11 Δεκ 2012

Νέο Κλειστό Γυμναστήριο στην Άνω Μερά Μυκόνου (pics-video)

Πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Μυκόνου στις 30 Νοεμβρίου 2012 Δημοτικό Συμβούλιο και μεταξύ των διαφόρων θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η αποδοχή της Δωρεάς του Μάρκου και της Παναγιώτας Χανιώτη, ποσού ενός εκατομμυρίου ευρώ για την ανέγερση Κλειστού Γυμναστηρίου στη θέση ΚΑΡΔΑΜΙΔΑ στην Άνω Μερά, και ο Δήμαρχος Μυκόνου απευθυνόμενος στο Δημοτικό Συμβούλιο ανέφερε τα εξής:
“Κύριε Πρόεδρε,
Κύριοι Σύμβουλοι,
Με ιδιαίτερη χαρά σήμερα θέλω να σας αναγγείλω μια ευχάριστη είδηση για τη Μύκονο και τη νεολαία μας ειδικά, που μετά από πολλές προσπάθειες καταφέρνουμε να πραγματοποιούμε κατόπιν επιθυμίας της οικογενείας του αειμνήστου Μάρκου Χανιώτη και της Παναγιώτας Χανιώτη, την δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου, στη ........
μνήμη του παιδιού τους Γιάννη Χανιώτη

Καταφέραμε να ξεπεράσουμε όλες τις πρακτικές δυσκολίες, που είχαν καθυστερήσει την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στη Μύκονο, ενός μεγάλου έργου καθοριστικής σημασίας που χρόνια τώρα όλοι περιμέναμε.
Το κλειστό γυμναστήριο που θα κατασκευαστεί με τη δωρεά 1.000.000,00 € της οικογενείας Παναγιώτας Χανιώτη αποτελεί έργο πνοής για τους Μυκονιάτες και ιδιαίτερα για τη νεολαία. Είναι επιθυμία πολλών ετών η δημιουργία ενός κλειστού αθλητικού χώρου, όπου τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να αθληθούν, ανεξαρτήτως των καιρικών συνθηκών.

Μετά από πολλές δυσκολίες που παρουσιάστηκαν κυρίως από την εφορεία βυζαντινών αρχαιοτήτων, για την περιοχή του Αη Γιάννη, όπως είχε προγενέστερα αποφασίσει το Δ.Σ., προτάθηκε το κλειστό γυμναστήριο να κατασκευαστεί δίπλα στο Γήπεδο της Άνω Μεράς, σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από το Μοναστήρι της Παναγίας της Τουρλιανής, όπου δεν υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες. 
Δείτε το Video:
Στην περίπτωση που το ποσό της δωρεάς δεν επαρκέσει για την ολοκλήρωση του κλειστού γυμναστηρίου, ο Δήμος Μυκόνου πρέπει να δεσμευθεί να αποπερατώσει το έργο και να παραδώσει στους δημότες ένα γυμναστήριο που θα αποτελεί κόσμημα όχι μόνο για το νησί μας, αλλά και για ολόκληρες τις Κυκλάδες.

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να ευχαριστήσουμε εκ νέου την αγαπητή σε όλους μας Παναγιώτα Χανιώτη για την πρωτοβουλία της οικογενείας της που σε μια εποχή δύσκολων οικονομικών συνθηκών καταφέρνει να πραγματοποιήσει την δημιουργία ενός κλειστού γυμναστηρίου. 
Η πρόταση λοιπόν προς το Δημοτικό Συμβούλιο είναι:
  • Να αποφασίσει για την αλλαγή τοποθεσίας του κλειστού γυμναστηρίου (Από Αη Γιάννη στην περιοχή Καρδαμίδα).
  • Να αποδεχτούμε τη δωρεά του ποσού 1.000.000,00 € της κας Παναγιώτας Χανιώτη.
  • Να ονομαστεί το κλειστό γυμναστήριο "Ιωάννης Μάρκου Χανιώτης (Παχύς)".
  • Η επίβλεψη του έργου να γίνει από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μυκόνου. Ο μηχανικός και ο εργολάβος του έργου θα είναι επιλογή της δωρήτριας.
  • Θα χρηματοδοτείται απευθείας ο εργολάβος από την δωρήτρια.
  • Θα πρέπει να ανακηρυχθεί η συμπατριώτισσά μας Παναγιώτα Χανιώτη για τη δωρεά της 'Ευεργέτρια' του Δήμου Μυκόνου.
Κατόπιν αυτού, το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποδέχτηκε τη Δωρεά της κας Χανιώτη, την οποία ευχαρίστησε θερμά και ανακήρυξε ¨ευεργέτιδα¨του Δήμου Μυκόνου είς μνήμην του υιού της Ιωάννη Μάρκου Χανιώτη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...