28 Απρ 2012

Στο τέλος μιλάει ο Θρύλος! (vids)

Μια... ανάσα πριν τα πέναλτι (στο 119') ο Φουστέρ πέτυχε το χρυσό γκολ και έδωσε στον Ολυμπιακό το 25ο κύπελλο στην ιστορία του! 1-1 η κανονική διάρκεια με γκολ των Τζιμπούρ και Ιγκλέσιας!...

Έτσι έπαιξαν
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: 4-4-1-1
Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Δώνης «πονοκεφάλιαζε» για το αριστερό άκρο της άμυνας, καθώς ο Γιαννούλης είχε τεθεί νοκ-άουτ. Ο Έλληνας προπονητής προτίμησε τον Οικονόμου... ποντάροντας στο γεγονός πως γνωρίζει πολύ καλά το παιχνίδι του Αμπντούν.
Ο Ιτάνζ υπερασπίστηκε την «κυανόλευκη» εστία, με τον Σκόνδρα να παίζει δεξιά στην άμυνα και τον Οικονόμου αριστερά. Φυτανίδης και Τομάς στα στόπερ. Δημούτσος και Ιγκλέσιας στον άξονα των χαφ, έχοντας αριστερά τον Επστάιν και δεξιά τον Μπρίτο. Ο Τάτος σε ελεύθερο ρόλο και μοναδική «αιχμή» του δόρατος ο Μήτρογλου.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 4-2-3-1
Χωρίς κάποια μεγάλη έκπληξη από τον Ερνέστο Βαλβέρδε η ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι του δεν άλλαξε το αγαπημένο του σύστημα(4-2-3-1), προτιμώντας τελικά τον Μακούν από τον Φουστέρ και τον Χολέβας αντί του Μαρκάνου.
Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Ρόι Κάρολ, αριστερό μπακ ο Χολέβας, δεξί ο Τοροσίδης και ο Μέλμπεργκ με τον Αβράαμ Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Μανιάτης και Ορμπάιθ τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Μακούν μπροστά τους. Αμπντούν δεξί «φτερό», αριστερό ο Τζιμπούρ και στη κορυφή της επίθεσης.
«Ερυθρόλευκη» κυριαρχία!
Λίγο το... τρακ του Ατρομήτου, λίγο η ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ που θύμιζε Καραϊσκάκη και φυσικά η δεδομένη ποιοτική ανωτερότητα του Ολυμπιακού «έβαψαν» το ξεκίνημα του τελικού με φόντο «ερυθρόλευκο». Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε μπήκαν πολύ πιο δυνατά, πήραν με το... καλησπέρα την μάχη του κέντρου και ήταν το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης.
Οι πρωταθλητές αν και δεν έβρισκαν χώρους από τα άκρα, όπου οι «κυανόλευκοι» έκλειναν σωστά, δεν άφησαν ανεκμετάλλευτα την... τρικυμία που επικρατούσε στο κέντρο της άμυνας του Ατρομήτου. Το πρώτο... καμπανάκι ήχησε στο 7' με τον Ιτάνζ να βγάζει το σουτ του Τζιμπούρ, ενώ στο 24' ο Ολυμπιακός έχασε πέναλτι με τον Χολέβας έπειτα από ανατροπή του Τζιμπούρ από τον Φυτανίδη, ο οποίος αποτέλεσε την αχίλλειο πτέρνα της άμυνας του Ατρομήτου.
Η ροή του παιχνιδιού έδειχνε... Ολυμπιακό. Ο Μανιάτης «κατάπινε» χιλιόμετρα στον άξονα, βρισκόταν παντού και στο 29' «σέρβιρε» το 1-0 στον Τζιμπούρ. Ο «τρομοκράτης» δεν συγχώρησε τον χώρο και τον χρόνο που του έδωσε η άμυνα του Ατρομήτου, «εκτέλεσε» τον Ιτάνζ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και άνοιξε το σκορ. Απόλυτα λογικό, απόλυτα δίκαιο, σε ένα ημίχρονο που άνηκε ολοκληρωτικά στους «ερυθρολεύκους».
Ο Ατρόμητος είχε εκτός παιχνιδιού το μεγάλο του μεσοεπιθετικό ατού, τον Τάτο ενώ ούτε από τα άκρα μπόρεσε να απειλήσει. Ο Μήτρογλου ήταν σαν την... καλαμιά στον κάμπο(δημιούργησε την καλύτερη στιγμή της ομάδας του στο 21') ενώ ξεκάθαρα η ομάδα του Περιστερίου «πλήρωσε» την αστάθεια στα μετόπισθεν.
Η μπάλα τιμωρεί!
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν η απόλυτη αντίθεση του πρώτου. Ένας Ολυμπιακός σχεδόν με το μυαλό στις... παραλίες, θεωρώντας πως ο τελικός τελείωσε στο 45'. Δεν είναι έτσι, όμως, το ποδόσφαιρο και η μπάλα αν την προκαλέσεις θα σε «τιμωρήσει». Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εκτός τόπου και χρόνου, έδωσαν χώρο και... θάρρος στον Ατρόμητο, ο οποίος πήρε μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε να ισοφαρίσει.
Οι «κυανόλευκοι» με την είσοδο του Καραμάνου αντί του αρνητικότατου Τάτου κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα, έδειξαν να το πιστεύουν περισσότερο σε σχέση με το νωθρό πρώτο μέρος και στο 76' έχοντας... σύμμαχο τη θεά τύχη πήρε αυτό που διεκδικούσε!
Έφερε το παιχνίδι στα ίσια! Δράστης ο... non stop Ιγκλέσιας, ο οποίος με τη βοήθεια του χεριού του μοιραίου Χολέβας έστειλε τη μπάλα στο πλεκτό, δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα του να «παίξει» το Κύπελλο στην παράταση. Ο Ολυμπιακός δεν αντέδρασε, με εξαίρεση μια κεφαλιά του Τζιμπούρ στα χασομέρια που έβγαλε ο Ιτάνζ, και το ματς πήγε... σβηστό προς τον έξτρα χρόνο.
Πέναλτι; Ο Φουστέρ!
Ο Ολυμπιακός με την είσοδο του Φετφατζίδη έγινε πιο κινητικός και παραλίγο να... καθαρίσει από νωρίς στην παράταση. Ο Μιραλάς, όμως, έχασε απίστευτο τετ-α-τετ στο 92' και η πίεση των «ερυθρολεύκων» στον... σκασμένο από δυνάμεις Ατρόμητο έδειχνε να μην καρποφορεί. Τα πέναλτι ήταν πιο κοντά από ποτέ, η... μπίλια για την ρώσικη ρουλέτα άρχισε να ζεσταίνεται αλλά λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο!
Όπου ξενοδόχος ο Νταβίντ Φουστέρ! Ο Ισπανός με... χτύπημα κόμπρας και κεφαλιά «φαρμάκι» στο 118' έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Περιστεριωτών, κάνοντας εξαιρετική κίνηση και ιδανικό τελείωμα!
2-1 και το νταμπλ στο λιμάνι!

MAN OF THE MATCH: Μπορεί να μην ξεκίνησε. Να είδε το μεγαλύτερο μέρος του τελικού από τον πάγκο. Μπήκε ως αλλαγή και έκανε αυτό που ξέρει ίσως καλύτερα από τον καθένα στον Ολυμπιακό. Έκρινε το παιχνίδι και απόψε έκρινε έναν ολόκληρο τίτλο. Ο Νταβίντ Φουστέρ ξέρει που και πότε θα... χτυπήσει. Το ίδιο έκανε και στο 118'. «Τρύπωσε» στη εν υπνώσει άμυνα του Ατρομήτου, πάτησε γερά και με κεφαλιά... οβίδα έντυσε την κούπα στα ερυθρόλευκα! Ένα «παιδί» του Ερνέστο Βαλβέρδε χάρισε το πιο «γλυκό» αντίο στον Ισπανό προπονητή που φεύγει από την Ελλάδα νταμπλούχος.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Οι Κώστας Μήτρογλου, Ιγκλέσιας και Ελίνι Δήμουτσος. Ο επιθετικός του Ατρομήτου που ανήκει στον Ολυμπιακό μπορεί να μην σκόραρε αλλά έδωσε... απαντήσεις. Πάλεψε πάρα πολύ και δεν σταμάτησε λεπτό να προσπαθεί.
Παράλληλα, ο Ιγκλέσιας «κρατούσε« μόνος του όλο το κέντρο του Ατρομήτου. Έκανε την δουλειά και του Τάτου, ενώ από τα δικά του πόδια προήλθε το γκολ της ισοφάρισης. Βγήκε και η ομάδα του έχασε μεγάλη από την δύναμη της.
Από κει και πέρα, ο Δημούτσος ήταν πραγματικά... συγκινητικός. Έδωσε και κέρδισε πολλές μάχες στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Παράδειγμα πάθους και αυτοθυσίας για τους συμπαίκτες του έδωσε και την ψυχή του μέχρι και το τελευταίο λεπτό.
Από τον Ολυμπιακό μεγάλο παιχνίδι έκανε ο Γιάννης Μανιάτης. Πολύ τρέξιμο, κέρδισε το πέναλτι από τον Φυτανίδη, το οποίο έχασε ο Φουστέρ ενώ από δική του ασίστ σκοράρει για το 1-0 ο Τζιμπούρ.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ανδρέας Τάτος. Εκτός τόπου και χρόνου, σε άλλο γήπεδο. Ο Δώνης περίμενε πολλά από τον ποδοσφαιριστή του αλλά εκείνος δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα του τελικού. Δικαιολογημένα αντικαταστάθηκε στο 62'. Έπρεπε να «συνδέσει» το κέντρο της ομάδας του με τον Μήτρογλου αλλά σε καμία περίπτωση δεν βοήθησε τον Ατρόμητο.
Η ΓΚΑΦΑ: Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει στήλη ο... γκαφατζής! Ο Χολέμπας ούτε στον μεγαλύτερο του εφιάλτη δεν θα μπορούσε να δει τέτοια εμφάνιση σε τελικό. Χάνει το πέναλτι στο 25' ενώ από το δικό του χέρι καταλήγει στα δίχτυα η μπάλα για την ισοφάριση του Ατρομήτου.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Πολύ καλή η διαιτησία του Σπάθα και των βοηθών του. Στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και κανείς δεν θα θυμάται αύριο πως εκείνοι σφύριξαν αυτό τον τελικό.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Το 25ο κύπελλο πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός παράλληλα με το 15ο νταπλ της ιστορίας του. Λίγο πριν τα πέναλτι ο Φουστέρ... μίλησε και το κύπελλο ανήκει στους «ερυθρολεύκους»! Στην παράταση έδειξε να το θέλει πιο πολύ και το πήρε κόντρα σε έναν Ατρόμητο που το πάλεψε πάρα πολύ.


Πηγή : gazzetta.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...