25 Αυγ 2012

Έως 31 Αυγούστου η πληρωμή της πρώτης δόσης στην εφορία

ΠΕΡΙΠΟΥ 330.000 φορολογούμενοι έχουν χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα την ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή που έθεσε σε λειτουργία πριν από μία εβδομάδα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, προκειμένου να ενημερωθούν για τις δόσεις της καταβολής του φόρου που πρέπει να πληρώσουν. .......

Την ερχόμενη Παρασκευή 31 Αυγούστου 2,2 εκατ. φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλουν φόρο εισοδήματος, είτε την πρώτη δόση είτε τη δεύτερη είτε θα πληρώσουν εφάπαξ το φόρο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΠΣ, μόνο το 15% από τους υπόχρεους έχει αξιοποιήσει την εφαρμογή για να ενημερωθεί για τις δόσεις ή και για να τυπώσει τα κουπόνια πληρωμής. Προφανώς, λόγω της έλλειψης ρευστότητας, αρκετοί φορολογούμενοι περιμένουν την εκπνοή της προθεσμίας για να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους με την εφορία.

Υπενθυμίζεται ότι η εξόφληση φόρου μέχρι 300 ευρώ γίνεται εφάπαξ ενώ στη ρύθμιση για την καταβολή του φόρου με 6-7 δόσεις μπορούν να ενταχθούν οι φορολογούμενοι που δηλώνουν ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι 60.000 ευρώ. Οι δόσεις είναι μηνιαίες, με την τελευταία να καταβάλλεται το Φεβρουάριο 2013.

     Όσοι πλήρωσαν την πρώτη δόση τον Ιούνιο 2012 μπορούν να πληρώσουν τις δύο υπολειπόμενες σε 7 δόσεις, με πρώτη τον Αύγουστο 2012.
     Όσοι πλήρωσαν την πρώτη δόση τον Ιούλιο 2012 μπορούν να πληρώσουν τις δύο υπολειπόμενες σε 6 δόσεις, με πρώτη το Σεπτέμβριο 2012.
     Όσοι έχουν εκκαθαριστικά με πρώτη δόση τον Αύγουστο μπορούν να πληρώσουν όλο το ποσό σε 7 δόσεις, με πρώτη τον Αύγουστο 2012.
     Όσοι εκκαθαριστούν μέσα στον Αύγουστο 2012 θα μπορούν να πληρώσουν όλο το ποσό σε 6 δόσεις, με πρώτη το Σεπτέμβριο 2012.
     Όσοι εκκαθαριστούν μέσα στο Σεπτέμβριο 2012 θα μπορούν να πληρώσουν όλο το ποσό σε 5 δόσεις, με πρώτη τον Οκτώβριο 2012.
    Όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές μπορούν να τις εξοφλήσουν μαζί με την πρώτη δόση ή να απευθυνθούν στις ΔΟΥ για ρύθμιση.

Η πλειονότητα των χρεωστικών εκκαθαριστικών (2,2 εκατ.) έχουν αποσταλεί με πρώτη δόση τον Αύγουστο και συνεπώς έχουν 7 δόσεις, ενώ και από τις υπολειπόμενες 500.000 δηλώσεις προς εκκαθάριση και αποστολή, η πλειοψηφία θα εκκαθαριστεί τον Αύγουστο ώστε να μπορούν να πληρωθούν σε 6 δόσεις.
Του Στέλιου Κράλογλου

Πηγή : express.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...