13 Ιουλ 2013

«Ο Γλέζος δεν είναι συνιστώσα, αλλά συνισταμένη μιας εποχής» λέει ο Αλ.Τσίπρας

Eνωτικός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ή ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ ή... χαιρετίσματα το μήνυμα Τσίπρα στις συνιστώσες – Η προσωπική «απάντηση» στον Γλέζο: Μανώλη, με στενοχώρησες

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το μεσημέρι στο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Έδωσε απάντηση στους διαφωνούντες, με προσωπική αναφορά στον Μανώλη Γλέζο, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι όλοι θα δεσμευθούν από τις αποφάσεις του συνεδρίου........
Σύμφωνα με το news.in.gr, o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτησε τον αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στον δημόσιο τομέα, αλλά και στην ΕΡΤ.

Δίνουμε τον δικό μας ανένδοτο αγώνα για να ανατραπεί η κυβέρνηση και να έρθει μέσα από εκλογές μια κυβέρνηση της αριστεράς, είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη νέα Δημόσια Τηλεόραση, έκανε λόγο για πειρατικό κανάλι, «το οποίο θα μπορούσαν και να το αποκαλούν και ΔΝΤ» και δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποκαταστήσει τη νομιμότητα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις είπε ότι η νέα δικομματική κυβέρνηση είναι χειρότερη από την προηγούμενη, αποκαλώντας την «συμμορία της καταστροφής».

Στη συνέχεια της ομιλίας του απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να δώσουν κοινό αγώνα, καλώντας μάλιστα τους νέους να μην φύγουν από την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα δεν ανήκει στους δανειστές, η Ελλάδα δεν θα γίνει αποικία χρέους» είπε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε επίσης τα στελέχη του κόμματος να ενισχύσουν τα δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης που έχουν ήδη στηθεί και λειτουργούν σε όλη τη χώρα, όπως τα κινήματα για διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, κινήματα για παροχή υπηρεσιών υγείας κλπ.

Η απάντηση στην εσωστρέφεια

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις διαφωνίες που εκφράστηκαν το τελευταίο τριήμερο από το βήμα του συνεδρίου.

«Το συνέδριο κλείνει τις εργασίες του την Κυριακή, αλλά ο αγώνας τώρα αρχίζει. Και οφείλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε σε θέση να κυβερνήσουμε. Θα κριθεί αυτό αύριο το βράδυ και από τα αποτελέσματα του συνεδρίου.

» Αν μπορούμε να βγούμε από το συνέδριο ενωμένοι, αν μπορούν όλα τα σφυριά να χτυπούν στην ίδια κατεύθυνση, όχι άλλα αριστερά και άλλα δεξιά».

Απαντώντας στις επικρίσεις που διατυπώθηκαν κατά της διάλυσης των συνιστωσών, έκανε λόγο για παρανόηση, λέγοντας ότι κανείς δεν είπε ότι κάποιοι θα αποφασίζουν για κάποιους άλλους.

«Δεν υπάρχουν 'εμείς και εσείς'. Το συνέδριο θα αποφασίσει για όλα» εξήγησε.

Απευθυνόμενος ονομαστικά στον Μανώλη Γλέζο, τόνισε ότι τον στεναχώρησε η ομιλία του. «Δεν με κάκιωσε, αλλά με στεναχώρησε. Δεν θέλω να παριστάνω ούτε τον ανήξερο, ούτε τον αιφνιδιασμένο. Ούτε τον αδιάφορο.»

Είπε ότι δεν στεναχωρήθηκε από τις απόψεις του, οι οποίες είναι γνωστές και έχουν ήδη εκφραστεί από το 2003 με πιστότητα και επιμονή.

Διευκρίνισε ότι στεναχωρήθηκε γιατί από το ιστορικό βήμα του συνεδρίου ο Μ.Γλέζος επέλεξε να μιλήσει ως εκπρόσωπος μιας άποψης και όχι ως εκπρόσωπος μιας ολόκληρης γενιάς θυσιών και αγώνων.

«Ο Μανώλης Γλέζος δεν είναι μια συνιστώσα. Εκπροσωπεί τη συνισταμένη των αγώνων, των θυσιών και του ηρωισμού μιας ολόκληρης γενιάς. Εκπροσωπεί όλα εκείνα που έκαναν την αριστερά να επιβιώσει από διωγμούς, παρανομίες και να υπάρχει σήμερα. Και να υπάρχουμε και εμείς σήμερα.»

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας είπε με αιχμηρό τρόπο ότι εμείς οφείλουμε να αλλάξουμε, για να πείσουμε τον κόσμο που ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

«Δεν μπορούμε να ζητάμε από τον κόσμο να αλλάξει και εμείς να μένουμε ίδιοι. Τι θα πούμε σε αυτό τον κόσμο; Ότι ο νέος φορέας είναι ένα κόμμα με 14 καταστατικά και 14 προγράμματα; Ότι σε καλούμε να εμπιστευθείς ένα κόμμα, του οποίου τα όργανα δεν είναι δημοκρατικά εκλεγμένα;» σημείωσε.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας κάλεσε τα μέλη να ψηφίσουν για την Κεντρική Επιτροπή άτομα από όλες τις συνιστώσες με την αρχή «ένα μέλος, μια ψήφος, όχι προνόμια, όχι αποκλεισμοί» και να υπάρχει απόλυτος σεβασμός στο καταστατικό και τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...