11 Αυγ 2012

Βραχιόλι για ασφαλή ηλιοθεραπεία

Καλοκαιρινές βουτιές χωρίς εγκαύματα υπόσχεται το «έξυπνο» βραχιόλι των Σουηδών
Είναι μιας χρήσης και αλλάζοντας χρώμα «ενημερώνει» για τον κίνδυνο εγκαύματος.
Ασφαλή έκθεση στον καυτό καλοκαιρινό ήλιο υπόσχεται ένα «έξυπνο» βραχιόλι μιας χρήσης που ανέπτυξαν σουηδοί επιστήμονες. Το εύχρηστο αξεσουάρ μετρά την υπεριώδη ακτινοβολία και ...
ανάλογα με τα επίπεδα που καταγράφει αλλάζει χρώμα ειδοποιώντας τον κάτοχό του για το πότε μπορεί να εκτεθεί με ασφάλεια στον ήλιο.
Όταν η ακτινοβολία UV βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα το βραχιόλι είναι κίτρινο, ενώ όταν εκείνη σκαρφαλώνει σε επικίνδυνα για την υγεία επίπεδα το βραχιόλι γίνεται ροζ.
Κίτρινο χρώμα για την ασφάλεια, ροζ για τον κίνδυνο
«Μετρώντας» τον ήλιο
Πίσω από την αλλαγή του χρώματος κρύβεται ένας παράγοντας απελευθέρωσης οξέων ο οποίος μετρά την ακτινοβολία και μια βαφή που αντιδρά στα επίπεδα του pH. Ο παράγοντας αποσυντίθεται χάρη στο ηλιακό φως, οδηγώντας στην γρήγορα αλλαγή του χρώματος του βραχιολιού.

Σύμφωνα με την επινοήτρια εταιρεία Intellego Technologies, το βραχιόλι ηλιοθεραπείας πρόκειται να διατεθεί στην αγορά σε διαφορετικούς τύπους, ώστε να καλύπτει όλες τις κατηγορίες δέρματος. Για παράδειγμα, το βραχιόλι που προορίζεται για κάποιον με ξανθά μαλλιά και ανοιχτόχρωμο δέρμα θα αλλάζει χρώμα ταχύτερα από ότι το βραχιόλι ενός μελαχρινού ατόμου. Όπως τονίζουν οι εκπρόσωποι της εταιρείας μάλιστα, η τιμή του καλοκαιρινού hi-tech αξεσουάρ προστασίας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσιτή καθώς θα πρόκειται ένα βραχιόλι μιας χρήσης. 
Πηγή : tovima
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...