
Μπορεί στις περσινές εκπτώσεις να προνοήσατε και να είσαστε εφοδιασμένη με μαγιό. Αν όχι, καλό είναι να ενημερωθείτε για τις τάσεις της φετινής μόδας και να αγοράσετε ένα κομμάτι που θα συμπληρώσει τη συλλογή σας. Φροντίστε βέβαια, πέρα από το πόσο σας κολακεύει να είσαστε σίγουρη ότι το πανί του στεγνώνει εύκολα κι επιπλέον έχετε στο νου σας το κατά πόσο τα χρώματα και το στιλ του θα ταιριάζουν με τα υπόλοιπα αξεσουάρ σας

Πετσετούλα ασορτί
Αφού πήραμε μαγιό και αφού το μαγιό είναι διαφορετικό χρώμα από το περσινό, σιγά, που θα πάμε παραλία με την περσινή πετσέτα.  Πετσετούλα λοιπόν απορροφητική, σε χρώμα που να ταιριάζει κουτί με το μαγιό, την τσάντα, τα καπέλο.
Βιβλίο για τις ώρες της χαλάρωσης
Ντύθηκες κούκλα. Με το που περπάτησες στην παραλία έγινε ο πολυπόθητος σεισμός. Έκανες τη δροσιστική βουτιά σου και επιτέλους χαλαρώνεις στη σκιά πάνω στην ξαπλώστρα. Και τώρα, πως περνάει η ώρα; Τι καλύτερο από ένα βιβλίο; Οι επιλογές αμέτρητες και ανάλογες με τα κέφια και την ψυχολογία της εποχής. Από ευκολοδιάβαστα, χαριτωμένα μυθιστορήματα μέχρι τον τελευταίο Ουμπέρτο Έκο  που δεν πρόλαβε να κυκλοφορήσει κι έγινε best seller, ένα βιβλίο είναι απαραίτητη συντροφιά για την παραλία.


Τα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ
Δεν είναι θέμα μόδας αλλά πως θα μπορούσαν να λείπουν από ένα άρθρο για την παραλία. Μιλάω φυσικά για τα αντηλιακά. Μην τολμήσετε να σκεφθείτε ότι δεν θα μαυρίσετε. Δεν ισχύει αυτό! Μια χαρά μαυρίζεις με το αντηλιακό σου, κάτω από την ομπρέλα. Πετάξτε λοιπόν τα περσινά αντηλιακά (γιατί μπαγιατεύουν και δεν προστατεύουν) και διαλέξτε ένα καλό αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας. Μην παραλείπετε να βάζετε ξανά και ξανά γιατί… με την υγεία ΔΕΝ παίζουμε.
Το καπέλο, κι άλλο ένα απαραίτητο
Πέρα από το στιλ που μπορεί να δώσει στην εμφάνισή σας, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πάνω απ’ όλα την υγεία μας και φυσικά την ομορφιά μας. Το καπέλο στην παραλία προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία όχι μόνο τα μαλλιά μας αλλά κυρίως την επιδερμίδα του προσώπου μας.

Tip
Η “επί κεφαλής” μόδα λοιπόν, επιβάλει για φέτος φέτος πολύχρωμα τζόκεϊ και πανέμορφα girly καβουράκια, που θα μας βοηθήσουν να χαρούμε ανέμελα τις ώρες της ηλιοθεραπείας μας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...