29 Ιουν 2015

Να συνδράμει στην παράταση του προγράμματος ζήτησε από τον Γιούνκερ ο Τσίπρας

« Να αποφασίσουν απερίσπαστοι οι Ελληνες »
Την συνδρομή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο να εξασφαλιστεί ολιγοήμερη παράταση του ελληνικού προγράμματος, ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,.......
κατά την τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα το μεσημέρι με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πριν την συνέντευξη που παραχώρησε ο δεύτερος στην οποία κάλεσε τον ελληνικό λαό να ψηφίσει «ναι» την Κυριακή, επιλέγοντας την Ευρώπη και το ευρώ.
Ο λαός πρέπει να αποφασίσει «απερίσπαστος», φέρεται να επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Έλληνας Πρωθυπουργός διατύπωσε τη θέση, ότι το να παρεμποδίζεται η δημοκρατική έκφραση του ελληνικού λαού με το κλείσιμο των τραπεζών, είναι έξω από τη δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης.

Επεσήμανε παράλληλα στον Πρόεδρο της Κομισιόν ότι ο ίδιος, ως ευρωπαίος πολιτικός, οφείλει να υπερασπιστεί τις παραδόσεις της Ευρώπης, ώστε ο ελληνικός λαός να αποφασίσει την Κυριακή απερίσπαστος.

Στην κατεύθυνση αυτή, του ζήτησε να συμβάλει ώστε να επεκταθεί για λίγες μέρες το πρόγραμμα και να αποκατασταθεί η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος της χώρας.

O Αλ. Τσίπρας είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ζητώντας στήριξη.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά την σημερινή συνέντευξη τύπου, κάλεσε τον ελληνικό λαό να ψηφίσει «ναι» στην Ευρώπη και το ευρώ, ενώ προέτρεψε την ελληνική κυβέρνηση «να πει την αλήθεια στους Έλληνες», αφού όπως υποστήριξε, στην τελευταία πρόταση των δανειστών δεν περιλαμβάνονται περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

«Απαραίτητο στοιχείο ως ένδειξη καλής πίστης και αξιοπιστίας σε μία διαπραγμάτευση είναι η ειλικρίνεια», ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελαρίδη για τις δηλώσεις Γιούνκερ.
Πηγή: ethnos.gr
Newsroom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...