30 Απρ 2012

«Βαρίδια» βίζα, ΦΠΑ και μεταφορές

Τι ζητά ο ΣΕΤΕ από την επόμενη Κυβέρνηση.
Πέντε μέτρα πρέπει να λάβει άμεσα η νέα κυβέρνηση για να στηρίξει τον ελληνικό τουρισμό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέα Ανδρεάδη, τα 5 ειδικά μέτρα για τον τουρισμό είναι:...

-Επίλυση του «προβλήματος χορήγησης βίζας Σένγκεν». Η σημερινή διαδικασία χορήγησης στερεί από τη χώρα 3 με 5 εκατομμύρια τουρίστες, 5 με 7 δισ. ευρώ και 60.000 έως 100.000 νέες θέσεις εργασίας. Οπως λέει ο κ. Ανδρεάδης: «Δεν πρέπει να συγχέεται η δύσκολη γραφειοκρατική διαδικασία χορήγησης βίζας Σένγκεν με τη λαθρομετανάστευση».

-Μείωση του ΦΠΑ στο συνολικό τουριστικό πακέτο και όχι μόνο στη διαμονή και επαναφορά του συντελεστή ΦΠΑ της εστίασης στο 13%. Η Ελλάδα έχει, με εξαίρεση τη διαμονή, τον υψηλότερο ΦΠΑ σε σχέση με τους ανταγωνιστές της.

-Στρατηγική ανάπτυξης των αερομεταφορών και μείωση του σπατόσημου κατά 50%, με παράλληλη μείωση των χρεώσεων στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των αεροδρομίων και των λιμανιών με ιδιωτικό management.

-Σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων της Αθήνας (κουκουλοφόροι, λαθρομετανάστευση κ.λπ.).

-Ολοκλήρωση του ειδικού χωροταξικού για τον τουρισμό, καθώς και επανεξέταση του επενδυτικού νόμου, ο οποίος θα πρέπει να είναι συμβατός με τα νέα δεδομένα και να συμπεριλαμβάνει και άλλες δραστηριότητες, όπως είναι π.χ. επίγειες και θαλάσσιες μεταφορές. 
Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...