21 Αυγ 2012

Σούπερ Λίγκα:Δεν πήραν άδεια οι μισές ομάδες


Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης, Πανθρακικός, ΟΦΗ, Πλατανιάς και Πανιώνιος δεν έλαβαν πιστοποιητικό συμμετοχής στο προσεχές πρωτάθλημα από την ΕΕΑ.

Μόνο Βέροια,......
Κέρκυρα και Λεβαδειακός προστέθηκαν στους ΟΣΦΠ, Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητο, Ξάνθη και ΠΑΣ Γιάννινα, που είχαν ήδη αδειοδοτηθεί, ενώ παράταση μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι έδωσε η ΕΕΑ στις υπόλοιπες, όπως αποκλειστικά είχε ενημερώσει ο sport-fm.gr.
Διαβάστε τι ελλείψεις είχε κάθε ομάδα και τι προβλέπουν οι κανονισμοί σε κάθε περίπτωση.

Στην καλύτερη θέση από τις υπόλοιπες ομάδες που δεν έλαβαν το πιστοποιητικό συμμετοχής δείχνουν να είναι Παναθηναϊκός, Άρης και Πανθρακικός, οι οποίοι είχαν πρόβλημα με την εγγυητική επιστολή. Με τις συγκεκριμένες ΠΑΕ δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής στο πρωτάθλημα, αφού θα τους δοθεί παράταση και σε περίπτωση που και πάλι δεν την προσκομίσουν, θα τους επιβληθεί πρόστιμο.

Ο ΠΑΟΚ δεν προσκόμισε εγγυητική επιστολή, ενώ θα και η φορολογική του ενημερότητα είχε λήξει, γεγονός που σημαίνει πως θα πρέπει να εμφανίσει νέα.

Ο φάκελος της ΑΕΚ δεν περιείχε ούτε φορολογική, ούτε ασφαλιστική ενημερότητα, αν και για την «Ένωση» φαίνεται πως για την πρώτη περίπτωση βρίσκεται λύση, αφού επήλθε διακανονισμός με τη ΦΑΕ Αθηνών. Ο «Δικέφαλος» θα καταβάλει άμεσα 400.000 ευρώ και λογικά θα καταφέρει να πάρει και τη φορολογική ενημερότητα.

Για τον ΟΦΗ το πρόβλημα αφορά τόσο την εγγυητική επιστολή, την οποία δεν προσκόμισε, όσο και τη φορολογική ενημερότητα.

Σε δυσχερέστερη θέση δείχνει να είναι ο Πανιώνιος, αφού δεν έχει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, ούτε εγγυητική επιστολή.

Διαφορετικό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Πλατανιάς, αφού στην ΠΑΕ δεν έχει ολοκληρωθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Επειδή κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί μέχρι την Παρασκευή, σε περίπτωση που οι άνθρωποι της κρητικής ομάδας δείξουν πως τα χρήματα αυτά υπάρχουν, ο Πλατανιάς θα λάβει πιστοποιητικό συμμετοχής.

Για όλες τις ομάδες η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έδωσε παράταση μέχρι την Παρασκευή στις 12:00 ώστε να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα και εάν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, θα παραπέμψει τους παραβάτες στις Πειθαρχικές Επιτροπές του ποδοσφαίρου.

Το πιθανότερο είναι πάντως, το πρωτάθλημα να ξεκινήσει με όλες τις ομάδες και στη συνέχεια να επιβληθούν ποινές στις ομάδες ανάλογα με τα ποσά των οφειλών. Για παράδειγμα, εάν το ποσό υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ, η ποινή που προβλέπεται κυμαίνεται από αφαίρεση 10 βαθμών μέχρι τον υποβιβασμό.
Βέροια, Κέρκυρα και Λεβαδειακός πήραν το πιστοποιητικό συμμετοχής, ενώ Άρης, Παναθηναϊκός, Πανθρακικός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Πλατανιάς, ΟΦΗ και Πανιώνιος πήραν διορία μέχρι την Παρασκευή, δηλαδή μία μέρα πριν από την έναρξη.


Πηγή :sday.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...