25 Οκτ 2011

Η νέα συλλογή διηγημάτων του Γιώργου Σκαμπαρδώνη

Είκοσι έξι διηγήματα, γραμμένα την τελευταία τριετία, με διάθεση σουρεαλιστική και παιγνιώδη μας παρουσιάζει ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης στο νέο του βιβλίο «Περιπολών περί πολλών τυρβάζω» που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη.
Ο τίτλος της νέας συλλογής του Γιώργου Σκαμπαρδώνη αντικατοπτρίζει τη συνήθη του διάθεση...
για γλωσσικές ακροβασίες. Όπως αναφέρει ο ίδιος, στις σελίδες του βιβλίου ξετυλίγονται «περιπέτειες εμπνευσμένες από τη γενέθλια πόλη και από άλλους τόπους, ελληνικούς, μεταπλασμένες κατά βούληση στο δικό τους, πια, αυτόνομο επέκεινα…Καταστάσεις της δικής μου ζωής, φίλων , γνωστών και αγνώστων, άλλες που τράφηκαν στις όχθες της φαντασίας ή συμπληρώθηκαν απ’ αυτήν κι άλλες που τις ακεραίωσε η ίδια, η σχεδόν υπαρκτή πραγματικότητα…».
Όσοι αναγνώστες μπορούν να εκτιμήσουν τις εκπλήξεις και τις ανατροπές που κρύβει η μικρή λογοτεχνική φόρμα ας ρίξουν μια ματιά σε αυτή τη νέα συλλογή διηγημάτων.
Να θυμίσουμε ότι ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης, έχει στο ενεργητικό του αρκετά βιβλία όπως τα «Γερνάω επιτυχώς», «Πολύ βούτυρο στο τομάρι του σκύλου», «Ουζερί Τσιτσάνης», «Όλα βαίνουν καλώς εναντίον μας», «Η στενωπός των υφασμάτων» (Κρατικό βραβείο διηγήματος 1993), «Επί ψύλλου κρεμάμενος», «Μεταξύ σφύρας και Αλιάκμονος» κ.τ.λ.
Τα μυθιστορήματά του «Γερνάω επιτυχώς» και «Ουζερί Τσιτσάνης» ανέβηκαν θεατροποιημένα στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη όπως και το «Με τα παιδιά της πιάτσας» (ένα παίγνιο με τον Νίκο Τσιφόρο», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη.
Πληροφορίες: «Περιπολών περί πολλών τυρβάζω» του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, εκδ. Πατάκη.
Πηγή :  clickatlife
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...