27 Ιουν 2015

Σαπέν: Οι σημερινές εξελίξεις δε σημαίνουν και Grexit

- «Με Έκπληξη ακούσαμε για το Δημοψήφισμα»
- Σαπέν, ο μόνος που είπε «ναι» στην επέκταση του ελληνικού προγράμματος
- «Η Γαλλία είναι πρόθυμη να βοηθήσει να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις ώστε να βρεθεί μια «ήρεμη» λύση για το ελληνικό ζήτημα».....δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μ. Σαπέν.
 
Ότι η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη εντός του ευρώ, έκανε ξεκάθαρο ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ Μισέλ Σαπέν.

Σε δηλώσεις του πριν από λίγο, μετά την ολοκλήρωση του κρίσιμου Eurogroup που έγινε χωρίς τη συμμετοχή του Γιάνη Βαρουφάκη, είπε: 
 
«Με έκπληξη ακούσαμε για το δημοψήφισμα. 
 
Μια διαρκής συμφωνία θα επέτρεπε στην Ελλάδα να ξεπεράσει αυτή τη δύσκολη περίοδο, όχι μόνο για μερικές εβδομάδες ή μήνες. 
 
Η ελληνική κυβέρνηση αποσύρθηκε από τις διαπραγματεύσεις. Αλλά είναι νόμιμο η κυβέρνηση να κάνει ένα δημοψήφισμα, θα σεβαστούμε τη διαδικασία. 
 
Η Γαλλία είναι διαθέσιμη να βοηθήσει και τις δύο πλευρές να επιτύχουν μια σταθερή συμφωνία. Καμία χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, δεν θέλει η Ελλάδα να αφήσει την Ευρωζώνη. 
 
Θα πω δυνατά ότι αυτό που συνέβη σήμερα δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα έχει εγκαταλείψει την Ευρωζώνη. 
 
Η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη εντός του ευρώ. Το δημοψήφισμα δεν θα πραγματοποιηθεί μέχρι την επόμενη Κυριακή. 
 
18 χώρες δήλωσαν ότι η Ελλάδα είναι στο ευρώ και ότι θα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ. Αυτή είναι η σημερινή κατάσταση. 
 
Θα επαναλάβω, η Γαλλία είναι σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή, για να βρεθεί μια λύση για την Ελλάδα. Πριν από τις 30, στις 30, μετά τις 30...
 
Η Ευρωζώνη είναι μια ζώνη αλληλεγγύης. Επανέλαβα εδώ ότι η Γαλλία είναι στη διάθεσή σας για να βοηθήσει να βρεθεί μια λύση για την Ελλάδα».

Σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές, ο Σαπέν ήταν ο μόνος ΥΠΟΙΚ, που ήταν υπέρ της επέκτασης του προγράμματος για την Ελλάδα.
Πηγή: iefimerida
NewsRoom mykonosticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...