15 Μαρ 2013

«Φοροκαταιγίδα» και φέτος στα ακίνητα

Από 2 έως και 6 φόρους συνολικού ύψους 6,7 δισ. ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν φέτος 5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών φέρεται να έχει ζητήσει από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά να καταργηθεί για το έτος 2013 το «χαράτσι», που επιβάλλεται στα ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ...
Ωστόσο, η συμφωνία υπουργείου Οικονομικών και τρόικας να διατηρηθεί για ένα ακόμη έτος το «χαράτσι» συνεπάγεται τη διατήρηση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας.

Σημαίνει, δηλαδή, ότι ματαιώνεται για φέτος η εφαρμογή του σχεδίου αντικατάστασης του ΕΕΤΗΔΕ και του ΦΑΠ από τον ενιαίο φόρο ακίνητης περιουσίας και ότι, ως εκ τούτου, το 2013 θα ισχύσει όχι μόνο το ΕΕΤΗΔΕ, αλλά και ο ΦΑΠ, ο οποίος θα επιβληθεί σε όσου κατείχαν την 1η-1-2013 οικόπεδα αξίας άνω των 200.000 ευρώ.

Ετσι, θα παραμείνουν φέτος σε ισχύ και οι 2 επαχθέστατοι φόροι, οι οποίοι θα προστεθούν στους άλλους 4 που ήδη καλούνται να εξοφλήσουν εντός του τρέχοντος έτους οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο»,newpost.gr, οι περισσότεροι πολίτες, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν αυτούς τους υπέρογκους φόρους για την ακίνητη περιουσία, δεν έχουν ακόμη καταφέρει να αποπληρώσουν εμπρόθεσμα ούτε καν τα προηγούμενα “μνημονιακά” χαράτσια.

Οι υπέρογκοι φόροι που ανέγραφαν τα εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου εισοδήματος, εισφοράς αλληλεγγύης και τέλους επιτηδεύματος του οικονομικού έτους 2012, αλλά και πλήθος άλλων άμεσων και έμμεσων φόρων που αυξήθηκαν ή επιβλήθηκαν για πρώτη φορά με βάση τα προηγούμενα «Μνημόνια» και Μεσοπρόθεσμα Προγράμματα, δεν κατέστη δυνατό να εξοφληθούν από εκατομμύρια υπερχρεωμένα ελληνικά νοικοκυριά.
Σχετικές φωτογραφίες:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...