2 Δεκ 2012

Ποιά είναι η Μαρία Παντελή και ο Σάμπι Μιονί που τους εμπλέκουν με την Μαργαρίτα Παπανδρέου στη λίστα Λαγκάρντ

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» στη λίστα Λαγκάρντ πίσω από την κατάθεση των 500 εκατ. δολαρίων που εμφανίζεται να ανήκουν στην Μαργαρίτα Παπανδρέου είναι η ιδιωτική υπάλληλος Μαρία Παντελή και ο εργοδότης της Σάμπι Μιονί......

Η Μαρία Παντελή είναι ιδιωτική υπάλληλος και δούλευε σε γραφείο γνωστού επιχειρηματία, του Σάμπι Μιονί.

Ο επιχειρηματίας γεννήθηκε στην Ελλάδα αλλά είναι εγκατεστημένος από το 2006 στο Τελ Αβίβ και εμφανίζεται ως διαχειριστής τεραστίων κεφαλαίων. Με δηλώσεις του στο περιοδικό Hot Doc του Κώστα Βαξεβάνη που αποκάλυψε τη λίστα, είχε παραδεχθεί ότι η Μαρία Παντελή ήταν διαχειρίστρια κεφαλαίων του.

Συγχρόνως ως διαχειριστής κεφαλαίων εμφανίζεται και άλλος επώνυμος της λίστας ο Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος είναι δικηγόρος και σήμερα σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με τον κ. Μιονί τα κεφάλαια που διαχειριζόταν ήταν απολύτως νόμιμα.

Οπως προκύπτει από την κατάθεση του Γιάννη Καπελέρη το όνομα της Μαρίας Παντελή υπήρχε στην αρχική λίστα με τα 10 ονόματα που του παρέδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Η κυρία Παντελή θα κληθεί σύντομα να καταθέσει για το μυθικό ποσό των 550 εκατ. δολαρίων.

Ας σημειωθεί ότι στην κατάθεσή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε αναφερθεί σε «τρία ονόματα εβραϊκής καταγωγής» τα οποία τον είχαν εντυπωσιάσει με το μεγάλο ύψος των καταθέσεών τους. 
Πηγή : iefimerida
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...