30 Δεκ 2014

Σαμαράς - Τσίπρας: Μονομαχία με όλα τα όπλα σε συνθήκες ακραίας πόλωσης

Σκληρή αντιπαράθεση με όλα τα όπλα που διαθέτουν τα επιτελεία των δύο κομμάτων μέχρι και την 25η Ιανουαρίου. Κοινός παρονομαστής η ακραία πόλωση.......

Σε συνθήκες ακραίας πόλωση θα κινηθεί το πολιτικό σκηνικό μέχρι και τις 25 Ιανουαρίου, με την σύγκρουση Σαμαρά - Τσίπρα να προοιωνίζεται μετωπική.

Ήδη από τις πρώτες δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών άρχισε να ξεδιπλώνεται η στρατηγική τους και τα διλήμματα προ της κάλπης που θα θέσουν στους πολίτες: «ευρώ ή δραχμή» από τη ΝΔ, «μνημόνιο ή τέλος στο μνημόνιο» από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η στρατηγική της ΝΔ
Κεντρικός στόχος της ΝΔ να αναδείξει την ανακολουθία θέσεων στο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο σε επίπεδο ηγεσίας, όσο και στελεχών και την προσπάθεια της κυβέρνησης επί δυόμιση χρόνια να σώσει τη χώρα και να την «κρατήσει όρθια» εντός ευρωζώνης.

Η επιχειρηματολογία της Ν.Δ. θα επιστρέψει την περίοδο, προ των εκλογών του 2012, και τα στελέχη της θα εμφανίζονται στα ΜΜΕ τονίζοντας ουσιαστικά το υπαρκτό κατ’ αυτούς δίλημμα «ευρώ ή δραχμή».

Ο στόχος είναι η Ν.Δ. να κερδίσει την εμπιστοσύνη και των μετριοπαθών και κεντρώων ψηφοφόρων που τρομάζουν στην ιδέα της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ και θεωρούν ότι πρέπει να διασφαλιστεί με οποιοδήποτε τίμημα και τρόπο η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, ο κ. Σαμαράς δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στους«νοικοκυραίους» και στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Συγγρού πιστεύουν ότι θα υπάρξει συσπείρωση γύρω από το πρόσωπο του Πρωθυπουργού, ακόμα και ψηφοφόρων που ψήφισαν παλαιότερα ΠΑΣΟΚ, ενώ στόχος είναι και η επιστροφή των δεξιών ψηφοφόρων.

Για να πείσουν τους πολίτες, τα στελέχη θα επιχειρηματολογούν με απλή γλώσσα και θα τονίζουν τι σημαίνει έξοδος από την ευρωζώνη, ενώ σε αυτή την κατεύθυνση θα κινείται και η διαφημιστική καμπάνια του κόμματος.

Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ
Έξι φορές επανέλαβε ο πρωθυπουργός τη λέξη «αλήθεια» στη δήλωση με την οποία έκανε γνωστή την προσφυγή στις κάλπες στις 25 Ιανουαρίου. 

Διαβλέποντας το επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η συγκεκριμένη λέξη θα έχει κεντρική θέση στην καμπάνια της Ν.Δ., ίσως και του ΠΑΣΟΚ, προσπάθησε να την ακυρώσει. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε τη χθεσινοβραδινή ομιλία του λέγοντας: «η αλήθεια κέρδισε μια μάχη», αναφερόμενος, έτσι, στο αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας στη Βουλή.

Ακόμη πιο εμφατικός, ο Αλέξης Τσίπρας στο σημείο που εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά των Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και του Γ. Παπανδρέου, χρησιμοποίησε πολλές φορές τη φράση, «γιατί αλήθεια...».

Επιπλέον η επιλογή να θυμίσει τις εξαγγελίες Σαμαρά στις προηγούμενες εκλογές, παραπέμπει στην επιλογή της Κουμουνδούρου να τραυματίσει την αξιοπιστία του πρωθυπουργού.

Όμως δεν διέλαθε της προσοχής των πολιτικών παρατηρητών άλλο ένα σημείο από τη δήλωση Τσίπρα, αμέσως μετά την τρίτη και τελευταία ψηφοφορία στη Βουλή για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. «Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αποφασισμένη να μπει ένα τέρμα στις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας... Σήμερα, η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, που επί δυόμισι χρόνια λεηλάτησε την κοινωνία και που ήδη είχε αποφασίσει και δεσμευτεί για νέα μέτρα, αποτελεί παρελθόν. Με τη θέληση του λαού μας, σε λίγες μέρες θα είναι παρελθόν και τα μνημόνια της λιτότητας», είπε ο κ. Τσίπρας, θέτοντας επί τάπητος το δίλημμα που θα θέσει προ της κάλπης.
Πηγή: thetoc.gr
NewsRoom Mykonos Ticker

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...