30 Απρ 2012

Ανοιξαν το... κλειστό επάγγελμα του υποψήφιου

Κατερίνα Μονογιού Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Υποψήφια βουλευτής ΝΔ Ν. Κυκλάδων
Κατερίνα Μονογιού 
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Υποψήφια βουλευτής ΝΔ Ν. Κυκλάδων

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ
Μακριά από το επαγγελματικό στερεότυπο του δικηγόρου ή του γιατρού που ευδοκιμεί στα βουλευτικά έδρανα, υποψήφιοι από κάθε «γωνιά» της αγοράς εργασίας κατεβαίνουν στις εκλογές με την ελπίδα να φέρουν πνοή ανανέωσης στην πολιτική ζωή.
Δεν είναι δικηγόροι, γιατροί, οικονομολόγοι, ούτε δημοσιογράφοι. Το επάγγελμά τους δεν ήταν...
προδιαγεγραμμένο ότι θα τους οδηγούσε στην πολιτική. Κι, όμως, βρίσκονται στις λίστες των κομμάτων και ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού στις επικείμενες εκλογές.

Μία χορεύτρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μία μαγείρισσα, ένας δύτης, μία αγρότισσα και μία διατροφολόγος είναι -μεταξύ άλλων- τα πιο πρωτότυπα επαγγέλματα των υποψηφίων βουλευτών. Ανθρωποι της διπλανής πόρτας, που αποφάσισαν να κατέβουν στον πολιτικό στίβο ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να εκπροσωπήσουν τον κλάδο τους, αλλά και να φέρουν νέο «αέρα» στη Βουλή.

Παραδοσιακά οι γιατροί και οι δικηγόροι είναι εκείνοι που διεκδικούν το χρίσμα των κομμάτων, αφού για την εκλογή τους στηρίζονται σε δίκτυα που είναι συνυφασμένα με την ιδιότητά τους. Επαγγελματίες «δοκιμασμένοι» στον τομέα τους, γνωστοί σε έναν ευρύ κύκλο ανθρώπων, είναι πιο εύκολο να «διαφημίσουν» την υποψηφιότητά τους και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων.

Κατερίνα Μονογιού 
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος 
Υποψήφια βουλευτής ΝΔ Ν. Κυκλάδων 

Ονειρεύομαι να κάνω τα νησιά μας να λάμπουν στο Αιγαίο !!

Η 28χρονη διαιτολόγος από τη Μύκονο αποφάσισε να κατέλθει στον στίβο της πολιτικής με στόχο να αλλάξει την κοινωνία προς το καλύτερο, αφού και η ίδια έπεσε θύμα της οικονομικής κρίσης. «Διατηρούσα διαιτολογικό γραφείο στην Αθήνα, αλλά λόγω της συγκυρίας δυσκολευόμουν όλο και πιο πολύ. Τα έξοδα ήταν πολλά, ο διαιτολόγος για κάποιους αποτελούσε είδος πολυτέλειας, ενώ οι απεργίες και τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας λειτούργησαν εις βάρος της επιχείρησής μου.

Πλέον, διατηρώ το διαιτολογικό γραφείο μου μόνο στη Μύκονο. Επιπλέον, ήρθαν σημαντικές και δυσάρεστες αλλαγές γύρω μου όπως οικονομική συρρίκνωση, απανωτές απολύσεις φίλων, περικοπές μισθών, φόβος, οργή και απογοήτευση στα πρόσωπα του περιβάλλο-ντός μου. Αυτό που χάθηκε ήταν η έννοια της ανάπτυξης. Κάτι που αφορά όλους τους ανθρώπους και τους νέους ακόμη περισσότερο. Τότε είπα μέσα μου πως κάπως πρέπει να κινηθώ για να αλλάξει η κατάσταση στο νησί μου, αλλά και στην κοινωνία των Κυκλάδων προς το καλύτερο», μας λέει η ίδια.

Η 28χρονη υποψήφια βουλευτής είναι πτυχιούχος της Σχολής Διατροφής και Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολο-γικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Τ.Ε.Ι.) της Κρήτης, με μεταπτυχιακό δίπλωμα Msc CIDESCO με ειδικότητα Beauty Therapist.
«Αισθάνομαι ότι κάνω ένα νέο ξεκίνημα. Και σε αυτήν τη μεταβατική περίοδο πιστεύω πως θα τα καταφέ-ρουμε, αν αποβάλουμε την παθητικότητα, βάλουμε τον πήχη ψηλά και εργαστούμε σωστά. Ας αποδείξουμε ομαδικά πως η γενιά μας αξίζει περισσότερα και είναι στο χέρι μας να δώσου-με ο καθένας από εμάς τον καλύτερό του εαυτό.

Μόνο με θαρραλέες πολιτικές αποφάσεις θα προχωρήσουμε μπροστά. Τα νησιά μας είναι ''ακατέργαστα διαμάντια'' και ονειρεύομαι να τα κάνω να λάμπουν στο Αιγαίο μας. Θα προσπαθήσω να πραγματοποιηθούν τα όνειρα όλων των νησιωτών, αλλά και τα δικά μου μέσα από εκείνους», καταλήγει.
Κλάρα Γενιτσαριώτη - Μαρία Ψαρά
Περισσότερα στο «Εθνος της Κυριακής»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...