27 Απρ 2012

Ημέρα Αλληλεγγύης για την Ελλάδα 16 Μαΐου - 12 Heures Pour La Grece

«12 Ώρες για την Ελλάδα» στις 16 Μαΐου στις Βρυξέλλες
Πολιτιστική εκδήλωση συμπαράστασης στον ελληνικό λαό διοργανώνεται στις 16 Μαΐου στις Βρυξέλλες, με συμμετοχή ελλήνων καλλιτεχνών.

Η εκδήλωση «12 Ώρες για την Ελλάδα» θα πραγματοποιηθεί από μια....
ανεξάρτητη ομάδα ευρωπαίων πολιτών με έδρα τις Βρυξέλλες στο πολιτιστικό κέντρο Halles de Shaerbeek, όπου θα φιλοξενηθούν εκθέσεις, ομιλίες και κινηματογραφικές προβολές σχετικές με τον ελληνικό πολιτισμό, καθώς και παρουσίαση ελληνικής γαστρονομίας.

Είναι αφιερωμένη στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στην ενίσχυση του έργου που επιτελεί στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με μια μαραθώνια ανάγνωση της «Οδύσσειας» του Ομήρου, η οποία θα διαρκέσει εννέα ώρες και στην οποία θα συμμετάσχουν, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου των διοργανωτών, εκπρόσωποι των οργάνων της ΕΕ και της βελγικής κυβέρνησης, πρέσβεις, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, καθώς και δεκάδες απλοί πολίτες, μαθητές και φοιτητές.

«Στόχος όλων να στείλουν ένα δυναμικό μήνυμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα από την καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπέρ των ανθρώπινων αξιών που εκπροσωπεί ο ελληνικός πολιτισμός.

Η επιλογή της «Οδύσσειας» υπενθυμίζει την ευφυή και υπερβατική φύση του ανθρώπου μπροστά στις δυσκολίες, ενώ η μαραθώνια, συμμετοχική ανάγνωση διακηρύσσει την απαραίτητη συλλογική προσπάθεια για τη διαφύλαξη και ανάδειξη της κοινής ευρωπαϊκής πολιτισμικής ταυτότητας, αναφέρει το σχετικό Δελτίο Τύπου.

Η εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία των Διονύση Σαββόπουλου, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Βασίλη Καζούλη και Αλεξάνδρας Γκράβας, καθώς και με τη συμμετοχή τοπικών σχημάτων μουσικής και χορού.

Όλοι οι καλλιτέχνες θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση αφιλοκερδώς, ενώ τα έξοδα παραγωγής θα καλυφθούν από τοπικούς και διεθνείς χορηγούς.

Οι εγγραφές στη μαραθώνια ανάγνωση της «Οδύσσειας» στις Βρυξέλλες πραγματοποιούνται μέσω της ελληνικής καινοτομίας Eventora στην ιστοσελίδα:  eventora.com
 
Mykonos Ticker

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...