28 Δεκ 2014

Οι μετακινήσεις, οι αποχωρήσεις και οι σίγουρες υποψηφιότητες στη Ν.Δ.

Επισήμως, «ξορκίζουν» τις πρόωρες εκλογές και αισιοδοξούν ότι η παρούσα Βουλή θα εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ανεπισήμως, ωστόσο, οι προετοιμασίες για τη συγκρότηση ψηφοδελτίων στη Νέα Δημοκρατία έχουν ξεκινήσει, με την εικόνα να διαμορφώνεται ως εξής:.....


Β΄ Αθηνών

Ο πρώτος που δημοσιοποίησε την απόφασή του –σε συνεννόηση με το Μαξίμου– να μετακομίσει από την Κέρκυρα στην πολυπληθή Β΄ Αθηνών ήταν ο Ν. Δένδιας και, μαζί του, ο κ. Γ. Μιχελάκης. Αμφότεροι θα δώσουν σκληρή μάχη, καθώς σε περίπτωση που πρώτο κόμμα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο αριθμός των «γαλάζιων» εδρών θα μειωθεί κατά τουλάχιστον 50%. 

Από τους «δυνατούς» παίκτες στη συγκεκριμένη περιφέρεια είναι οι Κυρ. Μητσοτάκης, Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, Κ. Χατζηδάκης, Αδ. Γεωργιάδης, ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης, ο Αργ. Ντινόπουλος, η Σοφία Βούλτεψη. 

Μάχη θα δώσουν οι Γερ. Γιακουμάτος, Κατερίνα Παπακώστα και Παν. Παναγιωτόπουλος. Στην ίδια περιφέρεια θα πολιτευθούν και ο Γ. Κουμουτσάκος και η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ενώ εκτός λίστας θα είναι ο κ. Ευάγγ. Αντώναρος.

Α΄ Αθηνών

Και στην Α΄ Αθηνών, όμως, οι όροι του παιχνιδιού έγιναν ακόμη πιο δύσκολοι μετά την ανάληψη των καθηκόντων ως υπουργού Δημόσιας Τάξης του κ. Β. Κικίλια. 

Η εξίσωση δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο λόγω και της δυναμικής επανόδου της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία θα κονταροχτυπηθεί, όπως όλα δείχνουν, με την Ολγα Κεφαλογιάννη, ο στόχος της οποίας είναι η πρωτιά. 

Στην Α΄ Αθηνών, στην οποία επίσης θα υπάρξει απώλεια εδρών σε περίπτωση πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ, γερό «μπάσιμο» για να βρεθεί στην πρώτη τριάδα που σίγουρα θα εκλεγεί πραγματοποιεί η κ. Φωτεινή Πιπιλή, αλλά και οι Νικ. Κακλαμάνης και Θαν. Πλεύρης. 

Αντιθέτως, όπως όλα δείχνουν, για πρώτη φορά μετά το 1996 δεν θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο το όνομα του Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος και θα αφιερωθεί στο πανεπιστήμιο.

Την ίδια ώρα, ο Νότης Μηταράκης μετακινείται στη Χίο, συγκεντρώνοντας πολλές πιθανότητες επανεκλογής μετά την αποχώρηση από την πολιτική του Κ. Μουσουρούλη (ήταν υποψήφιος εκεί).

Επίσης, από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας στον προεκλογικό στίβο της Λέσβου θα μετακινηθεί στις εκλογές ο Χαρ. Αθανασίου.

Θεσσαλονίκη

Στην Α΄ Θεσσαλονίκης δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος, ως πρώην πρωθυπουργός, καταλαμβάνει εκλόγιμη θέση χωρίς σταυρό. 

Στο ψηφοδέλτιο θα δώσουν τη μάχη της εκλογής οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Ελενα Ράπτη και πιθανότατα και ο κ. Γ. Ιωαννίδης, παρότι, εν μέσω δημοτικών, είχε δηλώσει πως δεν θα επανακάμψει στην κεντρική πολιτική σκηνή. Στη μάχη θα μπει μάλλον και ο γ.γ. του υπ. Εργασίας Π. Κοκκόρης και ο γ.γ. του Δημοσίων Εργων Στρ. Σιμόπουλος. 

Στη Β΄ Θεσσαλονίκης υποψήφιοι θα είναι εκ νέου ο πρώην υπουργός Θ. Καράογλου και ο βουλευτής Σάββας Αναστασιάδης, ενώ δυναμικά φαίνεται ότι μπαίνει στη μάχη ο κ. Δημ. Βαρτζόπουλος, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του γραμματέα Συντονισμού της κυβέρνησης. Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την εκλογή της και η κ. Πόπη Καλαϊτζή.

Περιφέρεια

Όσον αφορά την υπόλοιπη Ελλάδα, στην Αχαΐα θα είναι υποψήφιος ο πρώην γ.γ. Επικοινωνίας Α. Κατσανιώτης και στην Αρκαδία ο πρώην γ.γ. Ενημέρωσης Γ. Παναγιωτόπουλος, με τον κ. Ανδρ. Λυκουρέντζο να αποτελεί το «ισχυρό» όνομα. 

Επίσης, ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αν. Δημοσχάκης θα είναι υποψήφιος στον Έβρο, ενώ ο σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα πολιτισμού Δημ. Δαββέτας στην Κέρκυρα.

Στις Σέρρες θα διεκδικήσει την εκλογή του ο υιός του κ. Αχ. Καραμανλή, Κώστας, ενώ στα Τρίκαλα θα κατέβει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Αθ. Λιούτας, αλλά και ο κ. Ευθ. Ρεντζιάς. 

Στη Λακωνία σκέφτεται να πολιτευθεί ο πρώην δήμαρχος Σπάρτης Στ. Αργειτάκος, ενώ ακούγεται και το όνομα του ναυάρχου ε.α. Κ. Καραμαλίκη. 

Τέλος, στη Λάρισα είναι αρκετά πιθανό να πολιτευθεί ο πρώην δήμαρχος Κ. Τζαννακούλης.
Πηγή: kathimerini-Έντυπη Έκδοση
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...