29 Απρ 2012

Ζηζή Πατεράκη: Τι είμαστε τελικά; Μόνο πλάσματα από Αγάπη!

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι: «είμαστε τέκνα του Θεού, ο οποίος είναι Πατέρας και Μητέρα μας, είμαστε πλασμένοι καθ' ομοίωση του Θεού, Πατέρα και Μητέρα μας».
Εφόσον είμαστε πλασμένοι καθ' ομοίωση του Θεού, Πατέρα και Μητέρα μας, αυτό σημαίνει ότι είμαστε τα τέκνα τους, είμαστε τα παιδιά τους, το πλάσμα που δημιουργήθηκε από την αγάπη του Πατέρα και της Μητέρας μας. Ας αναλογιστούμε τι σημαίνει αυτό. .....Καθώς αναπτυσσόμαστε, γινόμαστε Θεοί και Θεές. Είναι παράλογο λοιπόν να πιστεύει κάποιος πως οι Θεοί και οι Θεές πεθαίνουν.
Οι Θεοί δεν πεθαίνουν. Οι Θεοί προγραμματίζουν τον εαυτό τους ακριβώς όπως εκείνοι θέλουν, κι έτσι είναι αιώνιοι.

Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα σε μας και τους μεγάλους διδασκάλους, που πέρασαν από κοντά μας η ζουν ανάμεσά μας. Οι μεγάλοι διδάσκαλοι έχουν αποκτήσει τον έλεγχο αυτής της κατάστασης διότι έχουν καταλάβει πως το γήρας και ο θάνατος είναι δοξασίες. Έτσι, οι μεγάλοι διδάσκαλοι στρέφουν την ενέργειά τους στο εσωτερικό του οργανισμού τους, καθώς γνωρίζουν πως ο θεός βρίσκεται μέσα μας.
Αυτό είναι το βασικό θέμα σε όλες τις διδασκαλίες που μαθαίνουμε, ξανά και ξανά μας λένε, «κοίτα μέσα σου, βρες το θεό μέσα σου», γιατί αν εστιαστείς μέσα σου, θα δημιουργήσεις κάτι αντίστοιχο. Ό,τι δημιουργείς, το δημιουργείς με βάση τα πρότυπα που έχεις. Ό,τι σπείρεις, θα θερίσεις, αυτό που παράγεις, αυτό θα προσλάβεις. Αυτός είναι και ένας από τους Νόμους του Κάρμα.
Άρα, εφόσον έχεις εστιάσει την προσοχή σου επάνω στον νεαρό θεό ή στη θεά μέσα σου, κάθε φορά που η παρουσία του γήρατος ή του θανάτου εμφανίζεται στη συνείδησή σου, θα είσαι σε θέση να απαρνηθείς τη δοξασία του γήρατος και του θανάτου.

Δημιουργηθήκαμε κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση του Θεού Πατρός και Μητρός, είμαστε τα παιδιά του Πατέρα και της Μητέρας, μας αξίζουν όλα τα πράγματα που βρίσκονται στη βασιλεία του Θεού Πατρός και Μητρός, όλα τα πλούτη, η αφθονία, η χαρά, η ευτυχία, τα νιάτα, η θετικότητα. Αυτό σημαίνει αιώνια ζωή.
Εμείς είμαστε η εικόνα και η ομοίωση του Θεού Πατρός και Μητρός. Ο Πατέρας και η Μητέρα δεν ενώθηκαν για να παραγάγουν... ζωάκια. Ο Πατέρας και η Μητέρα δημιούργησαν ανθρώπινα όντα. Όταν τα κουνέλια ζευγαρώνουν, δεν δημιουργούν βατραχάκια. Ο θεός δημιουργεί αγάπη, κι έτσι οι θεοί δημιούργησαν τον άντρα και τη γυναίκα, τον άντρα θεό και τη γυναίκα θεά. Οι οποίοι μπορούν να δημιουργήσουν μόνο Αγάπη με την ένωσή τους.

Ο σκοπός μας εδώ, επομένως, είναι να συντομεύσουμε την επιστροφή μας στο σημείο ακριβώς εκείνο που βρίσκεται στο εσωτερικό της συνείδησής μας, στον χώρο εκείνο που θα μας κάνει να θυμηθούμε πως εμείς είμαστε η έκφραση του Θεού Πατρός και Μητρός.

Ζιζή Πατεράκη
Διαισθητική Σύμβουλος
info@live-in-light.com
http://www.live-in-light.com

Πηγή :
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...