30 Απρ 2012

Φθηνά πακέτα για Ελληνες ετοιμάζουν οι ξενοδόχοι...

...για το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου. Μετά τις εκλογές κλειδώνει η έκπτωση.
Φθηνά πακέτα για Ελληνες ετοιμάζουν οι ξενοδόχοι...
  • Το καλοκαίρι αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολο για τα περισσότερα ξενοδοχεία και πολλά προκειμένου να πετύχουν πληρότητες «πουλάνε» με έκπτωση 30% σε σχέση με πέρυσι.
Οι ξενοδόχοι της χώρας σχεδιάζουν να προσφέρουν σε χαμηλές τιμές τα δωμάτιά τους...
το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, αμέσως δηλαδή μετά το κλείσιμο των σχολείων. Και ίσως θα είναι η πρώτη φορά που οι Ελληνες θα μπορέσουν να κάνουν εξίσου φτηνές διακοπές με τους αλλοδαπούς τουρίστες, που κλείνουν πακέτα διαμονής σε τιμές που ξεκινούν από τα 20 ευρώ το άτομο σε ξενοδοχεία 4 αστέρων.
Προς το παρόν, οι κρατήσεις από το εξωτερικό παρουσιάζουν σημαντική υστέρηση, ενώ σε ό,τι αφορά την εσωτερική αγορά, μετά και το «πάγωμα» των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, η εικόνα είναι απογοητευτική. Με αυτά τα δεδομένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων αναμένεται μετά τις εκλογές να ανακοινώσει φτηνά πακέτα διακοπών για τους Ελληνες. Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία θα στείλει επιστολή σε όλα τα μέλη της, προκειμένου να την ενημερώσουν αν θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και να καθορίσουν τα ποσοστά εκπτώσεων που θα ισχύουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα -πιθανότατα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου-, στις τιμές των δωματίων.
Οι κρατήσεις
Η ιδέα έπεσε στο τραπέζι από ξενοδόχους που «βλέπουν» ότι παρατηρείται υστέρηση στις κρατήσεις από το εξωτερικό, ενώ οι tour operators εξακολουθούν να πιέζουν προκειμένου να πετύχουν ακόμα χαμηλότερες τιμές στα πακέτα.
Το καλοκαίρι αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολο για τα περισσότερα ξενοδοχεία και πολλά προκειμένου να πετύχουν πληρότητες «πουλάνε» με έκπτωση 30% σε σχέση με πέρυσι. «Είναι καιρός να κάνουν και οι Ελληνες φτηνές διακοπές», αναφέρει χαρακτηριστικά ιδιοκτήτης μεγάλης μονάδας και συμπληρώνει: Μπορούμε να καθιερώσουμε κάθε χρόνο ένα δεκαπενθήμερο χαμηλών τιμών για Ελληνες.
Στο μεταξύ, τα στοιχεία για την πορεία των εσόδων και αφίξεων το πρώτο δίμηνο του 2012 είναι απογοητευτικά. Σύμφωνα με το Ταξιδιωτικό Ισοζύγιο Πληρωμών της Τράπεζας Ελλάδος, τον Φεβρουάριο οι εισπράξεις από τους Γερμανούς τουρίστες ήταν μειωμένες κατά 61,2% και έπεσαν στα 10,3 εκατ. από 26,7 εκατ. τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Μειωμένες κατά 12,7% ήταν και οι αφίξεις, καθώς ήρθαν 22.900 Γερμανοί από 26.200 πέρυσι. Οι εισπράξεις από Αγγλία μειώθηκαν στα 9,1 εκατ. από 15,9 εκατ. τον Φεβρουάριο του 2011 και από την αγορά της Ρωσίας κατά 52% στο 1,3 εκατ. ευρώ. Στο σύνολό τους οι ταξιδιωτικές εισπράξεις ακολούθησαν πτωτική πορεία, για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, και υποχώρησαν 35,3% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2011.
Στο δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου οι εισπράξεις από τη Γερμανία ήταν μειωμένες κατά 40,5% στα 25,5 εκατ. ευρώ, από την Αγγλία κατά 24,1% στα 22 εκατ. και από την αγορά της Ρωσίας κατά 54,3% στα 3,1 εκατ.
  • 20 € πληρωνουν οι ξένοι τουρίστες για διαμονή σε 4άστερο ξενοδοχείο
  • 16,4 εκ. € μειωθηκαν οι εισπράξεις από τη Γερμανία τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι
  • 24,1 % περιοριστηκαν τα έσοδα από την αγγλική αγορά το πρώτο δίμηνο σε σχέση με το δίμηνο του 2011
Έφη Καραγεώργου 
Πηγή : ethnos 
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...