2 Δεκ 2012

Ο πασόκος Νίκος Λέκκας του ΣΔΟΕ είναι αυτός που έδωσε την Μαργαρίτα Παπανδρέου. Αν έχει στοιχεία θα γίνει ήρωας, διαφορετικά...

Πάντως καλά θα κάνει η οικογένεια Παπανδρέου να διαψεύσει και την ουσία των δημοσιευμάτων, να αποδείξει δηλαδή ότι πίσω από την περίφημη Μαρία Παντελή της λίστας Λαγκάρντ δεν είναι η Μαργαρίτα Παπανδρέου. Σ΄αυτή την περίπτωση θα έχει κάθε λόγο να προχωρήσει-όπως διαρρέεται από την οικογένεια- στην κατάθεση αγωγής όχι μόνο σε βάρος των εφημερίδων αλλά και των στελεχών του ΣΔΟΕ Στασινόπουλου, Λέκκα, Καραμάνου. Λέμε...... στην περίπτωση που δεν υπάρχει εμπλοκή.
Και κάτι ακόμη: Mια και δεν έχει βρεθεί ακόμη η χαμένη λίστα Λαγκάρντ μπορούν να μας πουν τα στελέχη του ΣΔΟΕ, πάβω σε ποια λίστα δουλεύουν; Μήπως στην λίστα του "Hot doc" που έσπευδαν να την βγάλουν πλαστή;

Όσο για τον Λέκκα, το στέλεχος του ΣΔΟΕ που ονοματίζει την Μαργαρίτα Παπανδρέου, ανήκει πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ και σε πρόσφατη συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα υποστήριζε:
«Συμφωνώ απολύτως με την κυρία Λαγκάρντ!» δηλώνει ο διευθυντής ελέγχων του ΣΔΟΕ, Νίκος Λέκκας, σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας "Die Welt", αναφερόμενος στα σχόλια της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα.

Στη συνέντευξή του, το στέλεχος του ΣΔΟΕ αναφέρεται στην αλλαγή κουλτούρας των φορολογικών ελέγχων, στα αποτελέσματα της υπηρεσίας του, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη συνεργασία με τις τράπεζες, ή όταν οι ελεγχόμενοι είναι πολιτικοί.

«Η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα φτάνει το 12%-15% του ΑΕΠ. Αυτό είναι 40- 45 δισεκατομμύρια τον χρόνο. Εάν θα μπορούσαμε από αυτά να εισπράξουμε μόνον τα μισά, τότε το πρόβλημα της Ελλάδας θα είχε λυθεί» τονίζει ο κ. Λέκκας. Προσθέτει ότι απαιτείται γι' αυτό πολιτική βούληση, επισημαίνοντας ότι «οι πολιτικοί μας έχουν ξεκινήσει να το καταλαβαίνουν».

Εξηγεί δε ότι η απαραίτητη νομοθεσία υπάρχει από το 1996, αλλά -όπως λέει- δεν εφαρμόστηκε, ενώ προβλέπει πως εάν «η συστημική διαφθορά, η οποία έχει διεισδύσει σε ολόκληρη την κοινωνία» δεν σταματήσει, και ιδιαίτερα εάν οι ελίτ παραμείνουν ατιμώρητες την ίδια ώρα που ο λαός ξεζουμίζεται, τότε «θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη».


Στο δημοσίευμα αναφέρεται η πρόοδος που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στα αποτελέσματα του ΣΔΟΕ. «Το 2009 μπορέσαμε να βεβαιώσουμε οφειλόμενους φόρους και πρόστιμα ύψους 1,7 δισ. Το 2010 ήταν ήδη 4,1 δισ. και το 2011 4,5 δισ. Για το διάστημα Ιανουαρίου- Μαΐου 2012, βρισκόμαστε στο 1,5 δισ. Ο Μάιος του 2012 είναι ο πιο πετυχημένος μήνας από την ίδρυση του ΣΔΟΕ, με 500 εκατομμύρια», σημειώνει ο κ. Λέκκας και εξηγεί τη διαδικασία των ελέγχων.

«Αυτά τα στοιχεία τα διαβιβάζουμε στις φορολογικές αρχές. Το τι πραγματικά εισπράττεται, εξαρτάται από το ποια πρόστιμα επιβάλλουν οι αρχές και πώς συνεννοούνται με τον ενδιαφερόμενο και τι μπορεί πραγματικά να εισπραχθεί», διευκρινίζει. Το στέλεχος του ΣΔΟΕ αναφέρεται ακόμη στην απροθυμία των τραπεζών να επιτρέψουν έλεγχο των λογαριασμών των πελατών τους.

«Αυτή τη στιγμή πρέπει -δυστυχώς- να πω ότι δεν υπάρχει καλή συνεργασία με τις τράπεζες. Σε πάνω από 5.000 περιπτώσεις υποβάλαμε αίτηση να δούμε τους λογαριασμούς υπόπτων. Μόνο σε 214 υποθέσεις το πετύχαμε. Αυτό έφερε 650 εκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα» επισημαίνει.

Επίσης, τονίζει ότι σε 500 περιπτώσεις που αφορούν πολιτικούς διαφόρων κομμάτων, το ΣΔΟΕ περιμένει εδώ και πέντε μήνες ενημέρωση. Όπως υπογραμμίζεται από την εφημερίδα, μπορεί να χρειαστεί αναμονή έως και ενός έτους, για να έρθουν οι πληροφορίες και μέχρι τότε τα λεφτά μάλλον έχουν φύγει.

«Αυτό το οποίο χρειαζόμαστε στην πραγματικότητα είναι λογαριασμοί τους οποίους μπορούμε να δούμε online. Δεν ενδιαφερόμαστε για ίχνη, θέλουμε να κατασχέσουμε τα λεφτά. Γι' αυτό πρέπει να είναι κάνεις γρήγορος» σημειώνει.

Τώρα λοιπόν έφτασε η ώτα ο κ. Λέκκας να δοξασθεί αν όντως είναι η Μαργαρίτα εκείνη στην οποία ανήκει ο μερακλίδικος λογαριασμός η να μπει σε περιπέτειες καθώς η οικογενένεια Παπανδρέου δηλώνει ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη κι αυτή τη φορά χωρίς έλεος.
Τα καλύτερα έρχονται... 
Πηγή : kourdistoportocali.com
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...