30 Απρ 2012

Σύρος: Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν οι ειδικευόμενοι γιατροί

Σύρος: Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν οι ειδικευόμενοι γιατροί
Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν σήμερα οι ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου της Σύρου.
Παρά τις διαβεβαιώσεις προς τους ίδιους, ότι μέχρι το τέλος του Απρίλη θα γίνονταν οι καταβολές για της εφημερίες του Ιανουαρίου, κάτι τέτοιο δεν πραγματοποιήθηκε, με αποτέλεσμα από τις 2 το μεσημέρι οι ειδικευόμενοι να μη δίνουν το παρών στα εξωτερικά ιατρεία και στα έκτακτα περιστατικά......

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με το Syrosnews.gr, κάνουν τις εφημερίες τους, ενώ στην ανακοίνωσή τους τονίζουν πως κάποιοι παίζουν με τη νοημοσύνη τους, υποτιμώντας τους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Γ. Ν. ΣΥΡΟΥ
«Η επαλήθευση της Κασσάνδρας»
Για άλλη μια φορά το ψυχρό, αναποτελεσματικό και αδηφάγο Κράτος των ανάλγητων Κυβερνώντων απεδείχθη αναξιόπιστο. Για άλλη μια φορά η πολιτική αλητεία νίκησε συντριπτικά και κατέστειλλε τις αυτονόητες υποχρεώσεις του εργοδότη της Δημόσιας Υγείας. Για άλλη μια φορά νομότυπες αλλά καθόλα καταχρηστικές διαδικασίες καταστρατηγούν το αναφαίρετο δικαίωμα της μισθοδοτούμενης υπερωριακής εργασίας. Για ακόμα μια φορά οι Κασσάνδρες δεν έσφαλαν.
Η πλειοψηφία των Ειδικευομένων Ιατρών του Γενικού νοσοκομείου Σύρου, μετά την διάψευση περί καταβολής των δεδουλευμένων χρημάτων για τις εφημερίες Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου και των επιπροσθέτων του περασμένου έτους, αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με την αμετάκλητη επίσχεση της εργασίας μας, από τις 30 Απριλίου 2012 και μέχρι τη καθολική καταβολή των χρημάτων μας. Φτάνει πια ο εμπαιγμός και η φαυλότητα. Φτάνει πια η υποτίμηση της νοημοσύνης και της επιστημονικής μας ιδιότητας. Φτάνει πια η εκμετάλευση της αποδοτικότητας μας και η παραπομπή της πληρωμής μας στις καλένδες.
Η πλειοψηφία των Ειδικευομένων Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, λαμβάνοντας υπόψη την απρόσκοπη συνέχιση της παροχής των πρώτων βοηθειών στους πολίτες των Κυκλάδων, αποφάσισε προς το παρόν να συμμετέχει στο πρόγραμμα εφημεριών, δίνοντας την ευκαιρία για άλλη μια φορά, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους οι υπαίτιοι της πραξικοπιματικής αδιαφορίας προς τους Ελληνες Ιατρούς που υπηρετούν τη Δημόσια Υγεία, και να διορθώσουν επιτέλους την άδικη και φαύλα συμπεριφορά τους. Ταυτόχρονα καλούμε τους Ειδικευμένους συναδέρφους μας, να συμμετέχουν επιτέλους ενεργά στις κινητοποιήσεις, έτσι ώστε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε την αυτονόητη υποχρέωση που έχει το Κράτος, να πληρώνει για τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας. Προτείνουμε :
  • Τη μη σύνταξη και κατάθεση προγράμματος εφημεριών για το μήνα Μάιο.
  • Τη συμμετοχή στην επίσχεση εργασίας ή τη λευκή απεργία.
  •  
  • Τη παύση λειτουργείας εξωτερικών Ιατρείων, προγραμματισμένων επεμβάσεων και εργαστηριακών-απεικονιστικών εξετάσεων.
  • Την εξυπηρέτηση μόνο των επειγώντων περιστατικών.
  • Τη σθεναρή αντίσταση στις ανάλγητες αποφάσεις των Κυβερνώντων.
Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Γ.Ν. ΣΥΡΟΥ
ΠΑΝΟΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ
ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...