30 Δεκ 2014

Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Ποιοι ανεξάρτητοι βουλευτές θα συμπεριληφθούν

Πυρετωδώς εργάζονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στη Συγγρού σε συνεργασία με το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να κλείσουν οι λίστες με τα γαλάζια ψηφοδέλτια. Σύμφωνα με κομματικές πηγές τα ψηφοδέλτια του κόμματος αναμένεται να.....
κλείσουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ενώ υπήρξε υπερπροσφορά υποψηφίων για να δώσουν την εκλογική μάχη.

 Ήδη από καιρό πριν είχε συγκροτηθεί ειδική ομάδα για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων η οποία αποτελείται από ...μπαρουτοκαπνισμενα γαλάζια στελέχη που γνωρίζουν όλη την ανθρωπογεωγραφία της γαλάζιας παράταξης.

Οι συνεδριάσεις ήταν σχεδόν καθημερινές και σε αυτές, εκτός από τον γραμματέα Α. Παπαμιμίκο, συμμετέχουν ο Λ. Ζαγορίτης, ο Μ. Δασκαλάκης, ο Γ. Κουμουτσάκος, ο Π. Γεωργιάδης, ο Δ. Μαραβέλιας, ο Μ. Αγγελάκας, ο Γ. Λουλουδάκης και ο Δ. Καλογερόπουλος.

Α' Αθήνας: Μετά τη φυγή του Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Πρ. Παυλόπουλου ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος αλλά και την επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη η συγκεκριμένη περιφέρεια αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον καθώς θα κονταροχτυπηθούν κορυφαία στελέχη του κόμματος όπως η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Ν. Κακλαμάμανης και ο Β. Κικίλιας και η Φ. Πιπιλή. Στις λίστες θα είναι και οι πρόσφατα νεοεισερχόντες στη Βουλή Αλ. Μωραϊτάκης και Θ. Πλεύρης. Ενώ ακούγεται και το όνομα του Δ. Κωσταντάρα ενώ από την ΟΝΝΕΔ θα είναι υποψήφιος ο Β. Αξιώτης.

Β' Αθήνας: Στις λίστες θα είναι όλοι οι νυν βουλευτές και υπουργοί όπως ο Κ. Μητσοτάκης, ο Κ. Χατζηδάκης, ο Μ. Βαρβιτσιώτης, Α. Γεωργιάδης,η Σ. Βούλτεψη, ο Γ. Γιακουμάτος, η Κ. Παπακώστα, ο Ευ. Μεϊμαράκης, ο Π. Παναγιωτόπουλος, ο Αργ. Ντινόπουλος, αλλά και οι Άν. Καραμανλή και Τ. Ιακωβίδου. Ενώ στην δύσκολη εξίσωση προστίθενται και ο Ν. Δένδιας, Γ. Μιχελάκης, Γ. Κουμουτσάκος και Άννα Ασημακοπούλου.

Υπόλοιπο Αττικής: Εκεί θα κατεβούν οι Μ. Βορίδης, Γ. Βλάχος, Γ. Μαρτίνου και Θ. Μπούρας. Ενώ πρόσωπο που θα δώσει το μήνυμα της ανανέωσης πρόκιεται να είναι ο Γ. Κώτσηρας, που ήταν και υποψήφιος ευρωβουλευτής, αλλά και η Κ. Καβέτσου με τον Δ. Φελέκη.

Α' Πειραιά: Σκληρή αναμένεται η μάχη ανάμεσα στο δίδυμο του Κ. Κατσαφάδου και του Κών/νο Αρβανιτόπουλου. Ενώ υποψήφια θα είναι και η Ζ. Ρούσσου.

Β΄Πειραιά: Υποψήφιοι θα είναι οι Γιάννης Τραγάκης, Τάσος Νεράντζης και ο στενός φίλος του πρωθυπουργού Φαήλος Κρανιδιώτης, καθώς και η νεαρή Ελένη Κριτσιδήμα.

Περιφέρεια:

Α΄Θεσσαλονίκης: Εκεί εκλέγεται χωρίς σταυρό ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ενώ εκ νέου υποψήφιοι θα είναι ο Γ. Ορφανός, οι Κ. Γκιουλέκας, ο Στ. Καλαφάτης (ήταν υποψήφιος δήμαρχος) και Ε. Ράπτη, ο Γ. Ιωαννίδης, ο Δ. Πανοζάχος, ο πρ. γ.γ. Δημοσίων Έργων Στρ. Σιμόπουλος, αλλά και ο Π. Κοκκόρης. Στις νέες υποψηφιότητες συμπεριλαμβάνεται η δικηγόρος Α. Ευθυμίου.

Β' Θεσσαλονίκης: θα είναι υποψήφιοι ο Θ. Καράογλου και ο Σαβ. Αναστασιάδης, ο στενός φίλος του πρωθυπουργού και πρώην γενικός γραμματέας Συντονισμού, Δ. Βαρτζόπουλος, Στη λίστα και ο Γ. Καγιάς, ο σύμβουλος του Απ. Τζιτζικώστα, Γ. Ταχματζίδης.

Αρκαδία: Υποψήφιος και πάλι πρόκειται να είναι ο νυν βουλευτής και πρώην υπουργός Α. Λυκουρέντζος τον οποίο πρόκειται να πλαισιώσουν ο πρώην Γ.Γ. Επικοινωνίας Γ. Παναγιωτόπουλος, ο νεαρός γιατρός Κ. Βλάσσης, η κόρη του Π. Τατούλη, Εύη, και ο Μαρίνος Τσίρμπας

Αιτωλοακαρνανία: Μάχη πρόκειται να δοθεί στη συγκεκριμένη περιφέρεια καθώς η κόντρα θα είναι σκληρή ανάμεσα στους δύο νυν βουλυετές Μ. Σιαλμά και Κ. Καραγκούνη, οι οποίοι θα πλαισιωθούν από τον πρώτο σε σταυρούς περιφερειακό σύμβουλο Ν. Φαρμάκη.

Άρτα: Πέρα του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή Γ. Στύλιο, θα είναι και πάλι υποψήφιος ο Κ. Παπαζιώζος, η δικηγόρος Ευ. Καραμπίνα, ο Γ. Παπαβασιλείου ενώ νέο πρόσωπο θα είναι ο περιφερειακός σύμβουλος Ντ. Παπαδημητρίου.

Αχαΐα: Μεγάλο φαβορί θεωρείται ο νυν βουλευτής Θ. Νταβλούρος στις «γαλάζιες» λίστες πρόκειται να συμπεριληφθεί και ο ανεξάρτητος βουλευτής Γ. Νταβρης ο οποίος στήριξε την υποψηφιότητα του Στ. Δήμα και εκ νέου υποψήφια θα είναι η υποψήφια ευρωβουλευτής Ν. Ράγιου. Ενώ νέο πρόσωπο στο ψηφοδέλτιο θα είναι και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανδ. Κατσανιώτης ενώ από την νεολαία ακούγεται το όνομα υπεύθυνου Αυτοδιοίκησης της ΝΔ Βασίλη Σιαδήμα.

Βοιωτία: Σκληρή αναμένεται η μάχη ανάμεσα στον Γ. Καράμπελα και τον Ανδ. Κουτσούμπα ενώ και πάλι υποψήφιος θα είναι ο πρ. Υπουργός Ευ. Μπασιάκος.

Δωδεκάνησα: Στους δυο νυν βουλευτές Β. Υψηλάντη και Μ. Κόνσολας αναμένεται να προστεθεί και η ανεξάρτητη βουλευτής Μ. Ιατρίδη η οποία ψήφισε υπέρ της υποψηφιότητας του Στ. Δήμα. Ενώ και πάλι υποψήφιος θα είναι ο Γ. Παππάς.

Έβρος: Στους δύο νυν υπουργούς και βουλευτές Ακ. Γεροντόπουλο και Αλ. Δεμερτζόπουλο νέα πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο του νόμου πρόκειται να είναι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Αν. Δημοσχάκης και ο Νίκος Βαβειάδης δημοτικός σύμβουλος Αθήνας ο οποίος όμως έλκει την καταγωγή του από την περιοχή έχοντας ισχυρά ερείσματα.

Εύβοια: Ομηρική μάχη αναμένεται να δοθεί και στο συγκεκριμένο νομό μεταξύ του Σ. Κεδίκογλο και του Κ. Μαρκόπουλου ( οποίος στις προηγούμενες εκλογές είχε κατέλθει με τους ΑΝΕΛ).

Ημαθία: Πέρα από τους νυν βουλευτές Λ. Τσαβδαρίδη, Απ. Βεζυρόπουλο και Γ. Μπατσαρά στο ψηφοδέλτιο ενδέχεται να προστεθεί και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κ. Γιοβανόπουλος.

Ηράκλειο: Εκτός του Μ. Συνετάκη πρόκειται να είναι εκ νέου υποψήφιος ο ευρωβουλευτής Μ. Κεφαλογιάννης ενώ τη θέση του Γ. Δεικτάκη αναμένεται να πάρει ο γιος του Νίκος.

Ιωάννινα: Στο νομό της Ηπείρου πρόκειται να δοθεί μάχη για την πρωτιά ανάμεσα στον υπουργό Πολιτιμσού Κ. Τασούλα και τον Μ. Καλογιάννη.

Καρδίτσα: Στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο του νομού εκ νέου υποψήφιοι θα είναι ο Κ. Τσιάρας, ο Σπ. Ταλιαδούρος, η Ασημίνα Σκόνδρα και ο Γ. Αναγνωστόπουλος ενώ δυνατά στη μάχη της έδρας πρόκειται να μπει ο νεοεισελθών Κ. Πάσχος πρ. διευθυντής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ επί προεδρίας Κ. Καραμανλή.

Κέρκυρα: Μετά τη φυγή του Ν. Δένδια για τη Β' Αθήνας η μάχη για την έδρα πρόκειται να δοθεί ανάμεσα στον Στ. Γκίκα και στον στενό πρωθυπουργικό σύμβουλο Δ. Δαββέτα.

Κιλκίς: Εκτός του Γ. Γεωργαντά και του Σ. Τσιτουρίδη το ψηφοδέλτιο πρόκειται να πλαισιώσει ο καρδιοχειρουργός Ν. Σαχπεκίδης και ο Κ. Γιαννόπουλος.

Κοζάνη: Μια επιστροφή αναμένεται και σε αυτό το νομό πρόκειται για τον ανεξάρτητο βουλευτή Γ. Κασαπίδη ο οποίος ήρθε πρώτος σε σταυρούς το Μάιο του 2012 και πρόκειται να δώσει σκληρή μάχη με τον υπουργό και νυν βουλευτή Μιχ. Παπαδόπουλο.

Κορινθία: Σκληρή αναμένεται η μάχη και στο συγκεκριμένο νομό ανάμεσα στους τρεις νυν βουλευτές Ν. Ταγαρά, Χρ. Δήμα (γιό του Στ. Δήμα) και τον Κ. Κόλλια.

Κυκλάδες: Φαβορί για την έδρα θεωρείται ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, ωστόσο εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο επιχειρηματίας Γ. Βακόνδιος.

Λακωνία: Μάχη θα δώσουν ο Θ. Δαβάκης και η Φ. Πατριανάκου ενώ ακούγεται για μια θέση στο ψηφοδέλτιο και το όνομα του πρ. δημάρχου Σπάρτης Στ. Αργειτάκου.

Λάρισα: Εκτός των δυο βουλευτών Μ. Χαρακόπουλο και Χρ. Κέλλα νέο πρόσωπο πρόκειται να είναι ο πρ. δήμαρχος Κ. Τζανακούλης.

Λέσβο: Εκτός του Π. Βογιατζή στο συγκεκριμένο νομό υποψήφιος πρόκειται να είναι και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου.

Μεσσηνία: Στον τόπο καταγωγής του Αντώνη Σαμαρά εκ νέου υποψήφιοι θα είναι ο Γ. Λαμπρόπουλος, ο Δ. Σαμπαζιώτης και ο Μ. Χρυσομαλλης.

Πέλλα: δυνατά θα κονταροχτυπηθούν στο συγκεριμένο νομό ο Γ. Καρασμάνης, ο Δ. Τζαμζτής και ο Δ. Σταμενίτης.
Σάμος: Νέο πρόσωπος στο συγκεκριμένο νομό αναμένεται να είναι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και καρδιοχειρούργος Δ. Στεφανάδης στην περίπτωση που δεν είναι υποψήφιος στην Α' Αθήνας.

Σέρρες: Πρόσωπο που αλλάζει τα δεδομένα στο νομό είναι ο Κώστας Καραμανλή του Αχιλλέα που πρόκειται να δώσει μάχη απέναντι στο Θ. Λεονταρίδη, τη Φ. Αραπατζή και τον Μ. Βλάχβεη.

Φθιώτιδα: Μάχη θα δοθεί, καθώς είναι πιθανόν να εκλεγεί ένας βουλευτής. Στις λίστες θα είναι ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, και οι νυν βουλευτές Κ. Κουτσογιαννακόπουλος, Ελ. Μακρή και Δ. Μπριάνης.

Φωκίδα:εκτός από τη βουλευτή Ασπ. Μανδρέκα, θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο πρ. υποδιοικητής του ΙΚΑ Κώστας Παπαθανασίου, ενώ το ψηφοδέλτιο θα πλαισιώσει και ο πολλά υποσχόμενος Κ. Χαλιορής.

Χίο: Εκτός από τη βουλή Μ. Σόδη στο νησί του Βορείου αιγαίου πρόκειται να μετακομίσει από την Α΄Αθήνας ο Ν. Μηταράκης.
Πηγή: newsit.gr
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...