30 Απρ 2012

Βράβευση Μαθητών Λυκείου Μυκόνου στο διαγωνισμό «Γαλλοφωνίας 2012»(videos)

 
Ο Δήμαρχος Μυκόνου κος Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας παραβρέθηκε, την Τρίτη ,24 Απριλίου 2012 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΔΕΠΠΑΜ στο Ματογιάννι, στην ομιλία με θέμα «Η διαπολιτισμικότητα στις ξένες γλώσσες»......
Παράλληλα με την ομιλία και στα πλαίσια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν μαθητές του Λυκείου Μυκόνου που πήραν το 1ο πανελλήνιο βραβείο στο διαγωνισμό «Γαλλοφωνίας 2012» που διοργάνωσε το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας.
 
Το λόγο πήρε η Σχολική Σύμβουλος Γαλλικής Γλώσσας Α/Βαθμιας και Β/Βαθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου κα Ευτυχία Νικολακοπούλου και στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Μυκόνου κος Αθανάσιος Κουσαθανάς- Μέγας ο οποίος ανέφερε τα εξής:
 Παρακολουθείστε video:
«Αξιότιμη κα Νικολακοπούλου,
Κύριοι Σύμβουλοι,
Κύριοι Καθηγητές,
Αγαπητά μου παιδιά, 
Κυρίες και κύριοι,
Στη σύγχρονη κοινωνία γενικά, όπως και στην τοπική κοινωνία της Μυκόνου ειδικότερα, μια κοινωνία που σήμερα συνδέει την οικονομία της με τον τουρισμό, οι ξένες γλώσσες αποτελούν κατάλληλα μέσα για την επικοινωνία, τη συνεργασία και την αλληλοκατανόηση μεταξύ των ανθρώπων.
Στον τομέα της εκπαίδευσης, οι ξένες γλώσσες προσφέρονται πλέον σε όλους τους νέους ως εργαλεία, μέσω των οποίων αυτοί αφενός γνωρίζουν άλλους πολιτισμούς και αφετέρου αναπτύσσουν κριτικό πνεύμα και βασικές δεξιότητες, απαραίτητες στην αρμονική και παραγωγική συνύπαρξη που επιβάλλει η πρόοδος στον σημερινό κόσμο. 
Στη χώρα μας, η διαπολιτισμική επαφή με τους άλλους Ευρωπαϊκούς λαούς, όπως και με τον Γαλλικό πολιτισμό ξεχωριστά, ανέκαθεν αποτελούσε και εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό στόχο, είτε στο επίπεδο της δημόσιας εκπαίδευσης είτε και στο επίπεδο της ατομικής πρωτοβουλίας για μόρφωση.
Πόσο μάλλον, στο νησί μας που η διαπολιτισμικότητα είναι για αρκετές γενιές καθημερινό βίωμα και τρόπος ζωής.
 Είναι, ειλικρινά, ιδιαίτερη η χαρά μου, που τα παιδιά της Μυκόνου, τα δικά μας παιδιά, πήραν το 1ο Πανελλήνιο βραβείο ¨Γαλλοφωνίας 2012¨ που θέσπισε το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, κάνοντάς μας όλους, για ακόμα μια φορά, υπερήφανους.
 Συγχαρητήρια λοιπόν στα παιδιά μας, που, με έμπνευση και πολύ κόπο, κατέκτησαν την πρώτη θέση, συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς που τα στήριξαν σωστά και δημιουργικά, αλλά και στους γονείς που με απεριόριστη υπομονή προσπαθούν για το καλό τους, ώστε σήμερα να είναι υπερήφανοι για τις επιδόσεις τους. 
Και είμαστε σίγουροι, ότι με μια τέτοια γενιά η χώρα μας μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες μέρες.
 Θερμά Συγχαρητήρια λοιπόν παιδιά, και πάλι, και σας εύχομαι πολλές περισσότερες επιτυχίες στη ζωή σας, που θα κάνουν τους γονείς σας αλλά και όλους μας ξανά υπερήφανους, και την Κοινωνία μας καλύτερη. 
Σας ευχαριστώ.»   
                                        
Στη συνέχεια έγινε η παρουσία της εργασίας τους στο παρευρισκόμενο κοινό..
 
Παρακολουθείστε video: 
 ..και ακολούθησε η βράβευσή στους μαθητές :
Κουσαθανά Αλεξάνδρα
Κουμαριανού Γκρέτα
Καμπούρογλου Κωννσταντίνα
Συκινιώτη Δανάη
Μποβολονέα Ραφαήλ 
και της Καθηγήτριας Γαλλικών κ.Φραντζέσκας Κουκά 
απο τον Δήμαρχο Μυκόνου κ. Αθανάσιο Κουσαθανά–Μέγα και τον Πρόεδρο της ΚΔΕΠΠΑΜ κ.Μιλτιάδη Ατζαμόγλου .
Παρακολουθείστε video:
 
Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...