8 Φεβ 2013

Επιδότησαν εταιρείες με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, χωρίς να ζητήσουν ασφαλιστική τους ενημερότητα!

Ο λαός εξαθλιώνεται κι αυτοκτονεί και αυτοί χαρίζουν εκατομμύρια ευρώ στους ημέτερους!!!
του Μάκη Βραχιολίδη vrachiolidis@yahoo.gr
Αυτή δεν είναι Βουλή, είναι... ! Έχουν κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα κι έχουν αναγάγει τη λαμογιά σε επιστήμη! Παρακάμπτουν την ψήφο των βουλευτών και εκδίδουν αβέρτα, Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και μάλιστα με τη μορφή κατεπείγοντος, για να περνούν από το παράθυρο ή και την κλειδαρότρυπα ό,τι γουστάρουν!

Το ίδιο έκαναν με την «ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ»! Ναι, καλά το διαβάσατε! Τι αντιλαμβάνεται κανείς βλέποντας τον τίτλο της ρύθμισης; Ότι βιάζονταν να προωθήσουν ρύθμιση για να......
αναπτυχτεί η χώρα οικονομικά; Αν νομίζετε έτσι, γελιέστε για μια ακόμη φορά! Τα ...καλόπαιδα της Βουλής βιάζονταν να εξασφαλίσουν τους ημέτερους.

Να τους δώσουν χοντρό παραδάκι, προνοώντας μάλιστα ότι δεν χρειάζεται να προσκομίσουν την φορολογική τους ενημερότητα! Άνοιξαν για 13 μόνο μέρες (από 18 έως 31 Δεκεμβρίου 2012) την.. κλειδαρότρυπα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, παρέχοντας τη δυνατότητα σε αναδόχους και δικαιούχους συγχρηματοδοτούμενων έργων, να πληρωθούν χωρίς την υποχρέωση προσκόμισης φορολογικής ή/και ασφαλιστικής ενημερότητας!!!

Ποιοι άραγε πέρασαν μέσα από την κλειδαρότρυπα; Εγώ, εσείς ή ο επιχειρηματίας της γειτονιάς; Προφανώς, πέρασαν αυτοί που είχαν πληροφόρηση και επωφελήθηκαν, τουτέστιν οι ημέτεροι και «μυημένοι», στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα να κανονίσουν τις «δουλειές» τους με τον επωφελέστερο γι' αυτούς τρόπο και ενδεχομένως σε βάρος του Δημοσίου συμφέροντος. Διότι, όταν η κυβέρνηση δεν τους ζητά φορολογική ή ασφαλιστική ενημερότητα, εξασφαλίζει τις επιχειρήσεις αλλά όχι τους εργαζομένους σε αυτές.
katepeigousa-anaptixi 
Eίχαν τόση πρεμούρα για την ανάπτυξη της Οικονομίας που σε 13 μέρες επιδοτήθηκαν μόνον οι ημέτεροι. Τυχαίο; Δεν νομίζω.
Με αυτή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, οι εμπνευστές της και ο υπογράφων υπουργός, καταπατούσαν ουσιαστικά κάθε αρχή ισονομίας, εξυπηρετώντας τον αθέμιτο ανταγωνισμό εξαιτίας της βραχυπρόθεσμης ισχύος της συγκεκριμένης διάταξης.

Τα φοβερά και τρομερά όμως που γίνονται στην Βουλή, δεν σταμάτησαν εδώ: η συγκεκριμένη Πράξη προέβλεψε πως δεν απαιτείται σύμπραξη του Υπουργού Οικονομικών για την έκδοση κανονιστικών διοικητικών πράξεων που αφορούν συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, οι οποίες προκαλούν δαπάνη που αναγνωρίζεται και βαρύνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το Νομοσχέδιο που κατέθεσε η Κυβέρνηση για κύρωση της Π.Ν.Π. τερματίζει την ισχύ της.

Χθες, ο κ. Σαμαράς προσερχόμενος στην Σύνοδο κορυφής της ΕΕ για τον προϋπολογισμό, επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει ανάκαμψη και ανάπτυξη στην Ελλάδα!!!
Ε, ρε πώς δουλεύουν τον ελληνικό λαό!!! Ανάπτυξη μόνο για τους ημέτερους και για τις τράπεζες! Θυμίζουμε το πρόσφατο δημοσίευμά μας με τα 93 δις ευρώ που ενώ προορίζονταν για την ανάπτυξη της οικονομίας, τα κράτησαν όλα για την πάρτη τους οι Τράπεζες!!!

Η ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ...ΤΣΑΚΩΣΕ ΤΗΝ ΛΑΜΟΓΙΑ!
Η βουλευτής των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» Ραχήλ Μακρή, μετά από προσεκτική μελέτη της ΠΝΠ, διαπίστωσε τα νέα κατορθώματα της τρικομματικής κυβέρνησης, γι' αυτό κατέθεσε επειγόντως την παρακάτω ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα.

ΘΕΜΑ: «ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;»
Στην παράγραφο 8 του άρθρου 1 της από 18 Δεκεμβρίου 2012 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας» (ΦΕΚ 264, Α)' προβλέπονται τα ακόλουθα:

«8. Στο τέλος του άρθρου 25 του ν. 3614/2007 προστίθενται παράγραφοι 14 και 15, ως ακολούθως:

«14. Κατά παρέκκλιση του άρθρου 26 του ν. 1882/1990 (Α' 43) και κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης, ή τυχόν αντίθετου συμβατικού όρου, επιτρέπεται μέχρι 31.12.2012 η πληρωμή αναδόχων συγχρηματοδοτούμενων δημοσίων συμβάσεων και δικαιούχων συγχρηματοδοτούμενων έργων, πλην έργων κρατικών ενισχύσεων, χωρίς την υποχρέωση προσκόμισης αποδεικτικού φορολογικής ή/και ασφαλιστικής ενημερότητας ή βεβαίωσης οφειλής.

15. Κατά παρέκκλιση των διατάξεων του άρθρου 22 του ν. 2362/1995, καθώς και κάθε άλλης ειδικής διάταξης, δεν απαιτείται σύμπραξη του Υπουργού Οικονομικών για την έκδοση κανονιστικών διοικητικών πράξεων που αφορούν συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, οι οποίες προκαλούν δαπάνη που, αναγνωρίζεται και βαρύνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων».

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
1. Πόσοι ανάδοχοι συγχρηματοδοτούμενων δημοσίων συμβάσεων και δικαιούχοι συγχρηματοδοτούμενων έργων έκαναν χρήση της παραγράφου 14 του άρθρου 25 του ν. 3614/2007, όπως αυτή προστέθηκε με την ανωτέρω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου;

2. Ποιοι ανάδοχοι συγχρηματοδοτούμενων δημοσίων συμβάσεων και δικαιούχοι συγχρηματοδοτούμενων έργων έκαναν χρήση της παραγράφου 14 του άρθρου 25 του ν. 3614/2007, όπως αυτή προστέθηκε με την ανωτέρω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου;

3. Πόσες Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις εκδόθηκαν βάσει των διατάξεων της παραγράφου 15 του άρθρου 25 του ν. 3614/2007, όπως αυτή προστέθηκε με την ανωτέρω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου;

4. Ποιες Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις εκδόθηκαν και από ποιούς βάσει των διατάξεων της παραγράφου 15 του άρθρου 25 του ν. 3614/2007, όπως αυτή προστέθηκε με την ανωτέρω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου;

Επίσης ζητείται η κατάθεση στην Ελληνική Αντιπροσωπία των κάτωθι εγγράφων:
1. Λίστα με τα ονόματα και όλα τα παραστατικά πληρωμής των ανάδοχων συγχρηματοδοτούμενων δημοσίων συμβάσεων και δικαιούχων συγχρηματοδοτούμενων έργων που έκαναν χρήση της παραγράφου 14 του άρθρου 25 του ν. 3614/2007, όπως αυτή προστέθηκε με την ανωτέρω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

2. Όλες τις Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις, που εκδόθηκαν βάσει των διατάξεων της παραγράφου 15 του άρθρου 25 του ν. 3614/2007, όπως αυτή προστέθηκε με την ανωτέρω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

3. Λίστα με τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, που αφορούν οι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις, που εκδόθηκαν βάσει των διατάξεων της παραγράφου 15 του άρθρου 25 του ν. 3614/2007, όπως αυτή προστέθηκε με την ανωτέρω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Αθήνα, 5/2/2013
Η Βουλευτής, Μακρή Ραχήλ
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η κ. Μακρή ζητάει την λίστα των επιχειρήσεων που επιδοτήθηκαν - πληρώθηκαν χωρίς να φέρουν ασφαλιστική-φορολογική ενημερότητα, διότι η υπόθεση βρωμάει! Μια ακόμη λίστα τύπου Λαγκάρντ; Την οποία το πολιτικό σύστημα χρησιμοποιεί κατά τα κέφια του!
"Ελεύθερη Ώρα"
Πηγή : makeleio.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...