Όπως ακριβώς το λέει ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια τους. «It's my life / It's now or never / Ι ain't gonna live forever / Ι just wanna live while Ι'm alive». «Ή τώρα ή ποτέ», σε απλά ελληνικά.
Ο Jon Bon Jovi εξακολουθεί να είναι ο απόλυτος σταρ Και, έστω κι αν πρόκειται για ένα...
εύκολο κομμάτι, «χαζοτράγουδο» για κάποιους, μερικές φορές θέλεις να το τραγουδήσεις δυνατά. Οι 60.000 πάντως που γέμισαν χθες το βράδυ το ΟΑΚΑ, το ευχαριστήθηκαν. Και με το παραπάνω. Όλο το -δίωρο- live. Με ασταμάτητο χορό από τις 9.20 μ.μ. ακριβώς, όταν βγήκε το συγκρότημα στη σκηνή με το «Raise Your Hands», εν μέσω καπνογόνων. Για να αρχίσει σε καταιγιστικό ρυθμό η παρέλαση πασίγνωστων τραγουδιών. Άλλωστε από επιτυχίες που τις έχουν τραγουδήσει όλοι (και τις ξανατραγούδησαν στο ΟΑΚΑ) οι Bon Jovi διαθέτουν ουκ ολίγες. Στα highlights της βραδιάς, τα «(You give love a) Bad name», «Have a nice day» (με το γνωστό χαμογελαστό πρόσωπο-στίκερ να μας... κλείνει το μάτι απ' το βίντεο-γουόλ), «Livin' on a prayer» κ.ά.
Και φυσικά ο Jon Bon Jovi εξακολουθεί να είναι ο απόλυτος σταρ. Έτσι κι αλλιώς, η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου ήταν... γυναίκες, που τον κοίταζαν με προσήλωση. Ντυμένος στα μαύρα, κεφάτος, αλώνιζε σε μια σκηνή που δεν ήταν από εκείνες τις τεράστιες, που συνηθίζονται σε ανάλογες συναυλίες. Τουλάχιστον αλώνιζε σε λειτουργικό χώρο - και όχι μόνο στα τεράστια video wall. Καταλαβαίνετε τι έγινε όταν στο «Bed of roses» ο ίδιος ήλθε πιο μπροστά, σε ειδική εξέδρα, για να τραγουδήσει, με την ελληνική σημαία στα χέρια...
Τα μέλη του συγκροτήματος έπαιζαν πολύ κοντά μεταξύ τους, όπως μια κανονική μπάντα δηλαδή, χωρίς να χάνονται σε αχανή stages. Καλό αυτό, πιο... ροκ. Και ήταν το ροκ, έστω και στην πιο εμπορική του μορφή, που, από κάποιο σημείο και μετά, κυριάρχησε. Έτσι ξεχάστηκαν όλα. Ακόμα και μερικά «δήθεν» που έκαναν την εμφάνισή τους στη διασκευή του «Pretty woman», όταν στις vip θέσεις κάποιες ανέβηκαν για να χορέψουν στα τραπέζια (προφανώς θα μπέρδεψαν το μέρος)...
Να σημειώσουμε κι αυτά:
* Είναι η πρώτη φορά που μας επισκέφθηκαν οι Bon Jovi. Και άργησαν. Κοντά τριάντα χρόνια! Εξ ου και οι διαφορετικές ηλικίες μέσα στο ΟΑΚΑ ή και στην Κηφισίας, από νωρίς. Μηχανάκια, αυτοκίνητα, αλλά και πολλοί πιτσιρικάδες με τα... πόδια. Ο μέσος όρος ηλικίας στο ΟΑΚΑ; Κάτω των 30, σίγουρα. Ετσι εξηγείται και ο ενθουσιασμός.
* Η περιοδεία των Bon Jovi, «The circle tour», ξεκίνησε πέρυσι τον Φεβρουάριο και μετράει ένα σερί πολλών sold out συναυλιών σε Αμερική και Ευρώπη. Κατατάσσεται μάλιστα στο νο.1 του Top 20 των περιοδειών παγκοσμίως, σύμφωνα με το Billboard.
* Στο twitter τους, οι Bon Jovi έγραψαν διθυράμβους για το κοινό του ιταλικού Ούντινε, τελευταίος τους σταθμός πριν από την Αθήνα. Για να δούμε τι θα γράψουν για το ΟΑΚΑ.
* Οι Έλληνες Brothers in Plugs και οι Δανοί The Breakers άνοιξαν, από νωρίς, τη συναυλία. Ήταν άχαρος, όμως, ο ρόλος τους, όπως συμβαίνει με όλα τα support. Έπαιξαν με το φως του ήλιου, το Ρ.Α. τους ήταν εξαιρετικά χαμηλό (η ένταση του ήχου τους, δηλαδή), χώρια το γεγονός ότι είχαν να αντιμετωπίσουν και τους αδημονούντες... φαν των Bon Jovi. Δύσκολη η αποστολή τους. Οι Brothers in Plugs πάντως είναι ό,τι λέει το όνομά τους: Αδέλφια (Αρωνίδη). Υπερηφάνεια που θα είχαν χθες οι δικοί τους...
* Bon Jovi, το άλλοθι όλων των σελέμπριτι. Από τους original (λέμε τώρα) μέχρι και τους «γιαλαντζί» (τηλεοπτικά πρόσωπα κυρίως, στιλίστες, άνθρωποι των δημοσίων σχέσεων κ.ά.). Οι θέσεις των VIP, γεμάτες. Αν παρακολουθούσαν και συναυλία; Εντάξει τώρα... Το μόνο κακό είναι ότι τα live δεν έχουν διάλειμμα. Έτσι, όσοι συνωστίζονται μπροστά στις κάμερες δεν έχουν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους για το... θεαθήναι.
* Sold out ήταν η Golden Standing, με τα ακριβά εισιτήρια των 350 ευρώ, από τις πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας των εισιτηρίων. Ήταν εκεί, όμως, σε απόσταση αναπνοής από το συγκρότημα, και οι φανατικοί, που, φυσικά, είχαν πιάσει θέση νωρίς νωρίς. «Ιστορική στιγμή στη συναυλιακή μου ζωή», μας είπε η Σοφία. «Η τελευταία συναυλία που έρχομαι αρένα. Τώρα, έκλεισα...».*
Πηγή enet