30 Απρ 2012

Τρία τροπικά φρούτα υπόσχονται εξωτικά κέρδη

Τρία τροπικά φρούτα υπόσχονται εξωτικά κέρδη
Εξωτική» πηγή εισοδήματος υπόσχονται τρία τροπικά φρούτα, η καλλιέργεια των οποίων εμφανίζει θετικές προοπτικές ανάπτυξης στη χώρα μας.
Δυνατότητες εμπορικής εκμετάλλευσης των φρούτων (αβοκάντο, μάνγκο και μπανάνα) υπάρχουν σε διάφορες περιοχές της χώρας που διαθέτουν ήπιες κλιματικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του χειμώνα......


Το πιο σημαντικό στοιχείο που καθιστά ελκυστική την ενασχόληση με την καλλιέργεια τροπικών φυτών είναι ότι τα φρούτα αυτά παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση στις αγορές της Ευρώπης, την ίδια ώρα που η προσφορά τους είναι ιδιαιτέρως μικρή.
Με τη ζήτηση για φρούτα όπως το αβοκάντο, η μπανάνα και το μάνγκο να αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, πολλοί Ελληνες καλλιεργητές ελλείψει επιδοτήσεων για τις συμβατικές καλλιέργειες στη χώρα μας έχουν στρέψει το ενδιαφέρον στην καλλιέργεια υποτροπικών και τροπικών φρούτων.
Μάλιστα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σχεδιάζει την προώθηση της καλλιέργειας υποτροπικών φυτών προκειμένου να αντικατασταθούν μη βιώσιμες καλλιέργειες και να δοθεί η δυνατότητα ανάπτυξης εναλλακτικών καλλιεργειών των οποίων τα προϊόντα παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση στην αγορά και εξασφαλίζουν ικανοποιητικό γεωργικό εισόδημα.

Οι εισαγωγές δεν καλύπτουν τη ζήτηση που υπάρχει, τόσο από την ευρωπαϊκή όσο και από την ελληνική αγορά.
1. Αβοκάντο, μάνγκο και μπανάνα εμφανίζουν υψηλές προοπτικές ανάπτυξης στη χώρα μας
2. Διαρκώς αυξανόμενη η ζήτηση στις αγορές της Ευρώπης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 50 ΕΚΑΤ. €
Χρηματοδοτήσεις για την ίδρυση ξενοδοχείου
«ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ»
Ρευστό έως 500.000 ευρώ σε εξαγωγείς
ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
Μπόνους για το συν-επιχειρείν στον τουρισμό


Πηγή : ethnos.gr
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...