10 Ιουν 2015

Οι ξενοδόχοι αυξάνουν τις τιμές πριν αυξηθεί ο ΦΠΑ

Μύκονος και Δελφοί εμφανίζουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις
Ακριβότερη κατά 30% η διανυκτέρευση στην Αθήνα ...........

«Τσιμπημένες» εμφανίζονται τον Ιούνιο οι τιμές των ξενοδοχείων της Αθήνας, τη στιγμή που τα ελληνικά αεροδρόμια «βουλιάζουν» από ξένους επιβάτες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του καταλόγου Hotel Price Index της Τrivago, οι ξενοδοχειακές τιμές στην ελληνική πρωτεύουσα ενισχύθηκαν κατά 16,5% εν συγκρίσει με τον Μάιο και κατά 30,3% σε ετήσια βάση, κατατάσσοντάς τη στη δεύτερη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών πόλεων με τις μεγαλύτερες αυξήσεις.

Στην Αθήνα η μέση τιμή διανυκτέρευσης κυμαίνεται στα 155 ευρώ έναντι 133 ευρώ τον Μάιο και 119 ευρώ τον Ιούνιο του 2014. Στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας φιγουράρουν τα ξενοδοχεία της Φρανκφούρτης -μέση τιμή 141 ευρώ, ενισχυμένη κατά 17,5% σε σχέση με τον Μάιο και κατά 42% συγκριτικά με τον περυσινό Ιούνιο- ενώ τρίτο ακολουθεί το Παρίσι, με αύξηση 13% και μέση τιμή στα 226 ευρώ. Ανοδικές αλλά μονοψήφιες τάσεις σε σύγκριση με τον Μάιο είχαν από την πλευρά τους οι Βρυξέλλες (8,9%), το Ελσίνκι (8,7%), το Οσλο (8,4%), το Λονδίνο (6%) και το Βερολίνο (2,6%).

Μύκονος και Δελφοί
Μύκονος και Δελφοί εμφανίζουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις ξενοδοχειακών τιμών σε μηνιαία και ετήσια βάση αντίστοιχα. Ειδικότερα, η μέση τιμή στο νησί των Κυκλάδων κυμαίνεται τον Ιούνιο στα 268 ευρώ έναντι 160 ευρώ τον προηγούμενο μήνα (+67,5%) ενώ στους Δελφούς υπολογίζεται περί τα 82 ευρώ συγκριτικά με 58 ευρώ τον περυσινό Ιούνιο (+41,4%). Αξιοσημείωτες αυξήσεις στις τιμές υπήρξαν και στη Νάξο, με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να διαμορφώνεται στα 70 ευρώ, δηλαδή 27,3% πιο υψηλά σε σχέση με τα 55 ευρώ που ήταν η αντίστοιχη τιμή του Μαΐου, αλλά και στη Ρόδο, όπου η μέση τιμή ανέρχεται στα 97 ευρώ.

Καμία μεταβολή δεν παρουσιάστηκε στις τιμές των ξενοδοχείων των Ιωαννίνων, οι οποίες παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με τον προηγούμενο μήνα. Στον αντίποδα, μειωμένες εμφανίζονται οι τιμές στο Ναύπλιο, οι οποίες είναι κατά 6% πιο χαμηλές, ενώ αντίστοιχο ποσοστό μείωσης παρουσιάζεται και στη Θεσσαλονίκη.

Διεθνείς αφίξεις
Αύξηση των διεθνών αφίξεων κατά 10,5% καταγράφεται στα ελληνικά αεροδρόμια, με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη να υποδέχονται το μεγαλύτερο όγκο των επιβατών.
Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), η κίνηση σε «Ελευθέριος Βενιζέλος» και «Μακεδονία» ενισχύθηκε κατά 26% και 10% αντίστοιχα, σε αντίθεση με τα αεροδρόμια Ηρακλείου Κρήτης και Ρόδου, που εμφάνισαν μείωση 3,6% και 2,8%.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΗ
avelesioti@e-typos.com
Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του ΕΤ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...