7 Απρ 2012

Δήλωση Δημάρχου Μυκόνου για την εξαγγελθείσα απεργία της ΠΝΟ

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ         Μύκονος, 05 Απριλίου 2012
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
        ΝΟΜΟΣ  ΚΥΚΛΑΔΩΝ
                
      

  Δ Η Μ Ο Σ    Μ Υ Κ Ο Ν Ο Υ
                 __________

Πληροφορίες               :
Τηλέφωνα                    : (22890) – 23.261, 22.201
Fax                              : (22890) – 22.229

Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ
Ο Δήμαρχος Μυκόνου κος Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας αναφορικά με το θέμα των απεργιακών κινητοποιήσεων που προγραμματίζει η ΠΝΟ για το διήμερο της Μεγάλης Τρίτης και Μεγάλης Τετάρτης δήλωσε τα εξής:
«Είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε Έλληνα πολίτη και δη εργαζόμενου να απεργεί και να διεκδικεί την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του. Παράλληλα όμως, αποτελεί και αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών των νησιών μας, να θέλουν να εργαστούν ιδιαίτερα τη Μεγάλη Εβδομάδα που με αγωνία περιμένουν χιλιάδες επισκέπτες Έλληνες και ξένους, που θα θελήσουν να γιορτάσουν το Άγιο Πάσχα στα πανέμορφα νησιά μας............
Η στέρηση όμως αυτής της συγκοινωνίας με τα νησιά μας, ειδικά αυτή την περίοδο, θα επιφέρει αρνητικότατες συνέπειες στις τοπικές οικονομίες των Κυκλαδιτών, από τη στιγμή που όλες οι επιχειρήσεις στα νησιά μας περίμεναν αυτές τις μέρες ώστε να μπορέσουν να ανακάμψουν από τη δύνη της ύφεσης. Η πραγματοποίηση της απεργίας λοιπόν θα προκαλέσει ανυπολόγιστο χτύπημα στις τοπικές αγορές οι οποίες δύσκολα θα μπορέσουν να ορθοποδήσουν.
Καλούμε λοιπόν όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές Πολιτεία και ΠΝΟ να καθίσουν στο τραπέζι του διάλογου και με αυτοσυγκράτηση και σύνεση να δώσουν έγκαιρα τις αναγκαίες εκείνες λύσεις που θα ικανοποιούν τους πάντες. Και είμαστε σίγουροι ότι με πνεύμα σύνεσης και συνεννόησης θα επιλυθεί το θέμα με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για όλους μας.
Αν παρόλα αυτά δεν εισακουσθούν οι εκκλήσεις μας και τελικά πραγματοποιηθεί η απεργία τουλάχιστον ένα δρομολόγιο την ημέρα θα ήταν απαραίτητο να πραγματοποιείται ώστε να καλύπτονται οι στοιχειώδεις ανάγκες των νησιών μας και να μην αποκλειστούμε από την υπόλοιπη Ελλάδα. Για τους νησιώτες το πλοίο δεν είναι μόνο ένα απλό μεταφορικό μέσο, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς είναι μέσο σύνδεσής μας με υπηρεσίες Υγείας, παιδείας αλλά και διοίκησης και οικονομικής ανάπτυξης.
Ευελπιστούμε λοιπόν ότι εν τέλει θα αποδώσουν Πολιτεία και ΠΝΟ τα μέγιστα και θα αποτραπεί η απεργία προς όφελος όλων μας.»
                                                                            Από το Δήμο Μυκόνου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...