29 Δεκ 2014

Μόνον από αέρος με ελικόπτερα και ανά δύο, τρεις τη φορά εκκενώνεται το Norman Atlantic

Σύγχυση με τον αριθμό των διασωθέντων: 299 παραμένουν στο πλοίο, 178 οι διασωθέντες, λέει το υπ. Ναυτιλίας, 195 λένε οι Ιταλοί, Ένας νεκρός - Στην κόντρα γέφυρα έχουν μαζευτεί επιβάτες.....
και πλήρωμα - Τέσσερα ελικόπτερα επιχειρούν αυτή την ώρα - Σπάει συνεχώς ο κάβος της ρουμούλκησης, το πλοίο έχει κλίση 7 μοιρών 

Δραματικές είναι οι περιγραφές των επιβαινόντων του μοιραίου πλοίου «Norman Atlantic», όσο περιμένουν τη διάσωσή τους από τις ελληνικές και τις ιταλικές αρχές, ενώ όσο βαθαίνει η νύχτα εξελίσσεται σε θρίλερ.

Σύμφωνα με πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, πρώτα θα γίνει η διάσωση και μετά η ρυμούλκηση του πλοίου είτε σε ιταλικό, είτε σε αλβανικό λιμάνι. Μετά τις 21.30 ξεκίνησαν να επιχειρούν δύο ελικόπτερα, ένα ελληνικό Super Puma και ένα ιταλικό Agusta, ενώ πλέον η διάσωση γίνεται και με πλωτά μέσα, καθώς ο καιρός το επιτρέπει. Μετά τις 23.00 στην επιχείρηση διάσωσης προστέθηκαν ακόμη δύο ιταλικά ελικόπτερα τα οποία συνδράμουν στην προσπάθεια. Μάλιστα, οι επιβαίνοντες πλέον έχουν ανεβεί στην κόντρα γέφυρα, με αποτέλεσμα η διάσωσή τους πλέον να μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο από αέρος.

Επιπλέον, το πλοίο Spirit of Piraeus αποδεσμεύτηκε στις 23.00 και κατευθύνεται στο Μπρίντιζι, ενώ μεταφέρει 49 επιβάτες, εκ των οποίων οι 29 είναι Έλληνες.

Mετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών στην περιοχή, βρίσκονται σε ετοιμότητα στην Κέρκυρα δύο επιπλέον S-70 Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού και ένα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας και αναμένουν την έγκριση από τις ιταλικές αρχές για να συμμετάσχουν στην επιχείρηση διάσωσης των επινβαινόντων του Norman Atlantic.

Αντλίες ρίχνουν νερό στο κατάστρωμα που έχουν συγκεντρωθεί οι επιβάτες του Norman Atlantic, καθώς το υπόλοιπο κομμάτι έχει παραδοθεί στις φλόγες, ενώ συνεχείς ρίψεις νερού για την κατάσβεση της μεγάλη φωτιάς πραγματοποιεί ρυμουλκό που βρίσκεται στο σημείο, με αποτέλεσμα το πλοίο να έχει πάρει κλίση 7-8 μοιρών, κάτι που, σύμφωνα με την ιταλική ακτοφυλακή, δεν θεωρείται ανησυχητικό.

Ωστόσο, διαρκώς σπάει ο κάβος ρυμούλκησης και γίνεται προσπάθεια το πρόβλημα να αποκατασταθεί.
Πηγή: protothema.gr
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...