29 Ιουν 2015

Γιούνκερ: Καλώ τους Ελληνες να ψηφίσουν «ναι» στην Ευρώπη

Το «όχι» στο δημοψήφισμα σημαίνει «όχι» στην Ευρώπη - Ζητώ από τους έλληνες πολίτες να πουν «ναι»
Δεν υπάρχουν περικοπές μισθών-συντάξεων στην τελευταία πρόταση μας 
Κάλεσμα στους Έλληνες να ψηφίσουν «ναι» στο δημοψήφισμα, «ναι» στην Ευρώπη και.......
το ευρώ, απηύθυνε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προτρέποντας την ελληνική κυβέρνηση να πει την αλήθεια, αφού στην τελευταία πρόταση των δανειστών δεν περιλαμβάνοντας όπως είπε, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.


Ο ίδιος δήλωσε βαθύτατα θλιμμένος και προδομένος από τις τελευταίες εξελίξεις, επισημαίνοντας ότι έκανε ό,τι μπορούσε για να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα και συνεπώς δεν του αξίζει όλη αυτή η κριτική που δέχεται το τελευταίο διάστημα, ενώ πρόσθεσε ότι ουδέποτε υπήρξε τελεσίγραφο προς την Ελλάδα και στόχος παραμένει μια δίκαιη και ισορροπημένη συμφωνία με την χώρα μας.

Δεν είναι ανάγκη να κάνω νέες προτάσεις στους Έλληνες, οι προτάσεις μας είναι ήδη πάνω στο τραπέζι. Σε αυτή την τελευταία μας πρόταση δεν περιλαμβάνονται ούτε περικοπές σε μισθούς, ούτε στις συντάξεις και θέτει τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερη κοινωνική δικαιοσύνη, ανέφερε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα, κάνοντας λόγο για «απαιτητικό, αλλά δίκαιο πακέτο». Επεσήμανε παράλληλα ότι είχε πει στον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα ότι ήταν έτοιμος να συζητήσει για ελάφρυνση χρέους από το φθινόπωρο.

Αναρωτήθηκε γιατί η ελληνική πλευρά αποχώρησε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ενώ ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση «να πει την αλήθεια στον λαό» χωρίς να υπεραπλουστεύει το ερώτημα στο δημοψήφισμα της Κυριακής, προσθέτοντας ότι «η πόρτα είναι ακόμη ανοιχτή» και καλώντας τον ελληνικό λαό να ψηφίσει «ναι» κατά το δημοψήφισμα, ανεξάρτητα με το πώς θα μπορεί να διατυπωθεί το ερώτημα.

«Μην αυτοκτονήσετε επειδή φοβάστε τον θάνατο» ανέφερε ο πρόεδρος της Κομισιόν, επισημαίνοντας ότι όλος ο πλανήτης θα εκλάβει το «όχι» ως επιθυμία εξόδου από το ευρώ, ως «όχι» στην Ευρώπη. Υπογράμμισε επίσης ότι αιφνιδιάστηκε και απογοητεύτηκε σε πολιτικό αλλά και προσωπικό επίπεδο, αφού ο Αλ. Τσίπρας δεν τον ενημέρωσε όπως είπε για την πρόθεσή του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Το να αντιπαραβάλλει κάποιος μια Δημοκρατία απέναντι σε άλλες 18 Δημοκρατίες, δεν είναι δίκαιο, ούτε σωστό, σημείωσε επίσης ο Πρόεδρος της Κομισιόν, αναφέροντας ότι άλλες χώρες του ευρώ έδειξαν υπευθυνότητα και προχώρησαν στην λήψη των επώδυνων, αλλά αναγκαίων μέτρων λιτότητας.

Έχω κάνει όλα όσα μπορούσα και δεν μου αξίζει όλη αυτή η κριτική που δέχομαι. Δεν αξίζει ούτε σε μένα, ούτε στον πρόεδρο του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, πρόσθεσε ο Γιούνκερ, τονίζοντας ότι νιώθει πολύ κοντά στον ελληνικό λαό και ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν ήταν ποτέ επιλογή για εκείνον αλλά δεν μπορεί να την υπερασπιστεί, όπως εξήγησε, ενάντια σε όλους τους υπόλοιπους.
Πηγή: ethnos.gr
Newsroom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...