30 Απρ 2012

Νέος Firefox 13 με αυξημένη ταχύτητα πλοήγησης


Μόλις μερικές ημέρες μετά τη διάθεση του Firefox 12, στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, η Mozilla προχώρησε στην έκδοση της beta του Firefox 13, ο οποίος υπόσχεται ταχύτερη και ευκολότερη πλοήγηση στο Web......


O Firefox 13 beta ενσωματώνει το πρωτόκολο SPDY, το οποίο προορίζεται για να αντικαταστήσει το HTTP.  Σύμφωνα με τη Mozilla , το SPDY (είναι σαφές ότι η ονομασία του πρωτοκόλου παραπέμπει στο "speedy") μειώνει το χρόνο που χρειάζονται τα websites για να φορτώσουν.
"Το SPDY κρυπτογραφεί όλες τις επικοινωνίες με SSL, κάνοντας έτσι το σερφάρισμα ασφαλέστερο" σημείωσε η εταιρεία και πρόσθεσε πως " οι χρήστες θα καταλάβουν τη διαφορά στην ταχύτητα, αφού τα sites που υποστηρίζουν το SPDY φορτώνουν ταχύτερα".

Η τελευταία έκδοση, επίσης προσφέρει μία ανασχεδιασμένη home page που προσφέρει εύκολη πρόσβαση στα αγαπημένα, το ιστορικό, τις ρυθμίσεις, τα πρόσθετα και τα downloads, σε ένα νέο μενού στην αρχική οθόνη. Οι καρτέλες επίσης ανασχεδιάστηκαν και προσφέρουν κάποια χαρακτηριστικά που πρώτος ο Chrome προσέφερε.
O Firefox 13 beta είναι διαθέσιμος για κατέβασμα αλλά απευθύνεται κυρίως στους developers. Οι τελικοί χρήστες συστήνεται να περιμένουν λίγο μέχρι την τελική του έκδοση.
e-pcmag

Πηγή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...